BetCity zet een verdere stap

25 april 2022

Zoals de meeste consumenten inmiddels wel weten is BetCity een online bookmaker. Ze hebben een vergunning met roots in de Amsterdamse gokbranche. Het is zonder meer de meest opvallende nieuweling sinds de invoering van het legale gokken in ons land. Voetballen is uiteraard de meest populaire sport in Nederland en het is logisch dat daar ook de meeste weddenschappen plaatsvinden.

BetCity zet humor in

BetCity heeft vanaf 1 oktober 2021 beseft dat TOTO, de bookmaker die eigendom is van de staat, de grote concurrent zou gaan worden en heeft daarop ingespeeld op een humoristische manier. Eerst werd ex-prof Andy van der Meijde aangetrokken als het ‘gezicht’ van BetCity in de reclame. Dat mocht bijzonder worden genoemd omdat het hier een vroegere ‘Koning TOTO’ betrof die even een transfertje had gemaakt. Meteen waren er geruchten dat ook een tweede ‘koning’ over zou gaan naar BetCity: Wesley Sneijder. Dat bericht werd vorige week waarheid. Maar daarbij bleef het niet. BetCity noemde afgelopen week nog twee klinkende namen die toetreden tot het team: Sjaak Swart en Wim Kieft en daarmee wordt duidelijk een volgende stap gezet.

Het probleem van rolmodellen en veel reclame

Tijdens een internationaal congres van de branche in Londen sprak René Jansen. De voorzitter van de Kansspelautoriteit, ook over het probleem van reclame voor de online kansspelen. Het is geen taak van de KSA om daarop toe te zien. De zelfregulering is echter niet geheel gelukt, omdat zowel de politiek als organisaties als de Consumentenbond niet tevreden zijn over de hoeveelheid reclame die door de branche op tv en via het Internet wordt gemaakt. De huidig verantwoordelijk minister heeft opdracht van de Tweede Kamer gekregen om reclame te verbieden voor de online kansspelen. Echter verwacht Jansen niet dat het tot een compleet verbod zal komen. Minister Weerwind sprak immers over het beperken van rolmodellen in de reclame evenals een verbod op ongerichte reclame voor risicovolle kansspelen.

De nieuwe aanwinsten van BetCity mogen beslist wel rolmodellen worden genoemd. Sjaak Swart is nu eenmaal Mr. Ajax voor jong en oud en heeft ook een goede reputatie bij andere voetbalsupporters in Nederland behoudens die van Feyenoord wellicht. Wim Kieft heeft behalve als ex-voetballer van Oranje naam gemaakt als scherp analyticus op tv van voetbal, nationaal en internationaal. Hoewel het viertal ex-profs inmiddels is opgedoken in een reclame van BetCity is toch de verwachting dat ze zullen worden ingezet voor een nieuw programma voor de bookmaker. Uiteraard zal dat gaan over voetbal, maar BetCity wil nog weinig loslaten over het format. Het blijft derhalve nog spannend.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.