Online gokken in Nederland vanaf 2021 legaal

4 januari 2020

Het legaliseren van online gokken in Nederland heeft een lange adem nodig gehad. Waar voormalig Staatsecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven in 2012 voor het eerst een serieuze poging deed om de Kansspelwet daterend uit 1964 te moderniseren, waarbij online gokken gereguleerd en daarmee legaal zou worden, wist de nieuwe Kansspelwet het uiteindelijk pas op 12 februari 2019 te halen.

Online gokken in 2021 een feit

In eerste instantie zou de nieuwe Kansspelwet op 1 januari 2019 zijn doorgang vinden, maar doordat de Kansspelautoriteit meer tijd nodig heeft met het organiseren van gedegen wetgeving is deze datum verschoven naar 6 maanden later, 1 juli 2021. In de lijn der verwachtingen ligt dat vanaf dit moment het legaal is om via casino’s en bookmakers met een licentie uitgegeven door de Nederlandse Kansspelautoriteit een gokje op het internet te wagen.

KSA ziet toe op strenge regelgeving

De Nederlandse Kansspelautoriteit kwam onlangs al met een aantal maatregelen en regels waaraan partijen die zich op de Nederlandse gokmarkt willen richten, zich moeten gaan houden. Zo mag er slechts in bepaalde gelimiteerde tijdsblokken reclame worden gemaakt op TV en zullen spelers zich middels persoonsverificatie moeten verifiëren om te waarborgen dat men 18 jaar of ouder is.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.