De Champions League en Europa League: anders dan anders

23 juni 2020

UEFA is maandenlang bezig geweest om zich aan te passen. Het coronavirus zorgde ervoor dat alles even anders liep dan gewoonlijk. En dat is nog steeds zo: ook de Champions League en Europa League zullen op een andere manier plaatsvinden dan we gewend zijn. Maar het goede nieuws is dat de laatste wedstrijden zijn vrijgegeven en dat we binnenkort dus weer naar een ouderwets potje voetbal kunnen kijken!

Goed nieuws uit de voetbalwereld

Uit de voetbalwereld horen we de laatste weken eigenlijk alleen maar positief nieuws. De Bundesliga en Premier League zijn weer gestart om het seizoen op een goede manier af te ronden. Maar nu volgen ook de Champions League en de Europa league. De achtste finales van alle twee de competities zal verplaatst worden naar Lissabon. Ook de opzet verandert enigszins: het wordt namelijk een soort mini-toernooi in plaats van thuis-uitwedstrijden. In de Champions League volgen nog meer wedstrijden, maar het is nog niet helemaal duidelijk waar deze gaan plaatsvinden. Worden het neutrale locaties of toch de gaststeden? Wat wel helemaal zeker is, is dat alle uiteindelijke wedstrijden in Portugal worden gehouden van 12 tot 24 augustus. Istanbul wordt dan de gastheer voor de finale in 2021. Ook de Europa League heeft als streven om af te sluiten op 21 augustus.

Mag er weer publiek bij?

Wedstrijden zonder publiek zijn een heel andere ervaring. Frankrijk heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat er vanaf juli weer publiek bij de wedstrijden mag zijn. Niet alle landen zijn echter zo vooruitstrevend. Ook voor de Champions League en de Europa League is nog niet bekend of hier publiek bij mag zijn. De UEFA-top sluit dit echter ook niet volledig uit, dus er is nog hoop.

Wedden op sport

Online kun je bij diverse bookmakers wedden op sport. Nu voetbal weer volop in bedrijf komt, is dat een logische keuze om te volgen. Het EK van 2021 komt er immers ook weer aan! De play-offs zijn al op 8 oktober en 12 november. Maar ook andere sporten komen langzaam weer op gang en worden aangeboden via sportsbooks. In Nederland is het online wedden momenteel nog niet legaal, maar dit duurt zeker niet lang meer. Goed idee dus, om je favoriete team in de gaten te houden en goed op de hoogte te blijven. Op deze website kun je, vanaf het moment dat het online wedden in Nederland legaal is, betrouwbare bookmakers vinden.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.