Single bets en combi bets: het verschil

Je bent eruit: Paris Saint-Germain gaat zijn volgende competitieduel met overmacht winnen. Terwijl je jouw voorspelling aan je wedbriefje toevoegt, neemt toch die twijfel toe. Want wil je wel genoegen nemen met die lage odds die nu op je scherm staan? Om de waarde van je weddenschap te verhogen, kun je die single bet gemakkelijk veranderen in een combi bet. Maar ja, zo’n combi bet is niet altijd de verstandigste keuze. Om een goede beslissing te kunnen nemen, moet je eerst precies weten wat het verschil is tussen single bets en combi bets. Na het lezen van dit artikel hebben single en combi bets voor jou geen geheimen meer.

Singles en combi’s zijn geen reguliere voetbalweddenschappen

Zelfs als je net de eerste stappen zet in de wereld van het voetbalgokken, weet je dat je opties hebt. Je kunt er ook amper omheen. Want bij elke wedstrijd waar je op wilt inzetten, zie je weer die lange lijst met weddenschappen staan. Bovenaan prijkt standaard die 1×2 weddenschap, gevolgd door over/under weddenschappen, Draw No Bets, halftime/fulltime weddenschappen, Asian Lines en nog veel meer van dit soort voetbalweddenschappen. Het maakt niet uit hoe ver je naar beneden scrolt. In die lange lijst met weddenschappen kom je namelijk nooit de termen single bet en combi bet tegen. En dat terwijl elke bookmaker deze opties aanbiedt.

Er is een logische verklaring dat single bets en combi bets niet in de reguliere lijst met voetbalweddenschappen staan. Ze hebben namelijk een heel andere functie dan de 1×2 weddenschappen en al die andere standaard bets. Het gaat hier niet om een wedtype, maar eerder om een manier van wedden. Je kunt ervoor kiezen om losse weddenschappen aan je wedbriefje toe te voegen óf je maakt een combinatie van meerdere voorspellingen. Aan jou de keuze of je het bij een single bet laat of dat je voor een combinatie gaat.

Single bets: de meest eenvoudige manier van voetbalwedden

Je hoeft geen enorme taalkenner te zijn om te weten dat de term single bet te vertalen is als een enkelvoudige weddenschap. Bookmakers gebruiken deze termen graag naast elkaar. Bij de één verschijnt standaard de term single bet op je wedbriefje; bij de ander zie je voortdurend de benaming enkelvoudige weddenschap staan. Voor het jou maakt het niets uit waar de bookmaker voor kiest. Het gaat namelijk altijd om een en dezelfde manier van weddenschappen aangaan.

Een single bet is de meest eenvoudige manier van wedden op voetbal. Het betekent namelijk dat je elke voorspelling als een losse weddenschap ziet. Je zet je geld in op een overwinning voor Paris Saint-Germain en je bepaalt je inzet. Daarnaast kies je misschien ook voor een over/under weddenschap bij de wedstrijd Bayern München – Borussia Dortmund. Vervolgens is het afwachten hoe de wedstrijden verlopen. Komt inderdaad die overtuigende zege voor PSG op het scorebord te staan, dan is de winst van die voorspelling voor jou. Wat er tussen Bayern en Borussia gebeurt, heeft hier verder geen invloed op. Al zou het natuurlijk mooi zijn als je die weddenschap ook wint.

Bij de bookmakers kun je gewoon op meerdere wedstrijden tegelijk inzetten, maar omdat je voor twee single bets kiest staan de weddenschappen volledig los van elkaar. Misschien verlies je je over/under weddenschap, maar die overwinning uit de wedstrijd van Paris Saint-Germain blijft uiteraard staan. Je krijgt dus geld uitgekeerd van de bookmaker. Bij de meeste bookies is het niet nodig om voor elke losse weddenschap een apart wedbriefje te creëren. Zolang je er maar op let dat je in de categorie met single bets blijft. Anders kom je automatisch terecht op het terrein van de combi bets.

Een eerste kennismaking met combi bets

Je zet 10 euro in op een overwinning PSG. Met een quotering van 1.50 staat je een uitbetaling van 15 euro te wachten. Ook op de wedstrijd Bayern – Borussia zet je 10 euro in. De quotering van 1.78 is een uitbetaling van 17,80 euro waard. Leveren beide single bets winst op, dan ontvang je 32,80 euro van de bookmaker. Met aftrek van die 20 euro inzet blijft er een pure winst van 12,80 euro.

Heb je het idee dat je meer uit die 20 euro kunt halen? Dat klopt! Een combi bet (of zoals sommige bookmakers het noemen: een gecombineerde weddenschap) is dan een slim idee. Bij een combi bet benader je de weddenschappen niet meer als losse elementen. In plaats daarvan koppel je ze aan elkaar. Dat heeft twee belangrijke gevolgen:

  1. Je moet alle voorspellingen uit de combi goed hebben om winst te maken
  2. De quoteringen schieten omhoog dankzij het vermenigvuldigingssysteem

Gecombineerde weddenschappen zijn sterk met elkaar verweven

Laten we even teruggaan naar de voetbalduels uit de Ligue 1 en Bundesliga. Met twee enkelvoudige weddenschappen waren deze wedstrijden een uitbetaling van 32,80 euro waard. Het punt dat de quoteringen omhoog schieten met een combi bet, is zeker niet overdreven. Diezelfde totale inzet van 20 euro kan je nu opeens een uitbetaling van 53,40 euro opleveren. Hierdoor stijgt de pure winst van 12,80 euro naar 33,40 euro. Bijna een verdrievoudiging dus!

Die extra hoge winst ontstaat doordat het vermenigvuldigingssysteem in werking treedt. Bij gecombineerde weddenschappen worden alle losse quoteringen met elkaar vermenigvuldigd. Een overwinning voor PSG is goed voor een quotering van 1.50; inzetten op ‘minder dan 2.5 doelpunten’ in de wedstrijd tussen Bayern en Borussia betekent een quotering van 1.78. Gezamenlijk komen deze twee weddenschappen uit op een quotering van (1.50 * 1.78) 2.67. Geen wonder dat die inzet van 20 euro opeens zoveel meer geld op kan leveren.

Voordat je razend enthousiast met combi bets aan de slag gaat, is het verstandig om na te denken over de risico’s. Want natuurlijk hebben die hogere quoteringen een prijs. Bij een combi bet zijn de weddenschappen zo sterk met elkaar verweven dat de ene niet meer loskomt van de andere. Het gevolg is dat alle voorspellingen uit jouw combinatie uit moeten komen. Er hoeft maar één verkeerde voorspelling tussen te zitten en je krijgt helemaal niets.

Risico versus quoteringen: welke afweging maak jij?

Twee of drie single bets leveren flink lagere quoteringen op dan wanneer je diezelfde voorspellingen bundelt in een combi bet. Maar als één voorspelling niet uitkomt, ontvang je met een combi bet geen cent. Met drie single bets krijg je tenminste nog een beloning voor die twee weddenschappen waarbij je wél het juiste vakje hebt aangekruist. Alleen… hoeveel geld is die veiligere manier van gokken jou waard? Het verschil tussen de winst die je maakt met een combi bet en die van een paar single bets, is namelijk erg groot. Daarom is het zaak dat je per keer goed kijkt wat de verstandigste keuze is.

Bij je keuze tussen een single bet en combi bet moet je zorgvuldig nadenken over het risico dat elke losse weddenschap met zich meeneemt. Quoteringen spelen daarbij een belangrijke rol. Stel je spot drie weddenschappen die stuk voor stuk een quotering tussen de 1.20 en 1.40 hebben. Als losse voetbalweddenschappen leveren ze maar weinig op. Misschien zelfs te weinig naar jouw mening. Een combi bet is dan een slim alternatief. Er is een reële kans dat je elk van de drie weddenschappen wint en toch profiteer je van een hogere winst. Heb je je zinnen gezet op een voorspelling die jouw inzet meteen verviervoudigt als je wint? Zet die gecombineerde weddenschap dan maar uit je hoofd! Je neemt al risico, en dat risico neemt alleen maar verder toe als je er een combi van maakt. Zie een combi weddenschap als een handige manier om lage quoteringen te verhogen. Als de bookmaker de quotering op 2.00 of hoger heeft staan, hoort die weddenschap sowieso niet in een combi thuis.

Zo hou je de controle over je single en combi bets

Enkelvoudige weddenschappen hebben minder denkwerk nodig dan een gecombineerde weddenschap. Je hoeft alleen maar na te denken over die ene voorspelling die op je wedbriefje komt te staan. Zelfs als je meerdere single bets tegelijkertijd aangaat, hoef je niet veel verder te kijken dan de statistieken en het actuele voetbalnieuws. Bij een combi bet komt daar nog een extra element bij. Je moet je namelijk altijd afvragen hoeveel en welke weddenschappen je precies aan elkaar koppelt.

Een combinatie van twee voorspellingen levert al een hogere quotering op, maar vijf, zes of zeven voorspellingen laten je speelsaldo pas echt stijgen. Toch raden we je aan om voorzichtig te zijn. Zelfs een topclub als Paris Saint-Germain heeft zijn slechte dagen. Wat als je vol vertrouwen inzet op winst voor PSG én je deze weddenschap combineert met vijf andere voorspellingen? De Parijzenaars blijken een slechte avond te hebben en ze komen niet verder dan een gelijkspel. Opeens zie je die winstgevende combi bet in rook opgaan. Onze tip is om maximaal drie weddenschappen met elkaar te combineren. Zo hou je de controle in die altijd onzekere wereld van het voetbalwedden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.