Bingoal

Bingoal is al jaren bekend als Belgische bookmaker en heeft zijn pijlen nu ook gericht op de Nederlandse gokker met Bingoal.nl. Lees hier alles over wedden bij Bingoal en welke mogelijkheden je hebt voor het plaatsen van een weddenschap. Een uitgebreide beoordeling vind je hier in onze Bingoal review...

iDEAL Nederlands Officiële licentie
Ga naar Bingoal arrow

Bingoal beoordeling

7.2 / 10
  • Populariteit
  • Bonusvoorwaarden
  • Odds
  • Support
Website www.bingoal.nl
Betaling ideal
Uitbetaling Binnen 1-3 werkdagen
Helpdesk 24/7 bereikbaar (Telefoon, E-mail)
Licentie Nederlandse Kansspelautoriteit

Bingoal review

Bingoal kent zijn oorsprong als sportbookmaker in België. Gokkantoor Bingoal is in België ook wel bekend als een creatieve bookmaker die zich graag onderscheidt van de massa. Vooral met zijn OddsRequest heeft dit wedkantoor een tool in handen die de aandacht trekt. Ook de speciale Dutch Corner zorgt ervoor dat je toch even bij deze bookmaker blijft hangen. Want staan er misschien mooie specials online waarmee Bingoal de Nederlandse sportwereld in het zonnetje zet? Als Belgische bookmaker heeft Bingoal geen speciale samenwerkingen lopen met de Eredivisie, Eerste Divisie of de KNVB beker. Dat is natuurlijk jammer voor iedereen die hoopt op extra promoties rondom de bekerfinale of die voetbalklassieker tussen Ajax en Feyenoord. Maar vergis je niet, want Bingoal is echt niet zuinig als het gaat om bonusacties. Zo profiteer je na je eerste storting meteen van een 100% welkomstbonus én van 100% Boost My Odds. Dit maakt ons in ieder geval nieuwsgierig!

Inhoudsopgave

#OddsRequest maakt van Bingoal een unieke bookmaker

De bookmaker en de voetbalwedder hebben allebei hun eigen taken. Bingoal is in principe verantwoordelijk voor het creëren van de weddenschappen; jij hoeft alleen maar door het grote wedaanbod te spitten en je keuze te maken. Toch kan het ook anders. Bij bookmaker Bingoal vinden ze het namelijk zonde dat er weddenschappen ontbreken waar wel een markt voor is. Oftewel, de kwestie van vraag en aanbod wordt op dit gokplatform heel serieus genomen. Deze kwestie heeft zelfs een eigen naam en hashtag: #OddsRequest.

Normaal gesproken ben je afhankelijk van de weddenschappen die de bookmaker online zet. Bingoal pakt het anders aan, want bij deze bookmaker heb je zelf inspraak. Stel je hebt een voetbalweddenschap in gedachten, maar deze is nergens op het platform terug te vinden. Dan kun je je daar bij neerleggen óf je onderneemt een keer actie. Bingoal is een van de weinige online bookmakers ter wereld waarbij je zelf een voorstel voor een weddenschap kunt indienen. Die doe je via Twitter, met als hashtag #OddsRequest. Daarna kan het twee kanten op: óf je weddenschap wordt geaccepteerd óf hij wordt afgewezen. Bij acceptatie komt jouw wedvoorstel online te staan, natuurlijk mét bijbehorende quoteringen. Daarna kan het wedden beginnen.

Alles over het wedaanbod van Bingoal

Je denkt misschien: lekker makkelijk dat de bookmaker de gokkers al het werk laat doen. Maar dat is verre van waar. De weddenschappen die via #OddsRequest op het platform terechtkomen, zijn maar heel klein deel van het totale aanbod. Bovendien doet Bingoal met het reguliere aanbod echt niet onder voor de andere online bookmakers.

Bingoal is een typisch Belgische bookmaker. Dat merk je wel als je alle sponsordeals bekijkt. Bingoal is sponsor van voetbalclub Lommel SK, maar ook allerlei wielerclubs en -toernooien hebben een samenwerking met dit gokbedrijf. Met veldrijden, wielrennen en voetbal hebben we natuurlijk de belangrijkste sporten van België te pakken. Toch is het aanbod echt wel breder dan dat. Je kunt wedden op ruim twintig verschillende sporten, met onder andere Formule 1, darts, honkbal, rugby en MMA. Vooral met kleine sporten zoals tafeltennis, squash en beachvolley maakt Bingoal soms andere keuzes dan andere bookmakers. Dat kan enorm interessant zijn.

Heb je niks met squash of beachvolley en wil je alleen maar wedden op voetbal? Verheug je dan op competities uit meer dan vijftig verschillende voetballanden. Wedden op de hoogste competitie van Albanië of Thailand is hierdoor net zo makkelijk als wedden op de Engelse Premier League of Portugese Primeira Liga. Ook de lagere divisies krijgen een podium bij Bingoal. De Ligue 2 van Frankrijk of de regionale Ishtmian Football League uit Engeland… ze kunnen zomaar op je wedbriefje staan.

De Nederlandse sportwereld wordt niet vergeten

In oktober 2021 konden Nederlandse gokkers opeens kennismaken met Bingoal. Voor de mensen achter Bingoal was dit een spannende stap, want tot dan toe was het gokbedrijf eigenlijk alleen in België bekend. Maar met het opengaan van de Nederlandse gokmarkt, was de tijd aangebroken om buiten de eigen landsgrenzen te kijken. Bingoal heeft meteen besloten om dit serieus aan te pakken. Er kwam een .nl website, de Nederlandse vlag verscheen in het logo, betalingen via iDEAL werden mogelijk (met een minimale storting van 10 euro) én de Nederlandse sport kwam extra in de aandacht te staan. Zo is er een aparte Dutch Corner, waar je terechtkunt als je wilt wedden op de Formule 1-races van Max Verstappen, het volgende tennisduel van Tallon Griekspoor of de prestaties van Michael van Gerwen tijdens het WK darts. Speciaal voor de voetballiefhebber is er een pagina met Nederlands voetbal. Het maakt niet uit of het gaat om de Eredivisie, de Eerste Divisie of de KNVB beker: alle Nederlandse wedstrijden worden hier verzameld.

Met ongeveer 150 verschillende opties per wedstrijd kun je wel raden dat alle bekende weddenschappen aanwezig zijn. Zet je geld in op een overwinning voor AZ, het exacte aantal doelpunten voor FC Utrecht, de correcte score of de eerste doelpuntenmaker in het duel Heracles – FC Twente. Ook wat minder klassieke weddenschappen zijn aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan een wedoptie als ‘NEC wint zonder tegendoelpunten’, of voorspel de tijdsinterval waarin het eerste doelpunt valt. De crowd bets en jackpotspellen die op het Belgische platform aanwezig zijn, ontbreken hier helaas. Maar je hoeft je echt niet te vervelen als je spelersaccount hebt op bingoal.nl.

Welke odds staan er achter jouw voetbalweddenschap?

Als Bingoal jouw #OddsRequest-weddenschap accepteert, worden er meteen quoteringen aan gekoppeld. Want hoewel je zelf een wedvoorstel kunt indienen, heb je helaas niets te zeggen over de odds. Dat geldt natuurlijk ook voor de overige weddenschappen die op de website staan. Bingoal bepaalt zelf de waarde van elke weddenschap, en die waarde ligt zelden hoger dan bij andere bookmakers. Toch doet deze Belgische bookmaker het echt niet slecht. De odds liggen vaak in dezelfde regionen als bij TOTO, BetCity en andere grote concurrenten op de Nederlandse gokmarkt.

Begin je net met wedden bij Bingoal en wil je meteen profiteren van extra hoge odds? Dan heb je geluk, want het welkomstpakket van deze bookmaker bevat een 100% Boost My Odds. Dat betekent dat je de quoteringen van een aantal voetbalweddenschappen naar keuze kunt verdubbelen. Hiervoor geldt een totale inzet van maximaal 20 euro. Voor andere verhoogde quoteringen ben je bij Bingoal afhankelijk van combi bets of systeemweddenschappen.

Zo zit het met de Bingoal-bonussen

De 100% Boost My Odds is maar één deel van de welkomstbonus die Bingoal heeft klaarstaan. Het andere deel van dat welkomstgeschenk bestaat uit een 100% stortingsbonus met een maximum van 250 euro. Vooral de coulante regels voor het vrijspelen van de bonus, maken hem interessant. Je hoeft het bonusbedrag slechts zes keer in te zetten, en alle weddenschappen met odds van 1.40 of hoger tellen mee. Er zijn genoeg bookmakers te vinden bij wie die 100% stortingsbonus aan veel strengere eisen moet voldoen.

De welkomstbonus is alvast een mooi begin, maar er zijn meer promotieacties om van te profiteren. Zodra je het Bingoal-platform bezoekt, krijg je meteen al de kans om de push-notificaties voor nieuwe bonussen te activeren. Zo weet je zeker dat je niets mist! Hou anders je mailbox in de gaten, want Bingoal is gewoon geen bookmaker die heel prominent al zijn lopende bonusacties op de website zet. En dat terwijl die je free bet of cashback bonus natuurlijk niet wilt missen.

De Match Tracker leidt je naar de juiste live weddenschap

Bingoal heeft een interessante welkomstbonus klaarliggen en de #OddsRequest zorgt ervoor dat je met een nieuwsgierige blik naar deze bookmaker kijkt. Toch moesten wij wel even wennen aan het platform van deze bookmaker. Het design is niet heel aantrekkelijk, en de wedstrijden in het overzicht staan wel erg dicht op elkaar. Hierdoor oogt Bingoal.nl soms wat onoverzichtelijk.

Die onoverzichtelijkheid zet zich door in de sectie met live weddenschappen. Alle mogelijke sportwedstrijden staan onder elkaar, en het is lastig om te zien welke competitie je voor je hebt. Maar er zijn ook pluspunten. Met verschillende kleuren laat Bingoal je bijvoorbeeld zien dat je in een andere sportcategorie terechtkomt. Als het groen overgaat in oranje, weet je dat je het live voetbal verlaat en bij live tennis terechtkomt. En er zijn meer pluspunten. Via de Match Tracker kun je bijvoorbeeld heel goed volgen hoe de wedstrijd verloopt. Vooral de tijdslijn die precies laat zien wanneer welke ploeg balbezit had én hoe dreigend de situatie op het veld werd, geeft je een duidelijk kijk op het voetbalduel. Het aanbod in het Live Stream Center valt voor voetbalwedders helaas erg tegen.

Je moet het doen zonder live chat

Op het gokplatform van Bingoal is uiteraard plek ingericht voor de klantenservice. Met algemene vragen heb je alvast baat bij de FAQ-pagina. De zoekfunctie is hier echt een handige toevoeging. Kom je er niet uit en wil je echt met een klantenservicemedewerker in gesprek? In dat geval raak je toch wat teleurgesteld. De populaire live chat is namelijk nog niet tot het Bingoal-platform door gedrongen. Je bent aangewezen op het contactformulier op de website of op het gratis telefoonnummer 0800-0225825. Het is te hopen dat die live in de toekomst alsnog zijn weg naar Bingoal gaat vinden.

Veel gestelde vragen over Bingoal

Ervaar zelf de voordelen van Bingoal en wat zij bieden in het online wedden.

Go to www.bingoal.nl arrow