Meer informatie

Hoe werkt wedden bij een bookmaker?

Wil je geld verdienen met je sportkennis? Dan is het hoog tijd om op zoek te gaan naar een goede bookmaker. Een bookmaker is een wedkantoor en biedt weddenschappen aan waarmee je bij een juiste voorspelling geld kunt verdienen. Tijdens de zoektocht kom je er al snel achter dat het bookmaker aanbod gigantisch is. Daarom is daar altijd weer die ene vraag. Want bij welke bookmaker kun je nu het beste een account aanmaken? Het antwoord is voor iedereen anders. De keuze voor een online bookmaker is namelijk heel persoonlijk. Je kunt maar één ding doen om erachter te komen welk platform voor jou het beste werkt: vergelijken!

Elke bookmaker is anders

De wereld van de bookmakers kent veel grote, bekende namen. Toch moet je niet blindelings afgaan op de naam van dat ene wedkantoor dat zoveel reclame maakt. Er zijn namelijk behoorlijk wat verschillen waardoor het ene platform gewoon beter bij je past dan het andere. Natuurlijk, in de basis bieden online bookmakers allemaal dezelfde service. Ze zorgen er immers voor dat je vanuit je eigen huis kunt gaan wedden op sportwedstrijden. Maar daarnaast creëren ze ook allemaal hun eigen identiteit. Er zijn veel online bookmakers actief, dus moeten ze zich simpelweg zien te onderscheiden van de concurrentie. Dat kan met extra hoge quoteringen, mooie bonusacties of met een klantenservice die 24/7 bereikbaar is. Het zijn juist deze verschillen die de keuze voor een bookmaker zo persoonlijk maken.

Bookmakers vergelijken: hoe doe je dat?

Het is echt niet nodig om uren te spenderen aan het vergelijken van bookmakers. Met een paar kleine tests ben je namelijk al een heel stuk wijzer. Je zoektocht naar de perfecte bookmaker begint met een bezoekje aan de verschillende platforms. Kun je gemakkelijk je weg vinden op de website van de bookmaker? En hoe bevalt de sfeer? Er zijn bijvoorbeeld genoeg gokkers die zich in alle rust willen concentreren op hun weddenschappen en zo min mogelijk afleiding willen van allerlei reclamebanners.

Bookmakers uitlegDe eerste indruk is belangrijk. Al moet je nog wel wat verder kijken om écht te weten wat de voor- en nadelen van een bookmaker zijn. Let tijdens je vergelijkingsonderzoek onder andere op:

  • De welkomstbonus en andere promotieacties
  • Het gebruiksgemak van het platform
  • Het wedaanbod
  • Limieten en de hoogte van de quoteringen
  • De mobiele website of app
  • De toegankelijkheid van de klantenservice

Zorg dat je weet welke punten voor jou het belangrijkst zijn. Dit helpt je om de juiste bookmaker eruit te filteren. Misschien heb je zelfs het geluk dat het wedkantoor de mogelijkheid biedt om een gratis weddenschap te plaatsen. Hiermee kun je het platform uitproberen zónder dat je geld stort. Wil je de zoektocht nog wat makkelijker maken? De reviews op onlinebookmakers.nl geven je snel een duidelijk beeld van wat de verschillende wedkantoren te bieden hebben.

Dit zijn de vele taken van een bookmaker

Bookmakers hebben een belangrijke taak. Ze maken het namelijk mogelijk om te gaan wedden op voetbal en vele andere sporten. De bookmaker zet de weddenschappen online, jij kiest vervolgens waar je geld op inzet. Maar daar blijft het niet bij. Er moet veel geregeld worden rondom de weddenschappen, en ook daar nemen de bookmakers hun verantwoordelijkheid. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat je gemakkelijk geld kunt storten en dat je persoonlijke/financiële gegevens veilig zijn. Daarnaast verwerken ze elke weddenschap snel en storten ze de winst automatisch in je account. Jij hoeft alleen maar te bedenken hoe de wedstrijd gaat verlopen. Al klinkt dat natuurlijk eenvoudiger dan het is.

Er is overigens nog een essentiële taak weggelegd voor de bookmaker: bepalen hoeveel geld elke weddenschap waard is. Dat doen ze door middel van quoteringen, odds of noteringen. Deze drie termen wijzen allemaal op het getal dat achter een weddenschap staat. Een quotering van 2.75 geeft simpelweg aan dat je voor elke ingezette euro een bedrag kunt winnen van 2,75 euro. Het kost dus maar weinig rekenwerk om erachter te komen hoeveel winst je (hopelijk) maakt. Bij het vaststellen van de quoteringen maken de bookmakers een aantal afwegingen. Als eerste kijken ze naar de kans dat iets gebeurt. Zo levert wedden op de topfavoriet beduidend minder op dan wedden op de underdog. Ten tweede zijn de concurrerende bookmakers. Om gokkers te trekken, kan het slim zijn om betere quoteringen aan te bieden dan andere wedkantoren. Eigenlijk zijn online bookmakers dus voortdurend op zoek naar de perfecte balans.

Ga voor een bookmaker met mooie bonusacties

Bonussen zijn voor bookmakers een slimme strategie om nieuwe gokkers binnen te halen of om vaste spelers aan zich te binden. Ben je gevoelig voor extra speelgeld, gratis weddenschappen of cashback bonussen? Kijk dan eens welke acties de bookmakers aanbieden. Bijna alle bookmakers hebben op hun website een aparte pagina waarop de bonusacties staan. Zodra je aan het vergelijken gaat, merk je meteen dat er grote verschillen zijn. De één verdubbelt direct het bedrag van je eerste storting, terwijl de ander slechts af en toe een free bet voor je klaar heeft liggen. Bonussen zeggen natuurlijk niets over de kwaliteit van het gokplatform. Staar je hier dus nooit blind op.

Profiteren van interessante bonusacties

Bookmakers krijgen allerlei regels opgelegd door de Nederlandse Kansspelcommissie. Toch blijft er voor de wedkantoren nog genoeg ruimte over om zelf invulling te geven aan het gokplatform. Ze kunnen zich bijvoorbeeld van de concurrentie onderscheiden door interessante bonusacties aan te bieden. Er zijn een aantal bookmakers die nieuwe leden belonen met een 100% stortingsbonus. Hierbij wordt het bedrag van je eerste storting verdubbeld. Ook zijn er bookmakers bij wie je een free bet of risicovrije weddenschap kunt verdienen. Of ben je meer geïnteresseerd in het winnen van toegangskaarten voor een sportwedstrijd? Vooral grote toernooien en belangrijke wedstrijden zijn goed voor een extra bonusactie. Je kunt dus zomaar gaan wedden op een EK of WK, terwijl je meteen profiteert van een extraatje.

Bijna alle online bookmakers hebben een aparte pagina gemaakt waar alle bonusacties op staan. Houd deze dus goed in de gaten als je niets wilt missen. Als alternatief kun je jouw bookmaker ook gaan volgen op social media. De interessantste acties worden via deze weg namelijk trots aangekondigd. Heb je een mooie bonus gezien, lees dan wel even de voorwaarden door. Zo weet je precies aan welke eisen je moet voldoen om de bonus binnen te slepen.

Gebruiksgemak van het (mobiele) platform

Bonusacties zijn leuk, maar wat heb je eraan als het platform traag en onoverzichtelijk is? Controleer of de pagina’s snel laden of de website logisch is ingedeeld. De meeste bookmakers hebben ongeveer dezelfde indeling, maar er zijn ook wat kleine verschillen. Bij Toto is er bijvoorbeeld een extra muisklik nodig om van de competities uit te komen bij de bijbehorende wedstrijden. Misschien vind je dit handig, misschien ook niet. Door meerdere platforms met elkaar te vergelijken, merk je vanzelf wat voor jou het beste werkt. Zorg dat je gemakkelijk je weg kunt vinden zodat je in een fractie van een seconde bij de juiste pagina uitkomt. Vooral bij live weddenschappen ga je die nog snelheid nodig hebben. Wed je trouwens graag terwijl je onderweg bent of op een afspraak zit te wachten? Vergeet dan niet om te kijken hoe de mobiele website of app werkt. Er zijn bookmakers die hier duidelijk meer tijd en geld in hebben gestoken dan de concurrenten.

Verdiep je in het aanbod van de bookmaker

Online bookmakers staan bekend om hun grote aanbod. Er zijn vaak zo’n 20 à 30 verschillende sporten om uit te kiezen, waaronder voetbal, tennis en darts. Op het eerste oog lijkt het alsof het aanbod bij alle bookmakers ongeveer hetzelfde is. Maar weet je wel zeker dat ‘jouw’ wedkantoor handicapweddenschappen bij het voetbal aanbiedt? En hoeveel wedopties zijn er eigenlijk bij de kleine competities in Azië of Oost-Europa? Wed je graag op een wat minder populaire sport zoals MMA of badminton, dan is het al helemaal belangrijk om te controleren hoe groot het aanbod is.

Er bestaan overigens ook bookmakers die zich specialiseren in één sport. Zo kun je bij Runnerz bijvoorbeeld alleen maar wedden op paardenraces. Dit heeft veel voordelen voor de echte fans. Bij zo’n bookmaker zijn er namelijk veel meer races en wedopties om uit te kiezen. Maar als je een keer iets anders wilt dan paardenrennen, heb je pech. Bedenk je vooraf dus goed waar je op wilt wedden. Zo kun je gericht op zoek naar de bookmaker die bij je past.

Hoe hoog zijn de quoteringen en limieten?

Wanneer je online gokt, krijg je automatisch te maken met limieten en quoteringen. Bookmakers bepalen zelf welke limieten ze hanteren en hoe hoog de quoteringen zijn. Hierdoor ontstaan er soms grote verschillen. Laten we beginnen bij de quoteringen. Sommige bookmakers houden hun winstmarge bewust wat lager zodat gokkers kunnen profiteren van extra hoge quoteringen. Het tegenovergestelde gebeurt ook. Er zijn namelijk een aantal wedkantoren die qua quoteringen standaard onder het gemiddelde zitten. Het is maar net wat jij belangrijk vindt. Let je op de vele bonusacties en het gebruiksgemak van de website of wil je gewoon zoveel mogelijk winst maken met je weddenschappen? In dat laatste geval moet je dus op zoek naar bookmaker die de quoteringen graag hoog houdt.

Nu we het toch over de financiële kant van het gokken hebben… ook limieten kunnen een rol spelen bij je zoektocht naar een bookmaker. Vooral als je van plan bent om met grote bedragen te gokken, is het belangrijk om te controleren hoe hoog de limieten zijn. De meeste bookmakers hanteren namelijk een maximaal winstbedrag. Er zijn daglimieten, weeklimieten en maandlimieten. Het zou natuurlijk zonde zijn als je een deel van de winst moet inleveren, simpelweg omdat je de limiet van de bookmaker hebt bereikt.

Let op de openingstijden van de klantenservice

Het kan natuurlijk gebeuren dat je bij het gokken tegen problemen aanloopt. Een storing die het gokken onmogelijk maakt of een uitbetaling die maar niet binnenkomt: met dit soort problemen wil je toch dat er iemand meekijkt.

Elke online bookmaker heeft klantenservicemedewerkers in dienst. Over het algemeen zijn de medewerkers deskundig, vriendelijk en doen ze er alles aan om je zo snel mogelijk weer aan het gokken te krijgen. Toch heb je daar niets aan als de klantenservice gesloten is. Er zijn bookmakers die een 24/7 service aanbieden, maar dat geldt lang niet voor ze allemaal. Als je een nachtelijke gokker bent, kan het tot vertraging leiden wanneer jouw bookmaker na 21.00 uur niet meer bereikbaar is. Niets is zo vervelend als dat je een goede weddenschap mist omdat je niet op tijd antwoord krijgt van de klantenservice. Vind je een goede bereikbaarheid belangrijk? Kijk dan ook zeker naar de manieren waarop je contact op kunt nemen met de helpdesk.

Controleer de licentie als je bookmakers gaat vergelijken

Het is niet te zeggen welk van de vele bookmakers het beste is. Het belangrijkste is gewoon dat je een wedkantoor kiest dat bij jouw wensen past. Kijk daarbij niet alleen naar de bonusacties, quoteringen en het aanbod. Het is namelijk essentieel dat je controleert of de bookmaker over de juiste vergunningen beschikt. Een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit verzekert je ervan dat je veilig geld kunt storten en dat niemand ongevraagd bij je persoonlijke gegevens kan. Bovendien houdt de Kansspelautoriteit altijd een oogje in het zeil om te controleren of de bookmaker aan de strenge eisen blijft voldoen. Hoe interessant een bookmaker ook lijkt, zonder de juiste licentie kun je beter op zoek naar een ander platform.

Moet je het echt bij één favoriet houden?

Bookmakers vergelijken levert je vanzelf een favoriet op. Maar je hoeft niet altijd te kiezen. Het is namelijk een goed idee om een account aan te maken bij meerdere bookmakers. Kies twee of drie wedkantoren uit die je aanspreken en zorg dat je daar een spelersaccount met voldoende saldo hebt. Zo profiteer je altijd van de beste bonusacties en natuurlijk van de beste quoteringen.

Winst voor jou, winst voor de bookmaker

Quoteringen geven exact aan hoeveel je kunt winnen met een weddenschap. Hoge quoteringen zijn gereserveerd voor risicovolle weddenschappen. Maar als je voorspelling uitkomt, maak je wel veel winst. Bij weddenschappen met lage quoteringen ligt de winkans een stuk hoger. Daar staat tegenover dat je veel minder geld wint als je het bij het rechte eind hebt.

Voor jou als gokker is het belangrijk om een afweging te maken tussen het risico en het potentiële winstbedrag. Je kunt de winkansen daarnaast vergroten door je goed voor te bereiden op een weddenschap. Bekijk de statistieken, verdiep je in de sporters/teams en kijk naar de omstandigheden waarin de wedstrijd gespeeld wordt. Een goede voorbereiding is essentieel, al is dit natuurlijk geen garantie dat je wint. Er kan altijd iets onverwachts gebeuren op het voetbalveld of de tennisbaan. En het zijn juist die verrassingen die de sportwereld zo interessant maken.

Jij wil winst maken, maar de bookmaker wil dat ook. De grote vraag is dus: waar halen bookmakers hun inkomsten vandaan? Online wedkantoren halen hun winst grotendeels uit de weddenschappen die jij verliest. Je inzet gaat namelijk verloren en komt rechtstreeks terecht bij de bookmaker. Het voordeel van deze constructie is dat je geen kosten hoeft te betalen om überhaupt te mogen gokken. Het draait allemaal om de weddenschappen zelf. Het is simpelweg een strijd tussen jou en de bookmaker, waarbij één van beiden wint.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.