BetCity gaat FC Eindhoven sponsoren

24 mei 2022

Vorige week werd door beide partijen bekend gemaakt dat BetCity vanaf het volgend seizoen shirtsponsor wordt van FC Eindhoven. De overeenkomst geldt voor 3 jaar en de naam van BetCity zal op de rugzijde boven het nummer van de profs komen te staan. Er is nog een kans dat FC Eindhoven in de eredivisie zal spelen in het seizoen 2022/2023, omdat de club nog meedoet met de promotiewedstrijden. Maar sowieso zullen er in de toekomst leuke acties komen van BetCity voor de supporters van de club liet de algemeen directeur van FC Eindhoven weten. BetCity prees FC Eindhoven als een club waar zowel op sportief als commercieel gebied de zaakjes goed voor elkaar zijn. BetCity hoopt daar de komende jaren een extra bijdrage aan te kunnen leveren.

Deal tussen BetCity en AZ springt af

BetCity zal blij zijn geweest dat de overeenkomst met FC Eindhoven deze week rond is gekomen. Een paar dagen eerder werd duidelijk dat het ambitieuze plan om langdurig de hoofdsponsor te worden van topclub AZ niet door kan gaan. Het was ook een grote verrassing dat BetCity had aangekondigd dat AZ had gekozen voor de Nederlandse bookmaker. Er waren immers al lange tijd geruchten dat AZ een overeenkomst had gesloten met Unibet, net als Ajax overigens. Omdat Unibet nog geen vergunning heeft in Nederland kan een mogelijke deal niet in de openbaarheid worden gebracht. Toch is nu medegedeeld dat op basis van een eerdere afspraak met Unibet een sponsorschap door BetCity te veel conflicterende bepalingen zou bevatten.

Het is nu onduidelijk of AZ voor de toekomst op zoek gaat naar een nieuwe hoofdsponsor. Zeker is in ieder geval dat AFAS met ingang van het volgende seizoen na een lange en succesvolle periode afscheid neemt als hoofdsponsor van de club uit Alkmaar.

De politiek roert zich ook op het gebied van sportsponsoring door gokbedrijven

Michael van Nispen, tweede kamerlid voor de SP. zal beslist niet blij zijn met de nieuwe deal van BetCity. Hij diende de vorige week een motie in. Waarbij hij een onderzoek vraagt of het mogelijk is sportsponsoring door de gokbranche te verbieden. Daarbij moet uiteraard eerst vast worden gesteld in hoeverre de clubs zonder de financiële bijdragen van gokbedrijven kunnen blijven bestaan. Het verband tussen sport en bookmakers vindt hij ongewenst. Ongeacht het feit dat er strenge regels bestaan om belangenverstrengeling te voorkomen. Daarnaast is er uiteraard ook nog de KSA die toezicht houdt op de vergunninghouders in ons land.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.