Deal van 31 miljoen in bookmakerswereld

17 februari 2020

De bookmakerswereld staat voor even op zijn kop. Afgelopen week werd er een deal gesloten van maar liefst 31 miljoen en dat betekent dat er veranderingen op komst zijn. Betsson Group neemt een aantal interessante partijen over.

Wat is Betsson Group?

Betsson Group is een Zweeds bedrijf met een ogenschijnlijk korte geschiedenis. Maar dat is maar schijn, want het vindt zijn oorsprong al in 1963. Toen werd AB Restaurang Rouletter opgericht door Bill Lindwall en Rolf Lundström, een bedrijf dat gokautomaten leverde aan restaurants in Zweden. De naam werd al snel veranderd in Cherryföretagen AB (Cherry). Cherry nam diverse bedrijven over, zoals Net Entertainment, maar ook Betsson, wat al een licentie had voor Engeland en Malta. In 2006 verandert Cherryföretagen AB de naam in Betsson. Pontus Lindwall, zoon van Bill Lindwall is een keer afgetreden als CEO, maar bleef wel voorzitter van de raad van bestuur. In 2017 werd hij echter zelf weer CEO en werd Patrick Svensk benoemd tot voorzitter.

De aankopen van de Betsafe Group

Zoals hierboven al te zien is, is het Betsson niet vreemd om aandelen van grote spelers op de gamingmarkt over te nemen. Door de overname is het bedrijf steeds verder gegroeid. Het aantal overnames van het bedrijf in de Europese gamemarkt is enorm. Dit bleek misschien al uit de acquisitie van 26 miljoen pond van de activa van NetPlay TV door Jackpot247, SuperCasino en Vernons over te nemen. Maar de overname van afgelopen week is nog vele malen spraakmakender.

Een van de grootste deals in de bookmakerwereld

Vrijdag werd bekendgemaakt dat de Zweedse bookmakers de bookmakers van Gaming Innovation Group (GiG) over gaat nemen. Daarbij gaat het om Guts, Kaboo, Rizk en Thrills. Betsson Group maakt zich hiermee in één klap tot een moeilijk te kloppen partij in de bookmakerwereld. Pontus Lindwall gaf in zijn rol als CEO aan dat het een goede kans was om Betsson Group te consolideren. Hij wil deze activa naar hun ware potentieel opschalen. Dat hij daar hoge verwachtingen van heeft, blijkt wel uit de prijs die is neergeteld voor de overname. Maar liefst 31 miljoen euro werd op tafel gelegd.

Deze overname laat onder andere zien hoe belangrijk het is om een goede naam te hebben als bookmaker. Natuurlijk vind je op deze website alleen betrouwbare bookmakers met de juiste licenties. De vergelijking wordt gemaakt uit een betrouwbaar Nederlands aanbod dat onder toezicht staat van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.