Both Teams to Score: alles over deze weddenschap (BTTS)

Both Teams to Score is een bet die thuishoort in de lange traditie van doelpuntweddenschappen. Alleen maakt het dit keer niet uit hoe vaak er gescoord wordt. Hiermee is de BTTS-weddenschap dus heel anders dan een over/under weddenschap. Ook is het niet interessant welk van de ploegen er uiteindelijk met de winst vandoor gaat. Met deze voorspelling wil je alleen weten of beide teams gaan scoren óf dat minimaal één van de keepers zijn doel schoon kan houden. De Both Teams to Score-weddenschap is ideaal voor beginnende voetbalgokkers, al is er voor de meer ervaren spelers ook genoeg uitdaging te vinden.

Een BTTS-weddenschap lijkt zo eenvoudig…

Er zijn van die voetbalweddenschappen die echt wel wat vragen opwekken. Als je nog nooit geld hebt ingezet bij een bookmaker, is het toch lastig om meteen het concept van de Asian Handicap te vatten. En wat te denken van die halftime/fulltime weddenschap, waarbij je eigenlijk twee voorspellingen combineert? Beginnende gokkers kunnen deze wedopties beter links laten liggen. Maar iedereen die graag een overzichtelijke en makkelijk te snappen weddenschap aangaat, hoeft zich zeker niet te vervelen. De Both Teams to Score-weddenschap bezorgt je namelijk een spannende tijd op het online gokplatform.

Bij veel online bookmakers kom je de BTTS-weddenschap ook wel tegen onder zijn Nederlandse omschrijving beide teams scoren. Die drie woorden leggen in feite de complete weddenschap al uit. Het is jouw taak om te voorspellen of beide elftallen weten te scoren óf dat minimaal één van de ploegen in deze missie faalt. De Both Teams to Score-weddenschap heeft maar twee mogelijke uitkomsten. Je kunt inzetten op ‘ja’ en daarmee geef je aan dat er minimaal een 1-1 stand op het scorebord komt. Volgens jou lukt het beide ploegen om een doelpunt te maken, en het maakt verder weinig uit hoe vaak er precies gescoord wordt. Een 1-1 is goed genoeg, maar een 4-2 stand levert voor jou exact dezelfde uitslag op. Met een ‘nee’ op je wedbriefje moet je hopen dat ten minste één van de ploegen de bal niet in het doel krijgt. Een 1-0 of 2-0 bezorgt jou de overwinning. Blijft het 0-0? In tegenstelling tot de clubs op het veld weet jij dan wél te scoren. Jouw ‘nee’ zorgt ervoor dat die BTTS een winnende weddenschap wordt.

… maar een goede voorbereiding is cruciaal

Ja of nee: meer inzetopties zijn er niet. Met slechts twee mogelijke uitkomsten profiteer je meteen van een 50% winkans. Hiermee behoort de Both Teams to Score-weddenschap in theorie tot de meest kansrijke weddenschappen uit de voetbalwereld. Maar iedereen die al wat ervaring heeft met wedden op voetbal, weet dat de theorie vaak heel anders is dan de praktijk. Anders dan bij een potje roulette in het online casino, gaat het hier niet om een pure gok. Pas als je je goed voorbereidt, maak je écht kans om te winnen.

Op het eerste gezicht lijkt de BTTS-weddenschap zo makkelijk. Je hoeft de vraag gaan beide teams scoren? alleen maar met ‘ja’ of ‘nee’ te beantwoorden. Hoewel het concept van deze voetbalweddenschap heel eenvoudig is, moet je hem niet onderschatten. Je moet namelijk precies weten hoe het zit met de scoringskansen van beide teams. Met deze weddenschap maakt het niet uit hoe vaak de bal in het doel gaat. Toch is het essentieel dat je vol vertrouwen achter je voorspelling staat. Daarom is het zaak om eerst de statistieken door te spitten voordat je die Both Teams to Score-weddenschap indient. Voor de vraag of beide teams gaat scoren, kijk je allereerst naar het gemiddelde aantal doelpunten per clubs. Daarnaast bieden de onderlinge resultaten uit het verleden jou waardevolle informatie. Zorg ook dat je weet hoe belangrijk het duel voor beide voetbalclubs is. Door al deze statistieken te analyseren, weet je vanzelf wat er op je wedbriefje moet verschijnen.

Ja of nee: dit beïnvloedt je keuze

Welke voorspelling verschijnt er dit keer op je wedbriefje, een ‘ja’ of een ‘nee’? Het gemiddelde aantal doelpunten per club geeft alvast een eerste indicatie. Je weet nu of je te maken hebt met twee ploegen die dankzij hun aanvallende spel veel scoren óf dat er een elftal staat dat doorgaans wat minder fanatiek op zoek gaat naar een doelpunt. Ploegen die het vaak op de verdediging gooien, laten de kans op een ‘nee’ snel stijgen. Zet twee van deze teams tegenover elkaar en je weet dat jouw voorspelling zomaar winst kan opleveren. Twee voetbalclubs met een sterke voorhoede kunnen juist gemakkelijk kansen creëren en doelpunten verzilveren. Een ‘ja’ op je wedbriefje is in dat geval erg verleidelijk.

Onderlinge resultaten uit het verleden wijzen je voor de BTTS-weddenschap ook in de juiste richting. Je ontdekt namelijk snel of bijvoorbeeld AC Milan altijd moeilijk tot scoren komt in de uitduels tegen die ene Serie A-ploeg. Dat is natuurlijk waardevolle informatie als juist díe uitwedstrijd komende weekend op het programma staat. De statistieken laten immers zien dat er een reële kans is dat AC Milan doelpuntloos van deze match terugkeert. Het belang van de wedstrijd kan net zo goed invloed hebben op jouw weddenschap. Als een ploeg al genoeg punten bij elkaar heeft gesprokkeld om door te dringen tot de knock-outfase van het WK dan krijgen een paar van de sterkste spelers tijdens het laatste groepsduel misschien een dagje rust. Want waarom zouden ze alles op alles zetten om te winnen? Het voornaamste doel is bereikt en scoren hoeft niet meer zo nodig.

Deze odds vind je terug bij je BTTS-weddenschap

Met een gedegen voorbereiding groeit het vertrouwen in jouw voorspelling. Toch blijft Both Teams to Score typisch zo’n weddenschap waarmee je ook een beetje geluk moet hebben. Eén fout in de verdediging en die middenmoter uit de Ligue 1 weet opeens te scoren tegen het grote Paris Saint-Germain. Die ene verdedigingsfout kan voor jou het verschil betekenen tussen winst en verlies.

Both Teams to Score-weddenschappen zijn het lastigst bij voetbalduels tussen twee sterke clubs die aan elkaar gewaagd zijn. Die onzekerheid is meteen af te lezen aan de quoteringen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het Nations League-duel tussen Italië en Spanje (onderdeel van de Final Four 2020/21). Bij deze wedstrijd profiteer je van een quotering van 1.98 als je ‘ja’ invult. Denk je dat niet allebei de clubs tot scoren komen, dan staat er een quotering van 1.79 op het spel. Deze waardes zijn tekenend voor de BTTS-weddenschap. De odds bij een pre-match weddenschap liggen vaak in de buurt van de 2.00, en dat voor beide inzetmogelijkheden. Pas als je live gaat wedden op voetbal, beginnen de verhoudingen te verschuiven.

De spanning stijgt zodra dat eerste doelpunt valt

De BTTS-weddenschap maakt een voetbalmatch vanaf de eerste minuut spannend. Alle focus ligt op scoren, al maakt het opeens weinig meer uit of Ajax of Feyenoord dat doelpunt maakt. Vanaf de aftrap kijk je gespannen toe zodra de bal in het doelgebied komt. Heb je ‘nee’ ingevuld, dan is het te hopen dat de verdediging zijn werk goed doet. Hoe langer het 0-0 blijft, hoe harder je mag hopen dat jouw voorspelling uitkomt. De kans dat beide ploegen nog scoren, wordt in het tweede deel van de wedstrijd met de minuut kleiner. Maar met een ‘nee’ op je wedbriefje ben je pas zeker van je zaak als wanneer de wedstrijd is afgelopen. Zelfs met een zeer dominante ploeg op het veld ben je niet veilig. Die 4-0 voorsprong kan nog gemakkelijk in een 4-1 veranderen als tegen het einde van de wedstrijd de focus wegebt. Pas als het eindsignaal klinkt, kun je opgelucht ademhalen.

Heb je voorspeld dat beide teams gaan scoren? Ook dan zit je gespannen naar de livestream te kijken wanneer die ene topspits voortvarend richting het doel gaat. Als de 1-0 valt, is het eerste deel van het werk alvast gedaan. Nu moet het andere elftal nog aan de bak. Dit keer hoef je misschien niet te wachten tot de wedstrijd voorbij is. Een 1-1 stand bij rust is genoeg om die overwinning binnen te halen, dus je kunt je met een gerust hart op een volgende match concentreren. Wie zijn winkansen wil vergroten en de onzekerheid van een BTTS-weddenschap wil omzeilen, kan ook kiezen voor een live weddenschap. Je merkt snel genoeg hoe de verhoudingen liggen en of beide elftallen kansen krijgen. Wacht niet al te lang met inzetten, want tegen het einde van het voetbalduel zakken de odds snel. Staat er eenmaal een 1-1 op het scorebord, dan verdwijnt de Both Teams to Score-weddenschap zelfs helemaal van het platform. De uitkomst is duidelijk, er valt niets meer te wedden.

Een overzichtelijke bet die je zo uitdagend maakt als je wilt

Er zijn maar weinig voetbalweddenschappen zo overzichtelijk als Both Teams to Score. Zelfs met een complete gok heb je nog 50% kans om te winnen. Heb je zin in wat meer uitdaging? In dat geval kun je de BTTS-weddenschap gebruiken voor een combi bet. Combineer hem met een over/under weddenschap of 1×2 weddenschap binnen dezelfde wedstrijd. Je ziet de odds op je wedbriefje dan meteen stijgen. Kortom, met Both Teams to Score als basis kun je het wedden op voetbal zo uitdagend maken als je zelf wilt.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.