Verleg je grenzen met voetbalwedden en verlaat de standaard wedopties

Bij een weekendje Eredivisie of Premier League is het altijd makkelijk om voor de standaard wedopties bij de bookmakers te gaan. Ook jij kiest waarschijnlijk vaak voor de 1×2 weddenschap, correcte score, over/under weddenschap of Asian handicap. Vergeet eventjes die standaard weddenschappen en dring door tot de krochten van de gokplatforms. Helemaal onderaan de lijst, bijna verstopt voor de haastige voetbalwedder, staan voetbalweddenschappen die veel te weinig op ieders wedbriefje verschijnen. Het zijn weddenschappen die zich richten op bijvoorbeeld penalty’s, eigen goals en hattricks. Zelfs de blessuretijd speelt opeens een essentiële rol. Dit soort weddenschappen worden vaak overgeslagen of simpelweg vergeten, maar ze kunnen heel interessant zijn. Het is dus hoog tijd om je grenzen eens te verleggen wanneer je gaat wedden op voetbal!

Deze beslissende momenten leveren een mooi geldbedrag op

De poule met eigenzinnige voetbalweddenschappen bij de verschillende bookmakers is groot. Je wedt hierbij vaak op kleine momenten in de wedstrijd, die toch heel beslissend kunnen zijn. Kijk maar eens naar de eindstand op het scorebord. Want wat als je een keer niet gaat voor een correcte score weddenschap of voor over/under 2.5 doelpunten? In plaats daarvan kun je je richten op de manier of het moment waarop de goal tot stand komt. Voorspel bijvoorbeeld of er wel of geen strafschop komt. Een ‘nee’ op je wedbriefje levert weinig op, maar met een ‘ja’ kun je zeker een mooi geldbedrag binnenhalen. Een eigen goal is nog veel winstgevender. Toegegeven, het komt niet zo heel vaak voor dat een speler de bal onbedoeld achter zijn eigen doelman tikt. Maar misschien kom je er bij het analyseren van de statistieken wel achter dat een bepaalde speler opvallend veel eigen goals scoort. Het is een gokje waard, zeker als je er zeven keer de inzet voor terugkrijgt. Tegenover spelers die een eigen goal maken staan de voetballers die een hattrick scoren. Zet een topclub als Real Madrid tegen de hekkensluiter van La Liga en de wedstrijd kan zomaar in een doelpuntenfestijn eindigen. Spelers als Gareth Bale en Rodrygo hebben in het verleden al bewezen dat ze voor Real een hattrick konden scoren. De juiste naam op je wedbriefje is gemakkelijk 50, 60, 70 of zelfs meer keer je inzet waard. Iedere bookmaker biedt daarbij zijn eigen quoteringen aan, wat het vergelijken van de bookmaker met de hoogste quotering winstgevend maakt.

Wedden op kaarten of op het verloop van de wedstrijd

Bij een correcte score of 1×2 weddenschap kun je heel ver komen met een goede analyse van de statistieken. Wedden op een hattrick of eigen goal is meer een kwestie van geluk hebben. Datzelfde geldt voor de vraag of er misschien een doelpunt valt in blessuretijd. Al helpt het absoluut om op zoek te gaan naar elftallen die vaak in de laatste minuten van de wedstrijd nog tot scoren komen. Wil je nog wat meer ‘zekerheid’ creëren door de statistieken erop na te slaan? Kijk dan of er een reële kans is dat er rood gegeven wordt. Een speler op het veld die snel gefrustreerd raakt als het even tegenzit, kan gemakkelijk door de scheidsrechter op de vinger worden getikt. Zeker als het wedstrijd wordt die de club moeilijk kan winnen. Ook een variant op de halftime/fulltime weddenschap biedt mogelijkheden. Je hoeft niet het hele verloop van de wedstrijd te voorspellen, maar je kunt bij de bookmakers wel aangeven of de thuisploeg gaat winnen nadat er eerst een 0-1 of 0-2 achterstand was.

Je merkt het al, er zijn veel meer interessante voetbalweddenschappen te vinden dan je misschien verwacht. Scroll dus eens door die lange lijst met wedopties en sla de standaard weddenschappen over. Zo ga je een verrassend spannend voetbalweekend tegemoet!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.