Finaleronde Premier League darts

25 mei 2023

Vandaag op 25 mei vindt in het O2 in Londen de play off plaats van de premier League Darts. De beste 4 darters hebben zich geplaatst voor de finaleronde die vanavond wordt gespeeld! De enige Nederlandse deelnemer Michael van Gerwen begon het toernooi goed met een aantal overwinningen en stond halverwege op de eerste plaats. De tweede helft van de wedstrijd ging het wat minder met Mighty Mike. De finale werd nog maar zelden gehaald en de eerste plaats op de ranglijst raakte hij kwijt. Deelname aan de play off leek echter gegarandeerd.

Michael van Gerwen geeft op in Aberdeen

Er ontstond enige zorg toen Van Gerwen in Aberdeen, een week voor de play off, zich afmeldde voor de halve finale tegen de Belg Dimitri van den Bergh. De Nederlandse topper won de eerste ronde nog eenvoudig maar kreeg daarin last van zijn schouder. Voor de zekerheid besloot hij zich terug te trekken voor de volgende ronde. Naar eigen zeggen van Mighty Mike lijkt het te gaan om een lichte blessure en verwacht hij geen problemen voor de play off. Omdat hij wel last had van de schouder tijdens het spelen, besloot hij uit voorzorg te stoppen om zo fit mogelijk te verschijnen tijdens de play off volgende week.

Bekijk de Betcity promo met 25% PROFIT BOOST 

BetCity darts promotie

Ook de laatste deelnemer aan de play off is bekend

Het toernooi in Aberdeen werd uiteindelijk gewonnen door Dimitri van den Bergh. Hij was in de finale te sterk voor Gerwyn Price met 6-5. Het was de eerste winst voor de Belg in de  Premier League dit seizoen maar dat was niet voldoende om mee te mogen doen volgende week in Londen. De strijd om het laatste  ticket voor de play off ging tussen Nathan Aspinall en Jonny Clayton. Aspinall moest de finale in Aberdeen winnen om bij de top 4 te komen. Het ging mis in de halve finale waar hij verloor van Price. Hierdoor zien we  Clayton terug in de play off.

Ervan uitgaande dat Michael van Gerwen tijdig fit is, ziet het schema er in Londen er als volgt uit:

  • Gerwyn Price – Jonny Clayton
  • Michael Smith – Michael van Gerwen

Gelet op de resultaten in de tweede helft van de competitie zijn Price en Smith favoriet voor de titel die in het vorig seizoen door Van Gerwen werd gewonnen.

 

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.