Prijswinnende Koning TOTO reclame gaat van de buis

7 juni 2022

In het seizoen 2021 bracht TOTO de reclame met Wesley Sneijder op de buis. De voormalig Oranje-international hakte er flink op los met muziek van bekende rappers. Ook de bekende sportverslaggever Jack van Gelder had een rolletje in de commercial, die regelmatig werd uitgezonden.

Einde carrière koning TOTO

Inmiddels heeft de Stichting Adverteerdersjury Nederland de reclameboodschap met een Accent beloond in de sector ‘Vrije Tijd’. Uiteraard is er sindsdien het een en ander veranderd. Wesley Sneijder is net als eerdere Koning TOTO, Andy van der Meijde overgestapt naar BetCity. Jack van Gelderen verleent zijn diensten momenteel aan Jack’s. De nieuwe koning TOTO is Dick Advocaat, via een mooie reclamestunt bij de mannen van VI. Maar de carrière van de laatste koning TOTO is bijna tot een eind gekomen. Na 30 juni zal koning TOTO geheel van het scherm verdwijnen.

Dat is een verplichting, omdat per die datum rolmodellen niet langer mogen optreden in commercials voor bookmakers. De reclameaanpak van TOTO zal na 1 juli gaan veranderen maar het management van het staatsbedrijf geeft nog niet aan welke richting er gekozen zal worden. Dat houdt zonder meer verband met het feit dat men de concurrentie niet wijzer wil maken. Tenslotte is BetCity uitgegroeid tot een partij waar rekening mee moet worden gehouden.

TOTO betreurt het verdwijnen van Koning TOTO niet

Arno de Jong die op dit punt het woord voert voor de bookmaker geeft aan dat het bedrijf zeer blij is met de prijs en de waardering die daaruit blijkt. Nog tevredener is men intern over het succes van de reclamecampagne met de diverse koningen in het middelpunt. Maar de situatie is ook compleet veranderd. Voor 1 oktober moest de bookmaker zich met hand en tand verdedigen tegen illegale concurrenten.

TOTO heeft vertrouwen in toekomst

Vandaag de dag heeft TOTO een comfortabel marktaandeel en is de sector meer tot rust gekomen. De bookmaker maakt zich dan ook geen zorgen over het feit dat minister Weerwind van rechtsbescherming werkt aan een wet waarin een totaal reclameverbod voor de sector wordt nagestreefd, TOTO ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Het voordeel van TOTO in de huidige situatie is dat de bookmaker een staatsbedrijf is. Dat geeft zekerheid voor de consument. Daarbij gaat de winst van TOTO niet naar eigenaren of aandeelhouders maar wordt besteed aan  goede doelen. Ook dat zal voor veel consumenten TOTO een streepje voorgeven op de concurrenten. De Koning is dood, leve TOTO.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.