Oranje Leeuwinnen tegen België op weg naar WK 2023

1 juli 2023

Deze zomer spelen de Oranje Leeuwinnen het WK 2023 in Nieuw-Zeeland en Australië. De damesploeg van bondscoach Andries Jonker hebben nog één oefenduel op het programma staan voordat de Oranje dames het vliegtuig pakken voor de reis naar de andere kant van de aardbol. Aanstaande zondag spelen de Leeuwinnen in het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade tegen België. Scoor hoge pre-odds in diverse speltypen via de Nederlandse bookmakers getoond op Bookmakers.nl.

Andries Jonker: “Speelsters moeten stinkend hun best doen”

Bondscoach Andries Jonker maakt zijn damesploeg gereed voor de laatste test voordat het WK2023 losbarst voor de Oranje Leeuwinnen. De damesploeg van bondscoach Jonker neemt het zondag in een oefenduel op tegen België en de oefenmeester vraagt direct veel van zijn dameselftal. “Ik wil dat de speelsters bereid zijn om hun stinkende best te doen, elke training, elke wedstrijd, elke dag. Als je dat niet wilt, dan hoef je niet in het Nederlands team te spelen. Ze moeten zondag laten zien dat ze fit en gretig zijn en goed in hun vel zitten”, zegt bondscoach Jonker.

Sherida Spitse: “We zijn beter dan in 2017”

Sherida Spitse gaat al wat jaartjes mee als Leeuwin in het Oranje dameselftal. De middenvelderster kijkt vol goede moed vooruit naar het WK in Nieuw-Zeeland en ziet dat het vrouwenvoetbal zich snel ontwikkeld. “We maken echt stappen. We zijn beter dan in 2017. We zijn fitter en je ziet ook dat de landen om ons heen zich ook ontwikkelen. Als je kijkt naar de jonge meiden die zich ontwikkelen. Dat had ik vroeger niet. Ik speelde tussen de jongens en ik had niet dat ik bijvoorbeeld naar Ajax kon, om daar te trainen en beter te worden”, verklaart de aanvoerster van de Leeuwinnen.

Ives Serneels: “We willen talenten meer kansen geven”

Het Belgische damesteam heeft zich niet weten te kwalificeren voor het WK in 2023, maar bondscoach Ives Serneels wil van de oefenwedstrijd tegen Nederland een goede stap vooruit maken. “Dat gemiste WK biedt ook een opportuniteit. We hebben een jaar om nieuwe mensen in de groep in te passen en hen op internationaal niveau bezig te zien. Dat is een van onze belangrijkste doelstellingen. We zullen af en toe nog wel eens met onze kop tegen de muur botsen, maar we willen die talenten meer kansen geven”, zegt de bondscoach van de Red Flames.

“Meer kansen afdwingen”

In Kerkrade wil de bondscoach zijn damesteam graag meten met de Leeuwinnen. “Onze tweede doelstelling is om tegen de teams die hoger gerangschikt staan meer kansen af te dwingen. Tegen Italië is dat een beetje gelukt, tegen Zuid-Korea is het goed gelukt en tegen Engeland was het een pak moeilijker. Nu gaan we zien hoe we dat tegen Nederland doen. Je merkt dat dit een groep is die de ambitie heeft om steeds beter te worden. Ik wil een groep hebben die elkaar gaat challengen, met de juiste werkethiek. Zo kunnen we verdere stappen zetten”, besluit bondscoach Serneels.

Statistieken

Het Nederlands damesteam vertrekt na de oefenwedstrijd tegen België naar Nieuw-Zeeland. De Oranje Leeuwinnen spelen daar hun eerste WK duel tegen Portugal, daarna volgen er nog groepswedstrijden tegen USA en Vietnam. De Red Flames zien we op dit WK niet terug.

Head 2 Head

De Oranje dames speelden op 18 februari 2021 voor de laatste keer tegen de Belgische dames. Het betrof een vriendschappelijk duel die door de Leeuwinnen met 1-3 werd gewonnen. Op het EK2017 waren de Leeuwinnen in de poulefase ook te sterk voor de Red Flames. Toen werd het 1-2 voor Nederland.

Huidige vorm Oranje Leeuwinnen

De ploeg van bondscoach Jonker speelde in april nog een oefenduel tegen Polen. De Nederlandse damesploeg was met een 4-1 zege een maatje te groot voor de Poolse damesploeg. Begin april werd een oefenduel tegen Duitsland verloren met 0-1.

Huidige vorm België

Ook de Red Flames speelde in april twee oefenduels. De wedstrijd tegen Oostenrijk ging verloren met 3-2. Vervolgens werd er in eigen land tegen Slovenië gespeeld. Dat duel werd een 2-2 gelijkspel tegen het Sloveense damesteam.

Prognose

Dan de Voetbalgokken.nl prognose voor de dameswedstrijd Nederland – België. De bookmakers wijzen de Oranje Leeuwinnen aan als favoriet in deze wedstrijd. Wij gokken ook op winst van het Nederlands vrouwenteam en zetten bij de online bookmakers in op een 2-0 overwinning van de Leeuwinnen. Wat is jouw voorspelling?

Wat voorspellen de bookmakers voor Nederland vs België

De uitzwaaiwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen krijgt heel wat hoge pre-odds mee. Zo kan er tot wel 15.00 keer de inleg worden gewonnen als de Red Flames aanstaande zondag zegevieren in Kerkrade. Een gelijkspel tussen de buurlanden is goed voor een maximale quotering van 6.50 keer het speelbedrag dat je stort bij één van de bookmakers beschikbaar voor Nederland en in bezit van officiële licentie verkregen door de Kansspelautoriteit Nederland.

Bij een overwinning van de Oranje Leeuwinnen gaan de quoteringen in het 1X2 spelsysteem niet hoger dan 1.11 keer het speelbedrag. Wil je meer uit winst van de Leeuwinnen kunnen halen? Check de diverse speltypen bij de bookmakers getoond op onze site en maak jouw ultieme bookmakersdeal.

De oefenwedstrijd Nederland – België wordt gespeeld op zondag 2 juli om 20:45 uur in het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade. Wie wint de uitzwaaiwedstrijd van de Oranje-Leeuwinnen?

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.