Unibet wilt marktleider in Nederland worden

3 november 2022

Tijdens de presentatie van de marktcijfers van de Zweedse Kindred Group, onder andere eigenaar van Unibet, werd duidelijk dat Nederland een zeer belangrijke markt is voor deze vergunninghouder. Op dit moment heeft Unibet ongeveer 137.000 actieve accounts in ons land. Dat is ongeveer 10% van het wereldwijde aantal klanten. Het is niet bekend hoe groot het marktaandeel van Unibet in ons land precies is omdat dergelijke gegevens niet bekend worden gemaakt. Kindred gaat ervan uit dat momenteel 15% van de totale omzet bij Unibet terecht komt. Dat is ver boven de verwachtingen omdat de bookmaker pas sinds juli online is. Maar de ambities zijn voor de nabije toekomst hoger gesteld. In 2023 wil Unibet marktleider zijn, een positie die ook werd ingenomen in de illegale markt voordat de wet op de kansspelen inging.

Grote verwachtingen van het WK in Qatar

Voor bookmakers vormen de grote voetbaltoernooien toptijden. In jaren dat er een EK of WK gespeeld werd, zijn tot dusverre de omzetten altijd fors hoger geweest. Het WK in Qatar is anders dan voorgaande toernooien omdat het zo laat in het jaar wordt gespeeld. De voorgaande toernooien vonden in de Europese vakantietijd plaats. Unibet heeft echter zeer hoge verwachtingen voor dit WK. Op basis van het toernooi hoopt de bookmaker in 2023 marktleider te worden in Nederland:

“ We kijken nu uit naar een zeer spannend vierde kwartaal, met het wereldkampioenschap voetbal dat plaatsvindt tussen 20 november en 18 december. Het wereldkampioenschap is altijd een geweldige gelegenheid voor klantenwerving en reactivering, wat normaal gesproken een zeer hoog activiteitenniveau aan het eind van het toernooi betekent.” – Henrik Tjärnström, CEO Kindred Group

Inmiddels verdient Unibet bruto meer dan een half miljoen euro per dag in ons land

Voor bookmakers draait het met name om de netto-omzet. Dit is het bedrag van inzetten minus uitbetaalde winsten. Het vormt daarmee het verlies van alle spelers gezamenlijk. De bookmaker moet hierover belasting betalen en er de exploitatiekosten van voldoen. Bij het verslag over het tweede kwartaal bedroeg dit bedrag voor Unibet € 366.000 per dag. Inmiddels is het eind september opgelopen naar meer dan een half miljoen euro (€ 548.000). Het cijfer is uiteraard indrukwekkend en voor de aandeelhouders van Kindred Group zeer interessant. Voor de spelers moet het een aanwijzing zijn dat per saldo de bookmaker afrijd de zekere winnaar is in dit spel. Kindred Group gaf ook weer aan de omzet bij spelers met gokproblemen te willen verminderen tot nihil.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.