Reclame voor gokbedrijf op TikTok

20 februari 2023

TikTok is niet langer een medium voor uitsluitend jongeren. Toch is het publiek jonger dan bij de meeste andere sites die hiermee vergelijkbaar zijn. TikTok verbiedt in de richtlijnen het promoten van (online) gokken. Deze richtlijnen zijn echter aangepast voor de Australische bookmaker Sportsbet. Het is niet duidelijk of er hier sprake is van een eenmalig gebeuren of een testcase. Inmiddels is de campagne weer beëindigd.

Over Sportsbet

Sportsbet is een Australisch merk van gokgigant Flutter en deze bookmaker is op zoek naar een meer divers klantenbestand. Jonge Australische vrouwen zijn ondervertegenwoordigd onder de klanten bij Sportsbet maar vele hebben wel een account op TikTok. De test reclamecampagne was overigens overal afgeschermd op TikTok, behalve in Australië.

De Superbowl als hoogtepunt

De campagne, die enkele weken duurde, eindigde op zondag 12 februari en die datum was tevens gekozen als hoogtepunt voor de test. Op die zondag was namelijk de Superbowl in de VS. In een finale wordt dan op een zondag uitgemaakt wie de kampioen American Football van het jaar wordt. In de VS kijken bijna 100 miljoen Amerikanen live naar het gebeuren. Er wordt op deze wedstrijd de hoogste gokinzet op een 1-daags evenement gerealiseerd. Maar ook elders in de wereld wordt door miljoenen rechtstreeks gekeken naar de wedstrijd en uiteraard wordt er ook dan veel over gesproken op de social media.

Maar de Superbowl is niet alleen sport, het is ook spektakel. Het pauze-programma is bekend en zelfs berucht over de hele wereld. Dit jaar werd er weer op sensatie gerekend. Wereldster Rihanna was al gedurende 5 jaar niet meer op een podium verschenen. Haar optreden in de rust van de Superbowl mocht derhalve bijzonder worden genoemd.

Novelty-bets

Voor de doelgroep die Sportsbet op het oog had, zou dit optreden waarschijnlijk meer interesse wekken dan de wedstrijd op zich. Alles aan een dergelijk optreden blijft ook geheim totdat het moment daar is. Speciaal voor de jonge Australische vrouwen had Sportsbet naast de gebruikelijke weddenschappen op van alles en nog wat met betrekking tot de wedstrijd ook een aantal zogenaamde novelty-bets open gezet. Daarin kon onder andere gewed worden op het feit dat al dan niet aangekondigd zou worden dat Rihanna (opnieuw) zwanger was, maar ook het aantal nummers dat ze ten gehore zou brengen en vergelijkbare zaken. Het optreden van de zangeres werd in het algemeen bejubeld in binnen- en buitenland. Over het eventuele succes van Sportsbet zal wellicht later meer bekend worden gemaakt.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.