Alles over het loyaliteitsprogramma bij de bookmaker

Loyaliteit loont! Tenminste, als je bij een online bookmaker met een loyaliteitsprogramma speelt. Via zo’n loyaliteitsprogramma (of VIP-programma, zoals je wilt) spaar je voor allerlei extra’s terwijl je gewoon je weddenschappen doorgeeft in het online sportsbook. Je hoeft geen extra risico’s te nemen door je inzet te verhogen of door weddenschappen met veel te hoge odds uit te zoeken. Je hoeft zelfs niet meer voorspellingen per week of maand door te geven dan je oorspronkelijk van plan was. Terwijl je je normale gokritme vasthoudt, spaar je op de achtergrond voor free bets, bonusgeld en allerlei andere voordeeltjes. Alleen daarom verdient het loyaliteitsprogramma van je bookmaker al je aandacht.

Een loyaliteitsprogramma levert voordelen op voor de bookmaker…

Het Nederlandse goklandschap breidt zich steeds meer uit. Er was een tijd dat je alleen bij bookmaker TOTO legaal kon wedden op sport. Maar sinds oktober 2021 is de gokmarkt open en daarmee is de zware concurrentiestrijd begonnen. Zie dan maar eens een manier te vinden om gokkers aan je te binden.

Bookmakers hebben weinig aan sportwedders die maar af en toe langskomen voor een weddenschap. En toch zijn dit soort spelers er genoeg. Misschien ben jij wel zo iemand die continu odds vergelijkt bij verschillende bookmakers waardoor je dan weer bij platform A en dan weer bij platform B uitkomt. Voor een bookmaker is deze (voor jou slimme!) aanpak verre van ideaal. Ze willen het liefst zoveel mogelijk spelers aan zich binden zodat deze voor elke sportweddenschap weer terugkomen. Daar hebben ze best iets extra’s voor over. Het loyaliteitsprogramma biedt uitkomst, want nu heb je een goede reden om inderdaad terug te keren naar die ene bookmaker.

… maar ook voor jou is zo’n loyaliteitsprogramma aantrekkelijk

Elk loyaliteitsprogramma is net weer anders, maar in de basis zijn ze allemaal hetzelfde. Je spaart namelijk altijd voor extra beloningen omdat je zo trouw je weddenschappen bij deze ene bookmaker plaatst.

Het grote voordeel van zo’n loyaliteitsprogramma is dat je er nooit extra moeite voor hoeft te doen. Zie het als een soort spaarkaart zoals je die ook kent van de supermarkt, drogisterij of je favoriete kledingwinkel. Elke keer dat je in de winkel geld uitgeeft, loopt het puntenaantal verder op en uiteindelijk kun je die punten inwisselen voor korting of iets anders. Het loyaliteitsprogramma bij een bookmaker werkt eigenlijk hetzelfde. Al moet je er stiekem wel íets voor laten. Want als je optimaal wilt profiteren van dat loyaliteitsprogramma, kun je niet voor elke weddenschap aan het vergelijken slaan. Ga je toch op zoek naar de beste odds en wissel je fanatiek tussen de verschillende bookmakers? Hou er dan rekening mee dat het lang duurt voordat het loyaliteitsprogramma iets oplevert.

Het begint met het sparen van punten

Als je voor het eerst inlogt bij een online bookmaker, is er van loyaliteit nog geen enkele sprake. Dat is ook te zien aan de punten die bij je persoonlijke account horen. Je begint helemaal op 0 en vanaf dat punt kruipt het aantal langzaam omhoog.

Online bookmakers maken het hun leden zo makkelijk mogelijk om mee te sparen voor het loyaliteitsprogramma. Je hoeft je niet eens actief aan te melden voor dat programma, want iedereen met een spelersaccount doet automatisch mee. Tenminste, als je 24 jaar of ouder bent. De bookmakers proberen de beloning wel zo eerlijk mogelijk te betekenen. Hoe hoger de quotering van een weddenschap, hoe meer punten je met die ene bet verdient. Loyaliteit loont zich dus, maar een beetje risico ook. Gelukkig maakt het voor het loyaliteitsprogramma niet uit of je de weddenschap wint of verliest. Zo hou je toch nog iets over aan die voorspellingen waarbij je er heel ver naast zat.

Ben jij al dicht bij een statusverhoging?

Bookmakers bepalen zelf hoe ze hun loyaliteitsprogramma vorm geven. Er zijn online gokplatforms waar je gewoon doorspaart tót je een bepaald aantal punten hebt bereikt. Zodra je de grens van bijvoorbeeld 2.000 punten hebt bereikt, kan het inwisselen beginnen. Daarna begint het sparen gewoon opnieuw en ga je weer vanaf 0 op jacht naar die 2.000 punten.

Het systeem van punten sparen tot je tegen inwisselgrens aanloopt, is niet de meest spectaculaire variant die je bij een bookmaker kunt tegenkomen. De meeste loyaliteitsprogramma’s werken namelijk met ladders en statussen, waardoor je steeds een stap dichter bij het ultieme doel komt. Voor de bookmakers is dit een slimme manier om je nóg fanatieker op dat volgende doel te laten jaren. Want natuurlijk laat je die bronzen status graag achter je en groei je door naar zilver, goud en misschien zelfs platinum of diamant.

Bij dit loyaliteitssysteem stijg je met elk verdiend punt ietsje verder op de ladder en kruip je vanzelf richting de volgende status. Een statusverhoging kan zomaar betekenen dat de prijzen in de shop beter en kostbaarder worden. Maar er zijn ook bookmakers die juist het moment willen vieren waarop je van status wisselt. Zo mag je bij Circus aan het prijswiel draaien, waarna er vanzelf een extra prijs in je account verschijnt.

Zitten er addertjes onder het gras bij het loyaliteitsprogramma?

Terwijl je de ene na de andere voorspelling achterlaat bij de bookmaker, spaar je automatisch punten voor het loyaliteitsprogramma. Het maakt niet uit wat jouw specialisme is. Wedden op voetbal, wedden op tennis, wedden op Formule 1… het helpt allemaal om dat puntenaantal flink op te stuwen. Zit er dan echt geen addertje onder het gras? Toch wel een beetje. Er zijn namelijk regels aan het loyaliteitsprogramma verbonden waardoor je zomaar mis kunt grijpen. Kijk maar naar ZEbet. Het loyaliteitsprogramma richt zich alleen op pre-match weddenschappen waardoor je live bets geen punten opleveren. Dat is wel erg jammer! Ook het inschakelen van de cash-out optie zorgt er vaak voor dat die loyaliteitspunten bij de bookmaker blijven.

De regels voor het loyaliteitsprogramma zijn meestal niet heel streng. Het is echt bedoeld om jou te belonen voor alle tijd die je doorbrengt op het gokplatform. Laat die achterdocht dus achterwege en verwacht geen extreem zware regels die het bijna onmogelijk maken om van die extra’s te profiteren. Maar wees wel zo verstandig om de regels van jouw bookmaker goed door te nemen voordat je je op die free bets en andere prijzen verheugt. Alleen zo weet je zeker dat je de punten die je via het loyaliteitsprogramma spaart, ook daadwerkelijk kunt uitgeven in de bijbehorende shop.

De shop is open voor iedereen die loyaliteitspunten spaart

Een loyaliteitsprogramma kan niet zonder een bijbehorende shop. Dat is dé plek waar je stiekem alvast een kijkje neemt terwijl je nog maar net lid bent en je die absolute beginnersstatus achter je naam hebt staan. Het is ook slim om al op een vroeg moment te speuren naar de prijs waarvoor je wilt sparen. Zo weet je precies hoeveel punten je nodig hebt om je eerste doel te bereiken.

Hoe de loyaliteitsshop eruitziet, hangt helemaal van de bookmaker af. Er zijn online gokbedrijven die graag met allerlei luxe strooien. Een chic horloge die bij die echte VIP-status past of een plekje in de skybox van het voetbalstadion? In het buitenland is het niet ongewoon. Zelfs een persoonlijke accountmanager voor de spelers met de hoogste statussen is vaak één van de beloningen. In Nederland wordt er over het algemeen iets minder met dit soort luxe gestrooid. De loyaliteitsshop is eerder gevuld met free bets, gratis speelgeld en hoge odds boosts. Maar ook bij dit soort extra’s kan de waarde flink oplopen. Een free bet van 10 euro is maar het begin, want misschien spaar je veel liever door voor een speeltegoed van enkele honderden of duizenden euro’s. Al moet je voor die écht waardevolle loyaliteitsbeloningen wel heel veel geld spenderen in het sportsbook van de bookmaker.

Het loyaliteitsprogramma: alle voor- en nadelen op een rij

Hoe loyaal ben jij naar je bookmaker toe? Normaal gesproken denk je misschien amper over deze vraag na, maar met een loyaliteitsprogramma binnen handbereik wordt het toch een ander verhaal. Wil je optimaal profiteren van de free bets, het gratis speelgeld en al die andere extra’s die je via die programma kunt verdienen, dan is het echt zaak om je volledig te focussen op dat ene sportsbook. Anders loop je veel beloningen mis.

Het loyaliteitsprogramma heeft voordelen, maar ook zeker een paar nadelen. Wij zetten alles nog even helder voor je op een rij zodat je zeker weet of je wel/niet fanatiek gaat meesparen voor die prijzen.

Voordelen:

  • Je bent geen extra geld kwijt voor het loyaliteitsprogramma. Bij elke weddenschap die je aangaat, loopt het puntental automatisch op.
  • Je hoeft geen extra risico te nemen door weddenschappen te kiezen met hoge odds. Zelfs met een redelijk veilige weddenschap spaar je gewoon punten.
  • Je spaart voor interessante extra’s, zoals free bets en gratis speelgeld.

Nadelen:

  • Lang niet alle bookmakers hebben zo’n loyaliteitsprogramma.
  • Het is vooral interessant voor gokkers die het prima vinden om bij slechts één bookmaker te spelen (en dus niet continu op jacht zijn naar de hoogst mogelijke odds!).
  • Je moet 24 jaar of ouder zijn om überhaupt een beloning te ontvangen voor je loyaliteit.
toggle off
Gokreclame uitschakelen.