Bankrollmanagement maakt het verschil

Iedere gokker heeft een bankroll nodig. Een bankroll is niets anders dan het bedrag dat je tijdens een bepaalde periode voor je gokactiviteiten reserveert. Dat bedrag moet je nooit gedachteloos inzetten wanneer je gaat wedden op sport. Het is zaak om je financiën goed te managen zodat je altijd op een zorgvuldig uitgedokterd plan terug kunt vallen. Want inderdaad, online voetbalgokken is geen kwestie van willekeurig inzetten en afwachten wat het je brengt. Je hebt structuur nodig waardoor je zelfs op de meest lastige momenten weloverwogen beslissingen maakt. Bankrollmanagement is daarbij cruciaal. Slim managen van je bankroll maakt het verschil tussen succes en teleurstelling. Dus wanneer neem jij de tijd om eens rustig na te denken over bankrollmanagement?

Het managen begint met het bepalen van je bankroll

Bij het horen van het woord bankrollmanagement heb je meteen het idee dat je met allerlei ingewikkelde plannen aan de slag moet. Niets is minder waar! Het managen van je bankroll is heel eenvoudig, zolang je de stappen maar goed volgt én je je aan je eigen afspraken houdt. Je hebt dus wel wat discipline nodig om succesvol om te gaan met je bankroll.

Bankrollmanagement begint altijd met die ene belangrijke stap. Je moet namelijk nadenken over de hoogte van je gokbudget. Beginnende spelers hebben vaak de neiging om zonder een duidelijk plan aan de slag te gaan. Natuurlijk, ze denken goed na over welke voetbalwedstrijden ze meepakken. En na het bekijken van de statistieken maken ze zelfs een weloverwogen keuze uit al die wedopties. Maar de bankroll, die wordt gemakkelijk vergeten. Is het speelgeld op, dan storten ze gewoon weer een nieuw bedrag om verder te gokken. Duidelijke grenzen ontbreken daarin.

Heb je ook de neiging ‘om maar wat te doen’ als het aankomt op je bankroll? Dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Het is namelijk essentieel dat je precies weet hoeveel geld er beschikbaar is voor je weddenschappen. Het kan gaan om een bedrag per dag, maar ook per week of per maand. Het is maar net wat jij prettig vindt. Bij het vaststellen van je bankroll is het essentieel dat je je eigen financiën stevig onder de loep neemt. Hoeveel geld heb je over voor je voetbalweddenschappen en hoeveel kun je eigenlijk missen? Voor de een zal het om een paar tientjes per week gaan, de ander houdt gemakkelijk een paar honderd euro achter de hand voor het wedden op voetbal. Het belangrijkste is dat de hoogte van je bankroll bij jouw situatie past.

Nadenken over de hoogte van je inzet

Je dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse bankroll is bepaald. Daarmee heb je alvast een eerste stap in de goede richting gezet. Toch blijft er nog een andere belangrijke factor over. Want hoeveel geld ga je eigenlijk bij die eerstvolgende weddenschap inzetten?

Stel je hebt deze week 100 euro gereserveerd voor je voetbalweddenschappen. Je kunt er dan voor kiezen om dat volledige bedrag in één keer in te zetten. Win je weddenschap, dan zie je de winst snel stijgen. Maar als je verliest, ben je in één klap alles kwijt. We hoeven je vast niet te vertellen hoe onverstandig deze manier van spelen is. Zelfs als je je complete weekbudget niet in één keer inzet, kun je beslissingen nemen die op termijn verkeerd uitpakken. Je inzet is standaard te hoog of je gaat ongestructureerd te werk waardoor je inzetten vooral chaotisch zijn. Het helpt allemaal niet om op de langere termijn geld te verdienen met voetbalwedden. Goed bankrollmanagement brengt daar verandering in. Opeens weet je heel goed hoe je die bankroll moet verdelen zodat je het maximale uit je weddenschappen haalt. Voor het verdelen van je gokbudget kun je kiezen uit de volgende methodes:

  • Een vast bedrag per weddenschap
  • Een vast percentage van je bankroll
  • Een variabele inzet waarbij je werkt met zogenaamde stakes of unit
  • Een progressieve inzet, zoals het Martingale systeem

Inzetmethode 1: een vast bedrag per weddenschap

Er zijn vier populaire systemen waar voetbalgokkers op terugvallen wanneer ze de inzet bepalen. Welke methode je kiest, hangt helemaal van je eigen voorkeur af. Wel is er één regel die je altijd in je achterhoofd moet houden. Een verstandige gokker zet per weddenschap namelijk nooit meer in dan 5% van de bankroll. Met een weekbudget van 100 euro kom je uit op een maximum van 5 euro per bet. Dat klinkt weinig, maar het voordeel is dat je eventuele verliezen op deze manier gemakkelijk op kunt vangen. Die 5 euro verlies heb je na één of twee gewonnen weddenschappen gewoon weer terug.

Maak je het jezelf graag makkelijk, dan kies je voor een vast bedrag per weddenschap. Met 100 euro weekbudget kan dat 5 euro zijn, maar ook 1, 2 of 3 euro. Aan jou de keuze! Het belangrijkste is dat je steeds voor hetzelfde bedrag kiest. Een relatief eenvoudige weddenschap met lage quoteringen of juist een risicovolle bet met hoge quoteringen? Het maakt voor jou niet uit, want telkens is daar diezelfde inzet. Dat geeft rust wanneer je gaat wedden op voetbal.

Inzetmethode 2: een vast percentage

Met een vast bedrag per weddenschap hoef je niet aan het rekenen te slaan. Dat verandert wanneer je voor een vast percentage van je bankroll gaat. Met een vast percentage profiteer je van je groeiende bankroll als je winst maakt. Maar andersom werkt het ook: lijd je veel verlies, dan moet je je inzet dus naar beneden bijstellen. Het is zaak dat je de rekenmachine er bij elke weddenschap even bij pakt zodat je precies weet hoe hoog jouw inzet gaat zijn.

Inzetmethode 3: de variabele bet (stakes of unit)

De ene voetbalweddenschap is risicovoller dan de andere. Bij de eerste twee inzetmethodes is dit feit totaal niet relevant. Je zet gewoon die 3 euro of 3% in, ongeacht welke weddenschap er voor je staat. De variabele bet houdt wél rekening met het verschil in risico. Bij deze inzetmethode verdeel je je gokbudget namelijk in kleine units.

Stel je gaat voor een unit van 1 euro. Vervolgens bepaal je voor elke weddenschap hoeveel stakes of je unit je inzet. Bij een risicovolle bet met een hoge quotering ben je voorzichting. Eén stake (met een waarde van 1 euro) is dan meer dan voldoende, aangezien er een reële kans is op verlies. Voel je je wat zekerder over je voorspelling? In dat geval kun je gemakkelijk voor drie of vier stakes gaan (met een totale waarde van 3 of 4 euro). Deze inzetmethode vergt wel wat meer denkwerk dan de voorgaande twee methodes. Maar het grote voordeel is natuurlijk dat je je inzet bij kunt sturen als dat nodig is.

Inzetmethode 4: een progressieve manier van inzetten

We zeiden eerder al dat een verstandige voetbalgokker nooit meer dan 5% inzet per weddenschap. Om die reden moet je ook oppassen met de progressieve manier van inzetten.

Deze inzetmethode hangt samen met bekende systemen zoals Martingale en de Reeks van Fibonacci. Met deze systemen verhoog je je inzet na elke verliesbeurt. Dat verhogen gebeurt volgens een wiskundig model. Het idee hierachter is dat je sowieso winst maakt als je de reeks voltooit. Toch kun je deze systemen beter links laten liggen wanneer je actief bezighoudt met bankrollmanagement. Er zitten namelijk te veel haken en ogen aan voor iedereen die op een verstandige manier wil gaan gokken op voetbal.

Waarom werkt bankrollmanagement eigenlijk?

Bankrollmanagement is een term die is komen overwaaien uit de bedrijfswereld. Ondernemingen hebben altijd één overkoepelend doel: winst maken. Om dat voor elkaar te krijgen, is het essentieel dat de financiële stromen goed op orde zijn. Een bedrijf kan nooit ‘zomaar wat doen’, want dan stevent het binnen korte tijd af op een faillissement. Zo dramatisch is het voor de meeste voetbalgokkers niet, maar toch is het verstandig om goed over de financiële kant na te denken voordat je aan het wedden slaat. Geld managen is in de gokwereld daarom net zo belangrijk als in de bedrijfswereld.

Voetbal is emotie. En dan hebben we het niet alleen over de spelers die op het veld staan en die hondstrouwe supporters die elke week in het stadion zitten. Ook bij voetbalgokkers kunnen de emoties hoog oplopen. Je verliest de eerste weddenschap, net als de tweede en derde. De frustratie neemt toe en je bent geneigd om steeds meer risico te nemen. Met goed bankrollmanagement kun je dat voorkomen. Je hebt vooraf de nodige structuur aangebracht, dus je weet precies hoe je moet handelen. Je weet hoeveel geld je te besteden hebt én hoe hoog je inzet mag zijn. Misschien heb je zelfs afspraken gemaakt over het maximale bedrag dat je per dag mag verliezen. Want ja, dat hoort er ook bij als je je bankroll gaat managen.

Bankrollmanagement is niets anders dan het opstellen van een paar regels. Jij bepaalt de regels op een moment dat je nog niet gefrustreerd of vol emotie zit. Je kunt helder nadenken waardoor je uiteindelijk een verstandig plan voor je hebt liggen. Je inzet flink verhogen om al die verloren bets te compenseren? Of continu doorgaan met wedden terwijl je vandaag de ene na de andere voetbalweddenschap verliest? Met een duidelijk geformuleerd plan vermijd je dit. Al is het wel zaak om je eigen regels goed op te volgen. Alleen zo zie je dat winstbedrag langzaam maar gestaag groeien.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.