Accepteren bookmakers de Amerikaanse verkiezingsuitslagen?

25 november 2020

Om de Amerikaanse verkiezingen is inmiddels al heel wat te doen geweest. Trump accepteert de uitslag niet, maar blijft het daar ook bij? Wat gebeurt er nu er diverse hertellingen zijn geweest en er een aantal rechtszaken op poten staan? Blijft het bij Joe Biden of wordt het toch weer Donald Trump? Wanneer valt er een definitieve winnaar aan te wijzen? De bookmakers zijn het er nog niet over eens.

Fikse uitbetalingen voor weddenschappen op de presidentsverkiezingen

Veel bookmakers hebben hun keuze al gemaakt. Zij hebben de knoop doorgehakt en besloten dat Joe Biden de onomstotelijke winnaar is van deze race. Inmiddels is er al meer dan 1 miljard dollar uitbetaald aan al deze politieke weddenschappen die afgesloten waren. Bet365 en William Hill zijn voorbeelden van bookmakers die al uitbetaald hebben.

Deze bookmakers wachten nog even

Er zijn ook bookmakers die aangeven dat ze door de vele rechtszaken die er lopen, geen definitieve winnaar kunnen aanwijzen. Betfair, Coral en Ladbrokes zijn voorbeelden van brokers die nog geen uitbetaling hebben gedaan. Eerder haalden we de enorme weddenschap op Joe Biden aan die relatief laat bij Betfair geplaatst werd. De winnaar heeft dus echter nog niet van zijn geld kunnen genieten. De bookmakers wachten tot de uitslag echt wordt bevestigd en er meer duidelijkheid is over de hertellingen en lopende rechtszaken. Verder wordt er tot op de dag van vandaag nog gewed op de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen, wat voor sommige bookmakers ook een reden is om de uitbetaling nog even op te schorten. Het langdurige proces biedt overigens ook weer volop ruimte voor nieuwe weddenschappen. Nu wordt er weer gewed over de vraag of de verkiezingsuitslag wel of niet zal worden teruggedraaid. Bij Betfair werd er tot op heden al zo’n 600 miljoen pond ingezet op deze vraag.

Volop mogelijkheden om in te zetten

Natuurlijk zijn er alweer volop mogelijkheden om op andere zaken in te zetten. Richt jij je vooral op de Amerikaanse politiek, dan kan er zelfs alweer ingezet worden op de verkiezingen van 2024. Maar zie je liever sneller resultaat, dan kun je wellicht nadenken over wedden op sport. In Nederland is het op dit moment nog niet legaal om online te wedden. Deze wetgeving is er echter bijna doorheen, waardoor je binnenkort via de bookmakers op deze site een gokje kunt wagen. Al deze bookmakers staan onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.