Gaat de sport binnenkort weer van start?

22 april 2020

Heel Nederland wacht af wanneer er weer maatregelen zullen worden versoepeld. Waar we eerst hadden verwacht misschien een maandje uit de running te zijn, lijkt het nu veel langer te duren. Allereerst zullen de regels voor jongeren worden versoepeld, al hangt dat nog wel een beetje af van de uitkomsten van het onderzoek van de RIVM. Maar what’s next? De kans is groot dat er voor de sportwereld ook mooie compromissen gevonden gaan worden en dat die langzaamaan weer van start zal gaan.

Wanneer gaat de sport weer van start?

De exacte datum weten we natuurlijk nog niet, maar de verwachting is wel dat sport als een van de eerste dingen weer op de rails zal staan. Dit zal wel heel anders worden dan we gewend waren: wedstrijden zonder publiek bijvoorbeeld. De vechtsportorganisatie UFC is een van de meest vooruitstrevende spelers op dit gebied. Directeur Dana White zegt zelfs dat de UFC vanaf 9 mei helemaal terug is. De organisatie heeft namelijk een toplocatie gevonden. Vechters en medewerkers worden na een gezondheidstest overgevlogen naar een privé-eiland. Uiteraard wordt de naam van deze locatie niet vrijgegeven. Ook internationale gevechten zouden hier gehouden kunnen worden.

Of dit uiteindelijk allemaal doorgang kan vinden, zal binnenkort moeten blijken. UFC is vechtlustig, maar is dat ook genoeg? Uiteindelijk zullen we de maatregelen van overheden moeten respecteren om zo een grotere ramp te voorkomen. In die tijd wordt de online wereld steeds belangrijker en dat merken ook de bookmakers. Hoewel er minder live sport is om op te wedden, blijft er nog genoeg over en is er in deze sector meer drukte dan gewoonlijk.

Wedden op sport ten tijde van corona

Wedden op sport ten tijde van corona? Dat kan vooral op sporten die nu online doorgaan, zoals voetbal, wielrennen en Formule 1. Maar de verwachting is dat dit niet lang meer zal duren en dat er weer veel meer sporten doorgang kunnen vinden. Dat betekent toch nog spannende wedstrijden deze zomer en dus volop aanleiding om een gokje te wagen.

In Nederland is online gokken bij de bookmakers nog niet legaal, maar ook dit zal niet lang meer duren. Zodra de Wet op Kansspelen in Nederland van kracht is, kun je op deze website betrouwbare bookmakers vinden. Zij hebben een uitgebreid aanbod en zullen alle sporten die de draad weer oppakken op de voet volgen. Jij ook?

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.