BetCity-eigenaar Entain klaagt voormalige eigenaren aan

21 januari 2024

Entain, de huidige eigenaar van BetCity, klaagt de voormalige eigenaren aan bij het Commercial Court in Groot-Brittannië. Deze rechtszaak betreft onbekende beschuldigingen en brengt een complex dispuut tussen huidige en voormalige eigenaren aan het licht. BetCity is een online casino en werd overgenomen voor een bedrag tussen €300 en €850 miljoen. De reacties van de betrokken partijen zijn nog niet bekend.

Onbekende beschuldigingen 

De Nederlandse gokfamilie Singels, voormalige eigenaren van BetCity, wordt aangeklaagd, maar de specifieke aanklachten zijn nog niet bekendgemaakt. De zaak betreft een complex dispuut van commerciële aard.

Details van de rechtszaak en betrokken partijen

Ingediend onder het casusnummer CL-2023-000850, zijn niet alleen het bedrijf Sports Entertainment Media B.V., maar ook afzonderlijke aandeelhouders gedaagd. Hieronder vallen de familie Singels, voormalig CEO Melvin Bostelaar en Marketingdirecteur Robert Kooiman.

Overname van BetCity tot €850 miljoen

BetCity startte op 2 oktober 2021 als een van de eerste gelicentieerde gokdiensten in Nederland, onder toezicht van de KSA (Kansspelautoriteit). In juni 2022 werd bekendgemaakt dat Entain BetCity overnam voor een bedrag van minstens €300 miljoen, mogelijk oplopend tot €850 miljoen, afhankelijk van de prestaties van de goksite.

Geen reacties van betrokken partijen

Zowel Entain als de voormalige eigenaren van BetCity hebben nog niet gereageerd op de lopende rechtszaak. De BetCity-website is echter nog steeds operationeel in Nederland en open voor bezoekers van 18 jaar en ouder.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.