Halftime/fulltime weddenschappen

Heb je die standaard 1×2 weddenschappen wel gezien? En is het hoog tijd om jezelf wat meer uit te dagen als je gaat wedden op voetbal? Laat je dan verleiden door de hoge odds van een halftime/fulltime (HT/FT) weddenschap. Je moet echt wel wat in huis hebben om deze weddenschappen te winnen. Maar ja, je hebt de afgelopen maanden of jaren niet voor niets de nodige kennis en ervaring opgedaan. HT/FT weddenschappen zijn spannend, én ze dagen je uit om goed na te denken over het wedstrijdverloop. Durf jij deze uitdaging aan?

De basis bij HT/FT wedden is een 1×2 weddenschap…

Een halftime/fulltime weddenschap lijkt in de basis verdacht veel op de 1×2 weddenschap. Bij beide wedopties sta je namelijk voor die ene vraag: komt er een overwinning voor de thuisploeg (1), zit er een gelijkspel aan te komen (x) óf gaan de bezoekers er met de winst vandoor (2)? Het grote verschil tussen deze weddenschappen zit hem in de tijdsafbakening. De populaire 1×2 weddenschap richt zich op de volle 90 minuten speeltijd (plus blessuretijd). Het maakt verder niet uit hoe de wedstrijd verloopt tot het moment dat de scheidsrechter het eindsignaal laat klinken. Alleen de stand die na 90 minuten voetbal op het scorebord staat, is voor jou van belang.

Dit verandert zodra je die 1×2 weddenschap inwisselt voor een HT/FT weddenschap. Als je deze wedoptie selecteert, heb je opeens te maken met twee meetpunten. Het eerste meetpunt is het moment waarop de spelers de kleedkamer ingaan voor de rust (halftime). Het tweede meetpunt staat gepland na 90 minuten voetbal, als de wedstrijd ten einde is (fulltime). Zie een halftime/fulltime weddenschap als twee 1×2 weddenschappen in één. Aan jou de taak om te voorspellen hoe de situatie is bij rust én aan het einde van de wedstrijd. Wie wint de eerste helft? En wie wint de hele voetbalwedstrijd? Dat zijn de twee vragen waar jij je op moet concentreren. Bij je HT/FT weddenschap benut je dus het volledige principe van de twee helften, dat zo kenmerkend is voor het voetbal.

…maar de halftime/fulltime weddenschap is complexer

Veel beginnende gokkers storten zich enthousiast op de 1×2 weddenschap. Logisch, want met deze wedoptie hoef je alleen maar te voorspellen welk van de clubs de wedstrijd wint. De stand en het aantal doelpunten is verder niet interessant. Een 5-0 zege heeft in principe dezelfde uitkomst als een krappe 2-1. De thuisploeg wint, en dat is het enige dat telt.

Bij halftime/fulltime weddenschappen kun je het aantal doelpunten ook volledig loslaten. De drie opties die je al kent van de 1×2 weddenschap vormen wederom de basis. Jij voorspelt of er een overwinning komt voor de thuisploeg, een gelijkspel of dat de bezoekende ploeg de winst pakt. Maar met twee meetpunten in de wedstrijd is de HT/FT weddenschap wel een stuk complexer dan die standaard 1×2 weddenschap. Je moet namelijk een heel scenario in je hoofd hebben voordat de wedstrijd gaat beginnen.

Je verwacht misschien dat Juventus in de Serie A binnen 45 minuten op voorsprong komt, waarna het die overwinning in de tweede helft niet meer uit handen geeft. Toch zijn er ook genoeg voetbalmatches waarbij de tweede helft volledig anders verloopt dan de eerste. Juventus kan in de tweede helft zomaar verslappen waardoor een gelijkspel opeens het hoogst haalbare is. De Oude Dame kan de wedstrijd zelfs nog verliezen, want een krappe 1-0 voorsprong bij rust zegt niets als het vuur in de tweede helft compleet ontbreekt. Doordat het hele wedstrijdverloop van belang is, is de halftime/fulltimeweddenschap een grotere uitdaging dan de 1×2 weddenschap. Enige ervaring is dus vereist voordat je met deze voetbalweddenschap aan de slag gaat.

Dit zijn de negen scenario’s die jouw weddenschap bepalen

Bij de 1×2 weddenschap ben je gewend om te kiezen uit drie opties. Ga je voor een halftime/fulltime weddenschap, dan zijn er opeens negen mogelijke scenario’s die op je wedbriefje kunnen verschijnen. Je moet al die scenario’s goed in je hoofd hebben zitten voordat je definitief je keuze maakt.

De thuisclub wint door één van deze drie scenario’s

Het thuisvoordeel speelt nog steeds een grote rol in het voetbal. De massale steun van het thuispubliek en het vertrouwde gevoel van het eigen stadion… het zorgt er allemaal voor dat je die eindoverwinning toeschrijft aan de thuisspelende ploeg. Maar gaat het een klinkende overwinning worden of verloopt de wedstrijd een stuk moeizamer? Bij een klinkende zege moet de thuisploeg in de eerste helft al op voorsprong kunnen komen. Oftewel, er is een 1/1 op je wedbriefje nodig om met dit scenario te winnen. Denk je dat het verschil pas in de tweede helft wordt gemaakt, dan kies je voor x/1. Bij rust is het volgens jou gelijkspel, maar in de tweede helft valt er voor het thuispubliek toch genoeg te juichen. Die 0-0 uit de eerste helft is snel vergeten als er uiteindelijk een 1-0 of 2-0 zege op het scorebord staat. De wedstrijd wordt nóg spannender als de bezoekers met een voorsprong de rust ingaan. Met 2/1 op je wedformulier laat je zien dat de thuisploeg die achterstand in de tweede helft kan ombuigen naar winst. Het is een hele opgave, maar in het voetbal is alles mogelijk.

Hoe komt dat gelijkspel tot stand bij HT/FT weddenschappen?

Je wilt graag een winnaar zien wanneer je gaat wedden op voetbal. Toch is er een groot percentage voetbalwedstrijden dat in een gelijkspel eindigt. Verwacht je een 0-0 eindstand, dan weet je precies wat je moet invullen om die HT/FT weddenschap winnend af te sluiten. Jij gaat voor x/x, want op beide meetpunten is de stand volgens jou gelijk. Die voetbalmatch kan natuurlijk ook heel anders lopen. Als er na 90 minuten een 1-1 of 2-2 stand is, dan weet je dat een ploeg op enig moment voor heeft gestaan. Misschien was dat wel op het moment van rust. Met 1/x geef je aan dat de thuisploeg de zege uit handen heeft gegeven, terwijl met 2/x de teleurstelling het grootst is bij de bezoekers.

Deze drie scenario’s bezorgen de bezoekers een overwinning

Als Manchester City op bezoek gaat bij de hekkensluiter van de Premier League, weet je dat het thuisvoordeel weinig kan redden. The Citizens moeten deze wedstrijd gemakkelijk kunnen winnen. De vraag is alleen of dat verschil al in de eerste helft wordt gemaakt (2/2 op je wedbriefje) óf dat de coach in de kleedkamer toch een grote peptalk moet geven omdat het nog steeds gelijk staat (x/2). Komt Man City maar moeilijk in de wedstrijd, dan krijgt het thuisspelende elftal wellicht hoop door met een voorsprong de rust in te gaan. Maar in de tweede helft blijkt het niveauverschil toch te groot. Als dit het scenario is, moet er 1/2 op je wedformulier staan. Alleen dan ga je die halftime/fulltime weddenschap bij deze wedstrijd winnen.

De odds schieten omhoog bij deze complexe weddenschap

Met een halftime/fulltime weddenschap laat je in feite twee voorspellingen achter bij de bookmaker. Dat betekent ook dat de wedstrijd tot het laatst spannend is. In de eerste helft zit je gespannen af te tellen tot de rust. Je hebt voorspeld dat Bayern München die Champions League-wedstrijd in Camp Nou gaat winnen én na 45 minuten voetbal al op voorsprong staat. De minuten in de eerste tikken weg en nog steeds houden Bayern en FC Barcelona elkaar in balans. Als de situatie zo blijft, heb je de weddenschap sowieso verloren. De tweede helft speelt verder geen rol meer als dat eerste meetpunt al een verkeerde voorspelling oplevert. Valt in de 40e minuut dan toch dat doelpunt waar je op wacht? In dat geval mag je verder hopen. Maar je bent pas op de helft, dus Bayern mag die voorsprong echt niet uit handen geven.

Omdat je hier te maken hebt met een complexe voetbalweddenschap, schieten de odds snel omhoog. Zet je met een 1×2 weddenschap in op een zege voor Bayern München, dan blijft de quotering hangen op 2.10. Deze waarde stijgt snel wanneer er een halftime/fulltime weddenschap op je online wedbriefje verschijnt. Je kunt je inzet gemakkelijk verviervoudigen. En dan hebben we het over het meest logische scenario dat naar de overwinning van Bayern München leidt. Wanneer je verwacht dat Bayern de zege pakt met een minder voor de hand liggend scenario, dan krijg je meteen te maken met odds die je inzet zes of acht keer zoveel waard maken. Financieel gezien is deze voetbalweddenschap dus erg interessant.

HT/FT weddenschap: Een goede voorbereiding brengt je ver

Die hoge winst van de HT/FT weddenschap krijg je niet zomaar. Een goede voorbereiding is essentieel wanneer je een serieuze kans wilt maken op de overwinning. Er zijn immers negen mogelijke scenario’s en het is zaak om de juiste eruit te pikken. Het wedstrijdverloop in voorgaande matches biedt voor jou een waardevolle bron van informatie. Je moet weten of de ploegen direct vol voor de overwinning gaan of dat ze in de eerste helft vaak een afwachtende houding aannemen. Hou ook rekening met eventuele invallers. Heeft een trainer nog een troef achter de hand en komt er rond de 70e minuut vaak een sterke wisselspeler in de voorhoede te staan? Schrijf deze ploeg dan niet af. Voor je het weet, wordt er gescoord en ligt de wedstrijd weer helemaal open.

Let tot slot op het belang van de voetbalmatch. De ene keer moet een ploeg winnen, bijvoorbeeld om een ronde verder te komen in de Champions League of het bekertoernooi. Een andere keer zal iedereen tevreden zijn met een gelijkspel. Dit zorgt ongetwijfeld voor een heel ander wedstrijdverloop dan wanneer de druk hoog is en verliezen geen optie is.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.