Entain verwacht nog steeds een Nederlandse vergunning

24 oktober 2022

Het Britse gokbedrijf Entain heeft onder meer de merken Partypoker, Ladbrokes en het in Nederland ook bekende Bwin. Behalve online kansspelen heeft Entain ook nog duizenden fysieke wedkantoren in Groot-Britannië, België en Spanje. Het bedrijf presenteerde onlangs de kwartaalcijfers. Met name bij de fysieke kantoren was een flinke omzetstijging te zien. Niet onlogisch omdat de sluitingen vanwege corona voorlopig voorbij lijken. Op jaarbasis verwacht Entain een omzet van meer dan £ 1,3 miljard te behalen. Het management toonde zich dan ook uiterst tevreden over de verstreken periode. Tijdens het verslag kwam ook de positie van Entain in Nederland aan de orde.

Geen reden aangegeven voor vertraging

Eerder dit jaar gaf Entain aan een vergunning in Nederland te verwachten in de zomer van 2022. In de periode voordat het legaal werd om online te gokken in ons land, was Entain met het merk Bwin een van de grootste illegale aanbieders. De zomer verstreek echter zonder dan Entain direct terugkeerde op de Nederlandse markt. Entain deed wel op een andere manier van zich spreken. De verrassende nieuwkomer op de vaderlandse markt, BetCity, werd voor een bedrag van rond de € 300 miljoen gekocht. Kenners vermoeden dat BetCity op dat moment de nummer 3 was in Nederland na de staatsbedrijven Holland Casino en TOTO. Bij overname van BetCity werd nogmaals bevestigd dat Entain een vergunningaanvraag  had uitstaan en deze in het vierde kwartaal hoopte te verkrijgen.

De tijd gaat dringen voor Entain in verband met het WK Qatar

Alle bookmakers maken zich op voor het grootste evenement op sportgebied waar het weddenschappen betreft. Dat is zonder enige twijfel het WK voetbal dat dit jaar op 20 november begint in Qatar. Hoewel Nederlandse consumenten al via BetCity hun gokje kunnen wagen, zal er Entain veel aan gelegen zijn ook een eigen merk online te hebben in ons land voordat het WK begint.  Jette Nygaard-Andersen maakt ook duidelijk dat voor Entain het WK erg belangrijk is. Het is niet bekend gemaakt met welk merk Entain in Nederland wil gaan werken.

“ We hebben een gezond momentum in het hele bedrijf en kijken uit naar een sterke afsluiting van het jaar, inclusief het WK. Vooruitkijkend blijven we waakzaam voor de economische achtergrond. Dankzij onze gediversifieerde inkomstenbasis en ons robuuste bedrijfsmodel kunnen we echter vertrouwen blijven houden in ons vermogen om onze groei- en duurzaamheidsstrategie waar te maken.”

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.