Wedden op Songfestival

Het Eurovision Songfestival leent zich ook uitstekend voor het wedden op de deelnemers. Ieder jaar kijkt men dan ook met grote interesse naar de voorspellingen van de bookmakers. Want wie wordt de nieuwe winnaar van het Songfestival?

Vergelijk bookmakersarrow

Eurovision Songfestival wedden

Het Songfestival: elk jaar weer is het een enorme happening. Het is geen geheim dat er miljoenen mensen zijn die deze competitie een warm hart toedragen en hier elk jaar weer naartoe leven. Noch is het een geheim dat het Songfestival voor veel mensen voor meer dan alleen muziek staat. Het is een uiting van diversiteit en inclusiviteit. Mede daardoor trekt het festival steevast enorm veel kijkers. Het evenement kent echter net zo veel mensen die er helemaal niets mee hebben. Des te opvallender is het dat de kijkcijfers elk jaar weer door het dak gaan. De conclusie die je daar voorzichtig aan kunt verbinden, is dat deze competitie misschien wel meer fans en liefhebbers kent dan mensen willen toegeven.

Hoe het ook zij: het songfestival is razend populair en dat geldt ook voor het wedden op het Songfestival. Het festival draait om meer dan muziek. Het is een enorme spektakel geworden en behoort tot Europa’s grootste evenementen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het Songfestival eigenlijk geen tegenhangers kent. Word je op andere interessegebieden overspoeld met mogelijkheden om op te wedden (zoals op talloze sporten); qua muziek heb je niet zo veel om te wedden. Voor mensen die houden van wedden en van muziek, is wedden op Songfestival dus echt een hoogtepunt.

De veelzijdigheid van het Eurovisie Songfestival

Elk jaar weer maakt het songfestival tongen los. Het is een bonte verzameling van acts vanuit heel Europa die niet zelden uitgesproken zijn. De deelnemers vertegenwoordigen zeer veel verschillende stijlen en daaruit moet uiteindelijk een winnaar naar voren komen. Dat maakt wedden op Songfestival best lastig. Niet alleen zijn er veel verschillende stijlen die je soms moeilijk met elkaar kunt vergelijken; ook hebben landen duidelijk andere voorkeuren. Waar bijvoorbeeld west Europese landen graag gaan voor een singer-songwriter achtig lied, houden ze in Scandinavië wel van een vleugje rock, hebben ze in Zuid-Europa vaak een voorliefde voor muziek die iets meer swingt en schuwen ze in oost Europa een flinke scheut heavy metal niet.

Wedden op Songfestival is dus helemaal zo eenvoudig nog niet. Want dan hebben we het nog niet eens gehad over de vriendendiensten van landen. Het is namelijk geen geheim dat stemmen niet altijd even eerlijk verloopt. Wij gunnen onze zuiderburen nog wel eens een paar puntjes extra en vice versa, maar elders in Europa gaat dit er soms een stuk extremer aan toe. Het kan best voorkomen dat een deelnemer uit een land zo vals zingt als een kraai, maar toch van een bevriend buurland het maximale aantal punten krijgt toebedeeld. Dat is overigens iets dat lang niet altijd als een verrassing komt. Rondom het Songfestival is altijd veel aandacht voor landen en kandidaten. Wie goed oplet, krijgt ook al vrij snel door waar er sprake is van vriendelijke connecties. Dat zou je zomaar mee kunnen nemen in jouw weddenschap.

Wedden op Songfestival betekent volgen op de voet

Zonder kennis wedden op het Songfestival is niet het verstandigste dat je kunt doen. Hoewel de historie uitwijst dat er wel degelijk bepaalde landen zijn die in de basis meer kans lijken te maken op de overwinning of een hoge klassering, is het toch echt wel verstandig om te weten waar je op inzet. Wedden op Songfestival vereist dus een bepaalde betrokkenheid. Gelukkig is dat voor de echte fan geen enkel probleem. Sterker nog: hij of zij vindt het waarschijnlijk heerlijk om hiermee bezig te zijn. De aanloop naar het festival toe is behoorlijk lang. In ons land krijg je daar wel het een en ander van mee. Er is elke editie weer een behoorlijke discussie over wie ons land zou moeten vertegenwoordigen. Die discussie wordt eigenlijk steeds breder. Lang hebben “we” gezocht naar de ideale artiest om te sturen. Uiteindelijk lijkt men in Nederland te hebben gekozen voor het afvaardigen van kwaliteit. Een artiest als Anouk was toch in ons land en grote delen daarbuiten een gevestigde naam die het aandurfde om het podium van het Songfestival te beklimmen, waar reputaties kunnen worden gemaakt, maar ook kunnen sneuvelen. Anouk gooide hoge ogen, maar het was Duncan Laurence die ons land voor het eerst in meer dan dertig jaar weer de zege wist te brengen. En dat is knap. Want het Songfestival is vaak meer een populariteitsverkiezing dan een wedstrijd die echt om muzikaal talent draait.

Daarom is het ook zo verstandig en misschien zelfs wel cruciaal om de ontwikkelingen te volgen. In de dagen in aanloop naar de finale, wordt vaak veel duidelijk. Dit is informatie die je absoluut kan helpen bij het wedden op het Songfestival. Er worden veel voorspellingen gedaan en je krijgt al snel een aardig beeld van wie de publiekslievelingen zijn en wie kans lijken te maken op de eindoverwinning. Ook kun je de voorrondes in de gaten houden. Niet alle landen hebben direct een geplaatste status. De voorrondes zijn een uitstekende manier om outsiders te spotten. Want ondanks dat veel mensen vaak wel een beeld hebben van wat voor soort acts in de smaak vallen bij het grote publiek; ook het Songfestival is niet vreemd van (grote) verrassingen. Dat maakt wedden op het Songfestival extra interessant. Want laten we eerlijk zijn: had jij echt verwacht dat Duncan Laurence zou winnen? We hoorden natuurlijk in de pers dat hij gold als een van de favorieten en het was al snel duidelijk dat hij muzikaal gezien eenvoudig tot de beste deelnemers behoorde, maar het is altijd afwachten hoe het daadwerkelijk gaat eindigen. Soms wordt de act die het meeste opzien baart de winnaar, en niet de beste zanger of zangeres.

Extra genieten tijdens de grote avond

Ga je wedden op het Songfestival, dan betekent dit dat je extra zult genieten tijdens de grote avond. De reden waarom mensen wedden op het Songfestival vaak zo spannend vinden, is de manier waarop de uitslag tot stand komt. Anders dan bij een sportwedstrijd is niet direct duidelijk wie er wint. Bij een voetbalwedstrijd bijvoorbeeld, verandert elk doelpunt het spelbeeld en krijg je al snel een idee van welke kant het met de wedstrijd op gaat. Komt jouw team binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong en domineert het de wedstrijd, dan lijkt een groot gedeelte van de spanning er wel af. Op het Songfestival neemt jouw favoriet het op tegen tal van andere landen die allemaal de revue passeren. Vervolgens is het afwachten, want het geven van punten neemt een lange tijd in beslag. Hoewel je over het algemeen al vrij snel een schifting gaat zien tussen kansrijke en kansloze landen voor de overwinning, kan het tot aan de allerlaatste stem bijzonder spannend blijven. Die spanning kan zenuwslopend zijn als je jouw favoriete land/kandidaat echt een warm hart toedraagt. Maar dat maakt het Songfestival juist zo leuk. En dat maakt wedden op het Songfestival ook erg spannend. Door te wedden, vergroot je jouw betrokkenheid en wordt een wedstrijd die van zichzelf al spannend is nog een stuk spannender.

Het Songfestival begint ruim voor de finale

Wanneer je echt een fan bent, dan begint het Songfestival voor jou al lang voor de finale. Misschien begin je dus ook al eerder met wedden op Songfestival, want buiten de finale om kun je ook al weddenschappen plaatsen. Hoewel het dus een jaarlijks evenement is, kun je hier als liefhebber veel langer plezier aan beleven. Hoe leuk is het om de spanning te delen met je vrienden? De echte liefhebbers kijken waarschijnlijk al jaren samen met vrienden of familie die ook fans zijn van deze competitie. Hoe spannend is het dan om gezamenlijk te wedden? Meestal juich je alleen voor je eigen land, maar wanneer je wedt op een ander land, heb je een extra reden om te juichen…. een financiële reden, want door te wedden hoop je uiteraard een rendement te pakken op je inleg. Wedden op het Songfestival is in de eerste plaats een leuke en spannende extra, maar natuurlijk ben je fanatiek en wil je geld winnen. Wees je er alleen wel bewust van dat wedden ook kan betekenen dat je verlies maakt of je inleg helemaal kwijt kunt raken. Zolang jij je dit realiseert en je verantwoord inlegt (dus niet met geld dat je niet hebt), is er niets aan de hand. Kies echter wel altijd voor een officieel erkende bookmaker. Rondom het Songfestival zijn altijd veel wedkantoren actief. Door te kiezen voor een geautoriseerde bookmaker weet je zeker dat je inleg veilig is en dat je wedt bij een kantoor dat onder goed toezicht staat.

Wie wint deze editie?

Dan rest nog de vraag: op wie wed jij de komende editie? Was de eindzege van Nederland een uitschieter of kunnen wij weer een afgevaardigde sturen die mee kan doen om de prijzen? Waar mensen nog wel eens willen roepen dat het altijd Scandinavische of Oost-Europese landen zijn die winnen, laten de laatste tien jaar een ander beeld zien. De winnaars van de laatste jaren waren Nederland, Israël, Portugal, Oekraïne, Zweden, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Azerbeidzjan, Duitsland en Noorwegen. Dus zeg het maar: bij wedden op het Songfestival heb je dus niet alleen wat geluk maar ook echt wel een portie kennis en inzicht nodig.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.