Ceasars verkoopt William Hill aan 888 Holdings

16 september 2021

Caesars Entertainment Inc. heeft op 9 september jongstleden een overeenkomst bekend gemaakt voor het verkopen van de niet-Amerikaanse activa van het gokkantoor William Hill. Het Engelse gokbedrijf was sinds september 2020 in handen van het Amerikaanse bedrijf. Ceasars kocht het gok-conseurn destijds rechtstreeks van William Hill voor een gigantisch bedrag van 2,9 miljard pond, zo’n 3,2 miljard euro.

888 nieuwe eigenaar

De niet-Amerikaanse activa van William Hill zijn in een overeenkomst toegekend aan het bedrijf 888 Holdings Plc. Dit is het moederbedrijf en onder velen beter bekend van o.a. het vooraanstaande gokmerk 888, waar 888casino en 888sport onder vallen. 888 Holdings Plc vergroot met deze aankoop aanzienlijk hun marktaandeel. Het bedrijf had voor de overname een slordige 2,58 miljard euro (2,2 miljard pond) over.

Transactie afhandeling 

De Deutsche Bank en Linklaters LLP zullen bij de transactie van dit mega bedrag, de verkoper Ceasars vertegenwoordigden. Gesteld wordt dat na terug betalen van openstaande schulden, Ceasars een netto-opbrengst van zo’n 835 miljoen pond, oftewel bijna 1 miljard euro overhoudt aan de net gesloten deal.

Het eerste kwartaal van 2022 is de verwachting dat het aandeel volledig is afgerond en 888Holdings de volledige beschikking  heeft over het merk buiten de Verenigde Staten van Amerika.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.