Wanneer kies je voor een Draw No Bet?

Het maakt niet uit welke voetbalwedstrijd je in het vizier hebt. Ook maakt het weinig uit bij welke bookmaker je een account hebt aangemaakt. Als je wilt wedden op voetbal, prijkt altijd en overal die populaire 1×2 weddenschap bovenaan. Maar vlak daaronder staat een variant die je zeker niet moet negeren: de Draw No Bet. Dit wedtype heeft grote overeenkomsten met een 1×2 weddenschap, alleen speelt gelijkspel nu geen enkele rol meer. Door de lagere quoteringen is een Draw No Bet niet altijd de slimste keuze. Toch zijn er genoeg momenten waarop die lagere odds van een Draw No Bet de moeite waard zijn. Wij helpen je om dat juiste moment te bepalen.

Dit is het principe van een Draw No Bet

Draw No Bet betekent letterlijk vertaald bij gelijkspel geen weddenschap. In die paar woorden zit meteen de complete constructie van dit wedtype verborgen. Want als je een Draw No Bet aangaat, is een gelijkspel opeens geen optie meer. Er zijn maar twee mogelijke uitkomsten waar jij je hoofd over moet brengen. Want pakt de thuisploeg de overwinning of gaan de bezoekers er met de zege vandoor?

Een voetbalmatch laat zich natuurlijk niet leiden door jouw weddenschap. Zelfs met een Draw No Bet op je wedbriefje kan er gewoon een gelijke stand op het scorebord komen te staan. Misschien krijgt PSV te maken met een enorm stugge tegenstander waardoor de wedstrijd niet verder komt dan een 0-0. Of misschien zit je juist naar een waar spektakelstuk te kijken waarbij er aan beide kanten flink gescoord wordt. Na 90 minuten harde strijd, als de ploegen elkaar met een 3-3 stand in evenwicht houden, laat de scheidsrechter uiteindelijk het eindsignaal klinken. Die 0-0 of 3-3 op het veld zorgt ervoor dat het concept bij gelijkspel geen weddenschap meteen in werking treedt. De bookmaker annuleert de weddenschap binnen enkele minuten na afloop van de wedstrijd. Je krijgt je inzet teruggestort in je account en het is net alsof die complete weddenschap er nooit is geweest. Je wint dus niets, maar je verliest ook niets.

Er zitten financiële consequenties aan je veilige weddenschap

Met een Draw No Bet bouw je extra zekerheid in in je weddenschap. Je kiest een winnaar, maar met een gelijkspel is er nog niets verloren. Doordat één van de drie opties van een 1×2 weddenschap wegvalt, compenseert de bookmaker dit met lagere odds. Inzetten op een overwinning voor Juventus levert met een Draw No Bet gewoon minder op dan met een 1×2 weddenschap. Cijfers maken dit meteen duidelijk. Stel je zet je geld in op de competitiewedstrijd Napoli – Juventus van seizoen 2021/22. Bij een 1×2 weddenschap heeft een overwinning van De Oude Dame een waarde van 2.32. Zet je liever met behulp van een Draw Bet in op een zege voor Juve? In dat geval moet je genoegen nemen met een quotering van 1.69. De kans dat je geld verliest, is met een Draw No Bet immers een stuk kleiner dan met een 1×2 weddenschap.

Voor bookmakers is een kleinere kans op verlies altijd reden om de odds omlaag te gooien. Als je voor elke voetbalweddenschap op zoek bent naar de hoogst mogelijk winst, is de Draw No Bet misschien niet de meest voor de hand liggende optie. Maar vergis je niet! De Draw No Bet kan namelijk een zeer strategische keuze zijn. Hierdoor is deze wedoptie zelfs voor de meest doorgewinterde voetbalgokker interessant.

Kies voor een Draw No Bet als de verschillen klein zijn

Tot zover de theorie over Draw No Bet weddenschappen. Hoe ze werken en hoeveel ze opleveren is nu duidelijk, maar wanneer zet je dit wedtype in? De Draw No Bet is allereerst de ideale wedoptie wanneer de ploegen dicht bij elkaar liggen en de wedstrijd op marges wordt beslist.

Er zijn van die voetbalduels waarvan de uitkomst vooraf maar moeilijk te voorspellen is. Een 1×2 weddenschap is risicovol, want eigenlijk kan het alle kanten op. Zelfs de 50% winkans van een Both Teams to Score-weddenschap kun je niet vertrouwen. Je vermoedt een nipte 1-0 overwinning voor de thuisploeg, maar een 0-0 of 1-1 is echt een reële eindstand. De marges zijn zo klein dat je bijna geneigd bent om deze voetbalmatch aan je voorbij te laten gaan. Dat is natuurlijk zonde! Een Draw No Bet is namelijk ideaal voor dit soort wedstrijden waarbij de clubs sterk aan elkaar gewaagd zijn.

Met een Draw No Bet moet je uiteraard nog steeds een keuze maken. Maar omdat gelijkspel in dit soort voetbalmatches altijd op de loer ligt, heb je die onzekere factor alvast uitgeschakeld. Nu is het aan jou om te beslissen welke club de meeste kans op een overwinning heeft. Verschijnt toch dat reële gelijkspel op het scorebord, dan is er voor jou gelukkig niets verloren.

Draw No Bets: perfect voor clubs die vertrouwen op de counter

Je verheugt je al weken op die ene kraker tussen twee voetbalgrootmachten. Terwijl je de statistieken doorneemt en de teams analyseert, begint de twijfel toe te nemen. Want al snel merk je dat het spel van één van beide clubs het voorspellen van de juiste uitslag lastig maakt. Allereerst zijn daar de teams die statistisch gezien vaak profiteren van een counter-situatie. Een ploeg met snelle jonge spelers kan zelfs in het laatste deel van de wedstrijd nog terugkomen uit een bijna verloren positie. Bij de tegenstander begint de vermoeidheid te overheersen waardoor er grotere ruimtes gaan vallen.

Clubs die een goede counter in de benen hebben, kunnen op dit soort momenten de wedstrijd redden. Want als de counter wordt ingezet, blijkt die 1-0 stand in de 80e minuut weinig waard. De ruimtes zijn er en opeens is daar die snelle spurt richting het doel. Bij de tegenpartij ontbreekt de fitheid om zo laat in de wedstrijd nog succesvol op die snelle counter te reageren. De kans op een 1-1 groeit daardoor met elke meter die de speler dichter bij de goal komt. Zelfs een ploeg die qua niveau duidelijk minder sterk is en weinig balbezit heeft, kan dankzij zo’n counteraanval gemakkelijk langszij komen. Dus laten de statistieken zien dat een team dat er opvallend vaak een gelijkspel uitsleept in het laatste deel van de wedstrijd? Een Draw No Bet is dan een slimme weddenschap om je tegen eventueel verlies te beschermen.

Defensief spel kan jou naar een Draw No Bet leiden

Countervoetbal is een aanwijzing dat je die Draw No Bet serieus moet overwegen. Maar er zijn meer soorten voetbal waarbij deze wedoptie een tactische zet kan zijn. Heb je te maken met een defensief spelende club, neem die lagere odds van een Draw No Bet dan maar voor lief. Want waar je met een 1×2 weddenschap (te) veel risico neemt, hou je met een Draw No Bet altijd een slag om de arm. Richt je je op de tegenstanders van defensief spelende clubs, dan kan zo’n weddenschap financieel zelfs verrassend goed uitpakken.

Er zijn heel wat voetbalclubs die het op de defensie gooien. Zelfs op het hoogste niveau kiezen lang niet alle ploegen graag voor de aanval. Denk maar aan de Italiaanse Serie A, waar verdedigend voetbal lange tijd leidend was. Hoewel een effectieve defensie de kern van hun spel is, zijn deze ploegen zeker niet foutloos. Daarom is een Draw No Bet in dit soort situaties ook zo interessant.

Stel dat die defensieve topclub uit de Serie A een middenmoter treft die dit seizoen veel tot scoren komt. Je bent geneigd om je geld in te zetten op die middenmoter, ook al zie je aan de quoteringen dat de bookmaker een andere mening is toegedaan. Dit is natuurlijk een duidelijke aanwijzing dat je voorzichtig moet zijn! Dus laat je die 1×2 weddenschap links liggen en kies je voor een Draw No Bet als alternatief. Jouw theorie is dat die aanvallend sterke middenmoter minimaal één keer een gat in de defensie gaat vinden. Maar tegelijkertijd kun je de grote kwaliteit van die echte topclub niet negeren. Dat de focus daar niet zozeer op de aanval ligt, betekent niet dat ze de wedstrijd doelpuntloos zullen verlaten. Met een Draw No Bet creëer je daarom een mooie middenweg. Die middenmoter gaat volgens jou winnen, al sluit je een gelijkspel zeker niet uit.

Een beetje zekerheid kan geen kwaad

Als je gaat wedden op voetbal, ben je in je hoofd vooral bezig met winst maken. Toch is het ook verstandig om je verliezen in de gaten te houden. Die honderd euro die je in de afgelopen dagen hebt verdiend met voetbalwedden, verdwijnt al snel als daarna een aantal verloren bets volgen. Een Draw No Bet is een slimme keuze voor iedereen die zijn verliezen zoveel mogelijk wil beperken om op de langere termijn een zo hoog mogelijke winst te behalen. Voetbalwedstrijden lopen soms niet zoals verwacht, dus een beetje extra zekerheid is nooit verkeerd. Als je de Draw No Bet op de juiste momenten inzet, is dit echt een weddenschap waarmee je je bankroll kunt laten groeien.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.