Nieuwe trend: wedden op drone-races

18 januari 2021

In Nederland kan het nog niet, maar in de VS is het inmiddels de nieuwste hype: wedden op drone-races. Inmiddels is het al mogelijk in vijf staten van Amerika. Er worden races uitgevoerd met drones en de toeschouwers kunnen inzetten op de dronepiloot die volgens hen de meeste kans maakt. Wie het eerst over de finish gaat, heeft gewonnen.

Wat zijn drone-races eigenlijk?

Bij een drone-race draait alles om de drone, zoals je uiteraard al had verwacht. Het gaat echter niet om een simpele snelheidsmeting, maar om een heus parcours met piloten die via een soort VR-bril het hele raceparcours beleven. Er zijn allerlei obstakels en het gaat niet alleen erg vlug, maar drones zijn ook nog eens erg wendbaar. Dit zorgt soms voor duizelingwekkende beelden. Ook omstanders kunnen vaak een kijkje achter de schermen krijgen.

Een samenwerking met DraftKings

Sinds enkele jaren bestaat er een heuse Drone Racing League, waarbij officiële wedstrijden met drones worden gehouden. Drone Racing League werkt sinds kort samen met DraftKings, een bedrijf dat al bekend is vanwege de mogelijkheden voor wedden op sport. Dit betreft met name fantasy sports, virtuele sporten die volledig online verlopen. Het wedden op drone-races is overigens ook helemaal digitaal. Dit kan namelijk via een app op je smartphone. Inmiddels is het al in de staten Colorado, New Jersey, New Hampshire, West Virginia en Tennessee mogelijk, maar het bedrijf zit te springen om een vlotte uitbreiding. Bij een drone-race wordt namelijk eerder geld ingezet dan bij welke andere sport ook, heeft recent onderzoek uitgewezen. DraftKings verwacht dat het snel in de Verenigde Staten zal uitbreiden, maar wellicht ook wereldwijd. Dat betekent dat er straks niet alleen meer in de VS een gokje op drone-races gewaagd kan worden, maar ook in Europa. Daarmee zou het een nieuwe hype worden op het gebied van online gokken.

Wedden op drones en andere sporten in Nederland

Momenteel zijn online kansspelen in Nederland nog niet gelegaliseerd, maar vanaf 1 maart wordt de nieuwe kansspelwet van kracht. Wanneer alles gelegaliseerd is, wordt het dus in Nederland wellicht ook mogelijk om op drone-races te wedden. Tot die tijd kun je in ieder geval al een gokje wagen op een van de bekende sporten, zoals voetbal en de Formule 1. Ook is het mogelijk om online een casino te bezoeken. Wanneer de licenties uitgegeven zijn, vind je op deze site een overzicht van betrouwbare bookmakers waar jij een gokje kunt wagen.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.