De kansspelmarkt blijft groeien

14 juli 2020

De kansspelmarkt blijft groeien en dat is ook geen wonder, want er ontstaan steeds meer mogelijkheden. In Nederland zal de markt binnenkort vast nog verder groeien, wanneer het online gokken legaal zal worden. In 2018 steeg het bruto speelresultaat met 4,7% ten opzichte van 2017. Het grootste deel hiervan is overigens afkomstig van de loterijen, maar ook kansspelautomaten doen het goed. De sportweddenschappen zijn in opkomst.

Geen verrassende wendingen op de kansspelmarkt

Er waren geen verrassende wendingen te zien in de uitkomsten van het onderzoek. De verhoudingen tussen de sectoren blijven hetzelfde. Het enige wat te constateren valt, is dat de sportweddenschappen elk jaar een stuk populairder worden. Niet zo vreemd, omdat de online mogelijkheden steeds groter worden. Ook in Nederland wordt het online wedden over niet al te lange tijd legaal en zal deze markt verder groeien.

Als we naar de loterijen kijken, zijn de Staatsloterij en de Postcodeloterij veruit het grootst. Bij de kansspelautomaten staat BSR beslist op de eerste plaats. Dat is waarschijnlijk te danken aan de automaten die in de speelhallen van Holland Casino geplaatst zijn. Doordat de diverse kansspelen steeds gevarieerder worden, zijn er steeds meer mogelijkheden voor de liefhebber.

Wat geeft de gemiddelde Nederlander uit?

De gemiddelde Nederlander houdt zich vooral bezig met loterijen, en geeft daar circa 86 euro per jaar aan uit. Toch zal dit gaan veranderen, nu de markt voor sportweddenschappen en online gokken toegankelijk zal worden. Gemiddeld besteedt een Nederlander 198 euro per jaar aan kansspelen. Dat is minder dan de Europeaan gemiddeld hieraan uitgeeft. Het budget in heel Europa ligt op 210 euro per jaar. Aan sportweddenschappen geeft de Nederlanders zo’n 15 euro per jaar uit, maar dit wordt vooral veroorzaakt doordat het online gokken nog niet legaal is, in tegenstelling tot bij onze buurlanden. Dat werpt een drempel op, maar deze zal dus binnenkort weggehaald worden, aangezien de Wet op kansspelen er bijna doorheen is.

Online kansspelen

Binnenkort worden de online kansspelen legaal en dat betekent dat de Kansspelautoriteit die ook mee gaat nemen in de volgende onderzoeken. Wij bereiden ons alvast voor op een stijging in de aantallen! Natuurlijk kijken wij ernaar uit dat deze markt geopend wordt. Op onze website vind je vanaf het moment dat online gokken geheel legaal is in Nederland een overzicht met betrouwbare online bookmakers. Bereid jij je ook alvast voor?

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.