Ronde 15 Premier League Darts 2023

11 mei 2023

Iedere donderdag nemen de beste darters ter wereld het tegen elkaar op in de Premier League Darts. Nummer 2 Michael van Gerwen speelt tegen nummer 3 Michael Smith en is maar 1 Michael die de winnaar kan worden. Het gaat een spannende competitie worden! Gelukkig is de Brabander in staat om de vooral Britse toppers met enige regelmaat te verslaan. Dat blijkt onder andere in de Premier League Darts die binnenkort met de finale wordt afgesloten.

Hoe werkt het?

Aan de Premier League doen de beste 8 spelers van de wereld mee zodat topwedstrijden gegarandeerd zijn. Er zijn 16 rondes over heel Europa. Een ronde wordt op 1 dag afgewerkt en met kwartfinales, halve finales en uiteindelijk de finale. Alle wedstrijden gaan over de best of eleven. De winnaar van een ronde krijgt 5 punten, de runner up 3 punten en de verliezende halve finalisten krijgen beide een punt. Bij gelijke stand tellen de meest gewonnen legs. Na de 16 rondes gaan de 4 hoogst geklasseerde spelers door naar de finale en wordt de winnaar bekend.

BetCity darts promotie
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Hoe staat het ervoor in de Premier League Darts?

Micheal van Gerwen kende een goede start en heeft de ranglijst een lange periode aangevoerd. Echter is hij inmiddels ingehaald door zijn huidige ‘angstgegner’ Gerwyn Price. De Welshman was in meerdere rondes een maatje te groot voor de Nederlander. Het zal voor Van Gerwen dan ook een opluchting zijn geweest dat hij op 4 mei in Manchester Price met grote cijfers versloeg. Het lukte de Nederlander echter niet om de ronde te winnen. In de finale verloor hij tenslotte. Momenteel staat Van Gerwen tweede in de ranglijst achter Price.  Michael Smith lijkt ook zeker van deelname aan de finale. Om de vierde plek wordt het  nog bijzonder spannend tussen Jonny Clayton en Martin Aspinall. De overige drie deelnemers lijken kansloos.

Hoe gaat het verder met de Premier League Darts 2023?

De wedstrijd in Manchester was ronde nummer 14, er volgen er dan ook nog 2. Op 11 mei wordt gespeeld in Sheffield  en op 18 mei gaat het gezelschap naar Aberdeen. Daar wordt dan beslist welke 4 spelers definitief doorgaan naar de finale. Deze wedstrijd vindt plaats op 25 mei in Londen. Ook hier duurt de strijd een dag en wordt duidelijk wie de opvolger van Michael van Gerwen zal zijn. In 2022 wist de Nederlander met pijn en moeite een achterstand in de finale weg te werken om alsnog met 11-10 te winnen.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.