Wedden op Voetbal

Voetbal is volkssport nummer één in Nederland. Logisch dus dat er bij de bookmakers veel aandacht is voor wedden op voetbal. Ontdek hier de spannende wereld van voetbalwedden.

Start vergelijkenarrow

Voetbalwedden bij bookmakers

Wie heeft er nu niets met voetbal? Als het Nederlands elftal een belangrijke wedstrijd speelt, zit heel het land vol spanning voor de tv. En doet een Nederlandse club het goed in de Champions League of Europa League, dan hoopt iedere voetbalfan stiekem op een plekje in de kwartfinale, halve finale of misschien wel de finale. Op dit soort moment lijkt zelfs de enorme strijd tussen fans van de verschillende Eredivisie-clubs te vervagen. Er is geen enkele sport die qua populariteit kan tippen aan voetbal. Dat is wel te merken aan de vele voetbalweddenschappen die elke week worden afgesloten. Het maakt niet uit of je in het weekend zelf graag op het veld staat of dat je het voetbal alleen maar volgt vanaf de zijlijn. Want iedereen die interesse heeft in deze sport, kan gaan wedden op voetbal. Nu maar hopen dat je voldoende sportkennis hebt zodat je daadwerkelijk geld kunt gaan verdienen met je passie voor voetbal. 

Wedden op voetbalcompetities wereldwijd

Voetbal is de nummer één sport van Europa. Logisch dus dat er bij de bookmakers veel aandacht is voor de verschillende voetbalcompetities. Voor je weddenschappen kun je natuurlijk naar eigen land kijken. Wed bijvoorbeeld op de wedstrijden uit de Eredivisie of richt je op de clubs die dit jaar in de Eerste Divisie zitten. Volg je daarnaast ook graag voetbalcompetities buiten de eigen landsgrenzen? Wie weet ga je dan wel voor een wedstrijd uit de Duitse Bundesliga, de Britse Premier League, de Italiaanse Serie A of de Franse Ligue 1. In deze grote Europese voetbalcompetities doen veel topclubs mee. Wat te denken van Real Madrid, Juventus en Manchester United? Deze clubs hebben hun sporen in de voetbalwereld inmiddels ruim verdiend.

Je bent misschien geneigd om te wedden op die echte topclubs. Dit zijn immers de elftallen waar je het meest over hoort en waarschijnlijk ook het meest van weet. Toch kan het slim zijn om eens te kijken naar kleinere clubs en competities. Zet je geld in op de één na hoogste divisie van het Duitse voetbal of kijk naar competities in de wat kleinere voetballanden. Zo ontdek je misschien dat de Roemeense, Finse of Bulgaarse competitie best interessante weddenschappen oplevert. Ook voetbalwedstrijden buiten Europa verdienen je aandacht. Zuid-Amerikaanse clubs staan natuurlijk bekend om hun gepassioneerde fans. Jij voelt ongetwijfeld diezelfde passie als het elftal waar je op wedt een doelpunt maakt. Zelfs in Australië en Azië wordt er wekelijks fanatiek gevoetbald. Bookmakers zetten voor al deze competities interessante weddenschappen online. En dat is uiteindelijk waar het bij het voetbalwedden om draait. Je wilt een weddenschap met mooie quoteringen zodat je veel winst kunt maken. Een voetbalwedstrijd in Australië of Qatar kan dan zomaar een goede keuze zijn.

EK’s, WK’s en andere belangrijke toernooien

Voor veel voetbalclubs is de belangrijkste competitie in eigen land het hoogst haalbare. Maar de echte topclubs kijken verder dan dat. Want voor hen valt er ook op internationaal niveau veel te behalen.

Elk jaar staan er weer een aantal prestigieuze toernooien op het programma. In Europa spreken vooral de Champions League en de Europa League tot de verbeelding. Clubs buiten Europa kunnen zich onder andere richten op de Copa Libertadores (Zuid-Amerika), de AFC Champions League (Azië) of de CAF Confederations Cup (Afrika). Deze toernooien voor clubteams bieden uiteraard mooie kansen voor een weddenschap. Als alternatief kun je ook gaan wedden op de vele landenwedstrijden. Het hoogtepunt is natuurlijk een EK of WK. Voorspel wie er kampioen wordt of richt je op de winnaars van de onderlinge duels. In de aanloop naar een EK of WK kun je altijd nog gaan wedden op de kwalificaties. Of wat dacht je van de Nations League? Zelfs vriendschappelijke wedstrijden zijn gewoon in het aanbod van een bookmaker opgenomen. Met al deze verschillende wedstrijden en toernooien is er elke dag wel een interessante weddenschap te vinden.

Voorspellen wie er gaat winnen

De belangrijkste vraag bij een voetbalwedstrijd is: wie gaat er winnen? Een gewonnen wedstrijd levert drie punten op voor de competitie óf zorgt ervoor dat een elftal een ronde verder komt in het toernooi. De vraag wie er gaat winnen levert een aantal mooie weddenschappen op.

Zodra je website van een bookmaker opent, zie je achter de voetbalwedstrijden meteen een aantal quoteringen staan. Deze quoteringen gelden voor een van de populairste weddenschappen onder gokkers: de 1×2 weddenschap. Bij een 1X2 weddenschap bepaal je simpelweg of de thuisploeg wint (1) of dat de bezoekende ploeg de overwinning binnenhaalt (2). Geloof je in een gelijkspel, dan vul je X in op je wedformulier. Voor een 1X2 weddenschap maakt het niets uit hoe een wedstrijd verloopt of hoeveel doelpunten er vallen. Het enige dat telt, is wie de winnaar wordt.

Bij elke voetbalwedstrijd heb je stiekem toch een einduitslag in je hoofd. Ben je er echt van overtuigd dat het duel in 1-1 of 2-0 eindigt, ga dan voor de correcte score. Doordat je hiermee meer risico neemt dan met een 1X2 weddenschap, liggen de quoteringen meteen een stukje hoger. Behalve op de eindscore kun je ook gaan wedden op het aantal doelpunten. Het is voor jou niet interessant of het 1-2 of 2-1 wordt, áls er maar drie doelpunten vallen. Heb je even geen zin om je op een losse wedstrijd te focussen? Geef dan aan de bookmaker door wie volgens jou landskampioen wordt of welk elftal het Champions League-toernooi op zijn naam schrijft. Dit soort weddenschappen staan vaak al vanaf het begin van het voetbalseizoen online. Hoe eerder je bent, hoe groter de kans op aantrekkelijke quoteringen.

Nog meer interessante voetbalweddenschappen

Een voetbalwedstrijd levert vaak veel verschillende wedopties op. Vooral bij grote competities en toernooien is er een lange lijst om uit te kiezen. Wil je niet gaan wedden op de winnaar, zet je geld dan bijvoorbeeld in op de speler die het eerst scoort. Of gok op de periode waarin dat eerste doelpunt valt. Je kunt bij de bookmakers zelfs doorgeven of er een even of oneven aantal goals komt. En wat te denken van het aantal kaarten of het aantal corners? Dit soort weddenschappen maken elke wedstrijd spannend.

Er zijn van die voetbalwedstrijden waar je niet heel zeker over bent. In dat geval kun je het jezelf altijd iets makkelijker maken met een Draw No Bet weddenschap. Deze wedoptie heeft veel overeenkomsten met een 1X2 weddenschap, alleen krijg je nu je inzet terug als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Double Chance en Both Teams To Score zijn andere weddenschappen die je relatief makkelijk kunt winnen. Bij Both Teams To Score hoef je je alleen maar af te vragen of beide clubs het doel weten te vinden. Double Chance geeft je juist de mogelijkheid om bij een 1X2 weddenschappen twee opties aan te vinken. Dat klinkt interessant, maar het heeft natuurlijk wel gevolgen voor de quoteringen.

Ga je graag voor weddenschappen met hoge quoteringen en maakt het je niets uit dat je meer risico neemt? Dan voldoet de Asian Handicap of de 3-Way Handicap misschien wel aan je eisen. Bij deze weddenschappen krijgt één van de teams alvast een virtuele voorsprong of achterstand. Hoe groter die voorsprong of achterstand is, hoe hoger de quoteringen zijn. Maar je profiteert alleen van die hoge quoteringen als ‘jouw club’ nog steeds weet te winnen als de tegenstander met een 3-0 voorsprong aan de wedstrijd begint.

Ga voor extra spanning met een live weddenschap

De vele wedopties gelden zowel voor pre-match als voor live weddenschappen. Bij een pre-match weddenschap geef je je voorspelling door voordat de spelers het veld opkomen. Zodra de wedstrijd eenmaal is begonnen, heb je geen enkele invloed meer op de weddenschappen. Dat kan behoorlijk frustrerend zijn als blijkt dat het elftal dat volgens ging winnen, totaal niet in de wedstrijd zit. Bij live weddenschappen heb je dat probleem niet. Je geeft je voorspelling namelijk pas door als de wedstrijd al bezig is. Hierdoor kun je rustig de tijd nemen om te kijken welk team domineert en welke spelers druk blijven zetten.

Live wedden op voetbal is vooral interessant als je de wedstrijd ook echt rechtstreeks kunt zien. Terwijl je live meekijkt, moet je snel kunnen schakelen. Zodra je denkt dat er in de komende 10 minuten een doelpunt valt, moet je meteen inzetten. Ook als je constateert dat één van de teams de wedstrijd domineert, kun je niet te lang wachten. Bookmakers mogen de quoteringen tijdens de voetbalmatch namelijk gewoon aanpassen. Snelheid is dus essentieel als je live gaat wedden op voetbal. Laat die weddenschappen met mooie quoteringen dan maar komen!

TOTO
www.toto.nl
     
Populair

Heb jij zin om een weddenschap te plaatsen op voetbal? Zet je voetbalkennis om in een succesvolle weddenschap! Wedden op voetbal kan bij de Nederlandse bookmaker TOTO Sportweddenschappen. Je speelt hier als Nederlander 100% legaal en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit!

Ga jij al voor de hoogst haalbare winst?

Het verschil tussen twee voetbalclubs kan behoorlijk groot zijn. Als FC Barcelona een thuiswedstrijd speelt tegen de hekkensluiter van de Primera División, bestaat er weinig twijfel over wie er wint. Het gevolg? Lage quoteringen bij winst voor Barcelona. Bij elke voetbalweddenschap moet je dus de kansen inschatten dat iets gebeurt én kijken of de quoteringen interessant genoeg zijn. Je wilt immers ook genoeg winst maken. Als je kiest voor een wedstrijd waarbij de clubs qua niveau ver uit elkaar liggen, blijf dan weg van de 1X2 weddenschappen. De quoteringen bij andere weddenschappen zijn ongetwijfeld een stuk aantrekkelijker.

Tijdens je zoektocht naar een geschikte voetbalweddenschap, kun je ook het beste een kijkje nemen bij meerdere bookmakers. Die interessante handicap-weddenschap bij de klassieker tussen Ajax en Feyenoord levert bij de ene bookmaker nu eenmaal meer op dan bij de andere. Een beetje research scheelt je op termijn echt een behoorlijk bedrag.

Tips voor de perfecte voorbereiding op je voetbalweddenschap

Je vertrouwt misschien volledig op je voetbalkennis wanneer je een weddenschap aangaat. Maar zodra er een interessante wedstrijd op het programma staat, is het toch verstandig om even in de statistieken te duiken. Dit is namelijk een simpele manier om je winkansen te vergroten. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je je voorbereidt op een wedstrijd:

☑️ Laat je gevoel los en vertrouw op de feiten

Voetbal roept emotie op. Vooral als je wedt op je favoriete club, dan is het lastig om objectief te kijken. Je wilt graag dat ‘jouw club’ wint. Het is dan ook niet vreemd dat je de neiging hebt om hier op in te zetten. De vraag is alleen of dat verstandig is. Bij voetbalwedstrijden is het namelijk belangrijk dat je je emotie uit kunt schakelen en dat je je puur op de feiten richt. Op termijn levert je dit de meeste winst op.

☑️ Hoe verliepen onderlinge duels in het verleden?

Soms heeft een elftal gewoon moeite het spel van de tegenstander. Want wat moet je als een club de weg naar het doel dichtgooit en zich vanaf de eerste minuut vol op de verdediging stort? Aan de statistieken kun je meteen aflezen hoe de onderlinge duels in het verleden zijn verlopen. Zo ontdek je vanzelf of een club misschien maar zelden tot scoren komt door het verdedigende spel van de tegenstander.

☑️ Welke club is in vorm en wat zijn de belangen?

Het is een stuk lastiger om een wedstrijd van een sterke tegenstander te winnen dan van een zwakke(re). Maar eigenlijk is de tegenstander niet eens de belangrijkste factor. Alles begint namelijk bij de kwaliteiten van het eigen elftal. Zo kan een blessure of schorsing van een van de sterspelers zomaar invloed hebben op de wedstrijd. Zorg dus dat je weet of iedereen van het basiselftal voldoende in vorm is. Kijk daarnaast ook naar het belang van de wedstrijd. Vooral aan het einde van het voetbalseizoen valt er voor de ene club meer te winnen dan voor de andere. Hierdoor kunnen er zomaar verrassende uitslagen ontstaan.

☑️ Denk goed na over je inzet

Het analyseren van de statistieken helpt je om verstandige keuzes te maken. Maar hoe goed je je ook voorbereidt op een wedstrijd, je kunt altijd verliezen. Dat gegeven moet je echt in je achterhoofd houden als je de inzet bepaalt. Zorg dus dat je je gokbudget verdeelt over meerdere wedstrijden. Op deze manier beperk je het risico en vang je eventuele verliezen op. De keerzijde van deze strategie is natuurlijk dat je geen grote klappers maakt. Toch levert dit op termijn meer op dan wanneer je al je geld op die ene belangrijke wedstrijd inzet.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.