Betalen met iDEAL bij bookmakers

Bij je online sportweddenschappen houd je altijd dat ene doel voor ogen: winst maken. Maar voordat je überhaupt kunt gaan dromen over grote bedragen, moet je eerst geld in je account storten. Je hebt immers voldoende speelsaldo nodig voor je weddenschappen. Nederlandse gokkers kiezen graag voor iDEAL als betaalmethode. Er zitten dan ook een paar grote voordelen aan het gebruik van het iDEAL. Deze betaalmethode is bijvoorbeeld volledig veilig en direct na de storting staat het geld al in je account. En doordat iDEAL aan je bankrekening is gekoppeld, weet je altijd of er nog genoeg geld is om te spenderen aan je weddenschappen.

Het gemak van betalen via iDEAL

Tegenwoordig kunnen we bijna niet meer zonder iDEAL. Ook gokkers die hun speelsaldo bij de bookmaker dringend moeten aanvullen, kiezen graag voor deze populaire betaalmethode. Ondanks dat iDEAL inmiddels meer weg te denken is, bestaat het pas sinds 2005. Voor die tijd waren er veel verschillende online betaalsystemen om uit te kiezen. De Rabobank had een eigen systeem, net als ABN Amro en zelfs KPN. Door de snelle stijging in het aantal online betalingen, kwam er veel behoefte aan één landelijk systeem. Dat werd iDEAL. Anno nu zijn alle grote (en ook wat minder grote) banken aangesloten bij iDEAL. Het maakt dus niet uit of je een rekening hebt bij ING, SNS Bank of de Rabobank: iedereen met een Nederlandse bankrekening kan betalen via iDEAL. Als je iDEAL gebruikt voor je sportweddenschappen, dan hoef je niet haastig op zoek naar de perfecte e-wallet of naar het nummer van je creditcard. Je kiest gewoon voor dezelfde betaalmethode als waarmee je andere online aankopen betaalt. Hoe makkelijk is dat?

Kies jij al voor hét betaalmiddel bij Nederlandse bookmakers?

Nederlandse bookmakers zoals Toto en Runnerz richten zich voor een groot deel op de gokmarkt in eigen land. Logisch dus dat zij het populaire iDEAL standaard in hun lijst met betaalmethodes opnemen. Er gelden wel regels voor het aanbieden van iDEAL als betaaloptie. Zo moeten bookmakers bijvoorbeeld in het bezit zijn van een licentie van de Nederlandse Kansspelcommissie. Alleen dan hebben ze het recht om iDEAL als betaalmethode aan te bieden. Zodra je een bookmaker tegenkomt die betalingen via iDEAL accepteert, weet je dus meteen dat je een veilige en legale plek hebt gevonden om te gokken.

iDEAL: veilig, vertrouwd en transparant

In het dagelijks leven betaal je ongetwijfeld veel aankopen met je pinpas. In de online wereld kiezen veel mensen voor betalingen via iDEAL. Of je nu een nieuwe jas koopt óf dat je online op zoek gaat naar een andere telefoon: de kans dat je via iDEAL betaalt, is groot. Het feit dat deze betaalmethode inmiddels zo is ingeburgerd, zorgt ervoor dat Nederlanders graag voor iDEAL kiezen wanneer ze bij een bookmaker terechtkomen. Want als je normaal gesproken geen gebruikmaakt van een creditcard of e-wallet, dan is het toch hele stap om dat bij je weddenschappen wel te doen.

Met iDEAL kies je voor een bekende, maar ook een veilige en transparante betaalmethode. iDEAL is gekoppeld aan je bankrekening. Na een online betaling zie je dus direct hoeveel geld je nog op je rekening hebt staan. Geen gedoe aparte e-wallets waarin je het geld voor je weddenschappen bewaart. Alles komt vanaf één rekening waardoor je altijd het overzicht behoudt.

Als het om financiële zaken gaat, dan is veiligheid natuurlijk ook een belangrijk element. Je wilt bijvoorbeeld zeker weten dat het geld op de juiste plek terechtkomt. Daarnaast moet je erop kunnen vertrouwen dat je persoonlijke en financiële gegevens niet in de verkeerde handen vallen. iDEAL is niet voor niets uitgegroeid tot de populairste online betaalmethode in Nederland. Het is volledig veilig en je kunt dus zonder problemen geld gaan storten in je spelersaccount. Ook fijn: er komen geen hoge transactiekosten kijken bij betalingen via iDEAL. Al het geld dat bestemd is voor je online weddenschappen, komt daadwerkelijk in je spelersaccount terecht.

Geld storten en direct beginnen met wedden

Weddenschappen komen en gaan. Maar zodra je eenmaal een interessante bet online ziet staan, wil je toch snel actie kunnen ondernemen. Vooral bij live weddenschappen is het belangrijk dat je zo snel mogelijk handelt. Het kan natuurlijk gebeuren dat er niet voldoende saldo in je account staat om je weddenschap mee te financieren. Op dat soort momenten gaat er maar één door je hoofd: direct geld storten zodat je alsnog je voorspelling door kunt geven. Onvoldoende saldo betekent simpelweg dat er geen weddenschap komt. Hoe zonde zou het zijn als je een mooi winstbedrag misloopt omdat je storting niet op tijd in je account staat? Gelukkig hoef je je hier met iDEAL nooit zorgen over te maken. Het geld dat je via deze betaalmethode stort, wordt namelijk meteen toegevoegd aan je spelersaccount. Voor je het weet is het gestorte bedrag binnen en ben je klaar om je (live) weddenschap te plaatsen.

Zo werkt geld storten via iDEAL

Bookmakers werken stuk voor stuk met een online portemonnee, die is gekoppeld aan je account. Bij elke weddenschap die je aangaat, komt de inzet uit die online portemonnee. Het is dus niet mogelijk om rechtstreeks vanaf je bankrekening voor je online bets te betalen. Die tussenstap is nodig om spelers een veilige en verantwoorde gokomgeving te bieden. Want doordat het betalen voor een weddenschap via je account loopt, kan de bookmaker de controle houden. Op deze manier is het voor de wedkantoren bijvoorbeeld veel makkelijker om na te gaan of spelers inderdaad 18 jaar of ouder zijn.

Die extra stap vormt geen enkele barrière tussen jou en je weddenschappen. Het is namelijk heel eenvoudig om je online portemonnee aan te vullen zodat je over voldoende speelgeld beschikt. Je hoeft maar een paar stappen te doorlopen om je stortingen via iDEAL te laten slagen:

Stap 1: log in bij de bookmaker en ga naar de betaalpagina.

Stap 2: bepaal hoeveel geld je nodig hebt om weer een tijdje te kunnen gokken.

Stap 3: kies iDEAL als betaaloptie en er verschijnt vanzelf een lijst met banken.

Stap 4: selecteer je eigen bank, waarna je direct wordt doorgeleid naar de inlogpagina.

Stap 5: vul je inloggegevens in bij de bank en volg de stappen om de betaling te bevestigen. Als je voldoende geld op je rekening hebt staan, dan keurt de bank de betaling direct goed. Die snelle goedkeuring zorgt ervoor dat je geen enkele vertraging oploopt wanneer je iDEAL gebruikt bij de bookmakers.

Minimale en maximale limieten

Wanneer je geld wilt storten via iDEAL, dan is het verstandig om eerst te controleren hoe hoog de limieten zijn. Bookmakers werken standaard met een minimaal stortingsbedrag. Hoe hoog dat bedrag is, verschilt per bookie. Maar ook per betaalmethode kunnen er verschillen zijn. Kijk dus goed wat de regels zijn als je voor de eerste keer geld gaat storten via iDEAL.

Naast een minimaal stortingsbedrag is er soms ook een maximum. Daarbij levert iDEAL een groot voordeel op, want de grens ligt bij deze betaalmethode vaak een stuk hoger dan bij e-wallets zoals Skrill, Neteller en PayPal. Wie graag met grote bedragen gokt, komt daarom al snel uit bij iDEAL.

Storten via iDEAL… maar hoe zit het met de uitbetaling?

Stortingen en uitbetalingen zijn vaak aan elkaar gekoppeld. Gokkers die hun weddenschappen via een e-wallet betalen, kiezen er meestal ook voor om de winst te laten uitbetalen naar hun Skrill- of Netelleraccount. Tenminste, als de bookmaker die mogelijkheid aanbiedt. Bij iDEAL werkt dat in feite net zo. Je betaalt via iDEAL, en de winst laat je vervolgens uitbetalen naar je bankrekening. Het gewonnen geldbedrag komt dus gewoon weer in hetzelfde potje terecht als waar je speelsaldo vandaan komt.

De combinatie van iDEAL en je bankrekening heeft zeker een voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een e-wallet. Want waar je vaak wel met Skrill of Neteller kunt betalen, is het maar afwachten of je via dezelfde kanalen je winst kunt ontvangen. En dat terwijl het bij de bookmakers altijd mogelijk is om de winst te laten overboeken naar je bankrekening.

Dit zijn de alternatieven wanneer je geld stort

Nederlandse gokkers kiezen vaak automatisch voor iDEAL. Toch kun je pas echt vol overtuiging voor iDEAL kiezen als je weet welke betaalmethodes er nog meer zijn.

Het verschilt per bookmaker hoeveel en welke opties er precies zijn. Maar er is één betaalmethode die eigenlijk altijd wordt geaccepteerd: de creditcard. Het nadeel van een creditcard is dat het geld maandelijks wordt geïnd. Bij iDEAL zie je elke transactie direct van je rekening af gaan, terwijl je met een VISA of MasterCard moet wachten tot het einde van de maand. Hierdoor kun je het financiële overzicht al snel kwijtraken. Als alternatief zijn er ook verschillende online wallets om uit te kiezen. Skrill en Neteller zijn erg populair, net als betalingen via PayPal. Het grote nadeel van dit soort constructies is dat er weer een extra stap bij komt. Je moet geld storten in je Skrill-, Neteller- of PayPal-account, en van daaruit stort je weer geld in je spelersaccount. Heeft het dan nut om het geld over te boeken naar het rekeningnummer van de bookmaker zónder tussenkomst van iDEAL? Ook dat is niet de meest efficiënte route. Bij reguliere overboekingen duurt het namelijk een paar werkdagen voordat het geld in je account staat. iDEAL is wat dat betreft veel handiger en sneller.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.