Goed jaar voor Entain (en BetCity)

16 maart 2023

De Britse gokgigant Entain publiceerde onlangs de jaarcijfers over 2022. Het bestuur toonde zich tevreden en sprak van een sterke prestatie. Het resultaat voor intrest, belasting en afschrijving is in 2022 gestegen tot bijna £ 1 miljard.

Entain toont zich trots over behaalde resultaten

Jette Nygaard-Andersen, de CEO van Entain, liet zich trots uit over de behaalde resultaten van het gokbedrijf.

“In 2022 hebben we uitstekende financiële, operationele en strategische vooruitgang geboekt en hebben we belangrijke stappen gezet in de richting van ons doel om wereldwijd marktleider te zijn op het gebied van weddenschappen, gaming en interactief entertainment. Ik ben er met name trots op dat Entain in onze sector het voortouw neemt op het gebied van verantwoord gokken en dat we nu de enige wereldwijde operator zijn die uitsluitend actief is in nationaal gereguleerde of regulerende markten. Het is een teken van de sterke vooruitgang die we hebben geboekt bij de uitvoering van onze duurzame groeistrategie, en we zien nog steeds een groot aantal kansen over de hele wereld terwijl we uitbreiden naar de $170 miljard adresseerbare markt die we hebben geïdentificeerd.”

“Wij hebben een bedrijfsmodel dat werkelijk gediversifieerd is over meer dan 40 gebieden, een platform dat ons aantoonbare concurrentievoordelen biedt, en een totale inzet om onze steeds breder wordende klantenkring een veilige omgeving te bieden waarin zij van onze producten en diensten kunnen genieten. Deze factoren, gecombineerd met de sterke onderliggende dynamiek van onze activiteiten, betekenen dat wij de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.”

Activiteiten van Entain in Nederland

Een van die adresseerbare markten is uiteraard Nederland en daar werd bij de publicatie enige aandacht aan geschonken. In 2022 viel Entain in ons land  immers op door de overname van de brutale nieuwkomer BetCity. Het overnameproces is inmiddels afgerond hoewel de prijs niet bekend is gemaakt en deze nog kan oplopen door nabetalingen op basis van resultaat gaan experts uit van een bedrag van  € 450 miljoen. Door Entain werd gemeld dat BetCity een marktaandeel heeft van 20% in Nederland. Dat is iets hoger dan kenners hadden gedacht en bevestigt het succes van de nieuweling. Ook de nieuwe moedermaatschappij geeft aan dat de groei van BetCity sinds de vergunningverlening zeer spectaculair is geweest.

Het bestuur is in afwachting

Overigens deed Entain geen mededelingen of het genoemde marktaandeel is gebaseerd op het aantal accounts of de bruto-omzet. Ook liet het management zich niet uit over eventuele vergunningaanvragen in Nederland. Deze worden door experts wel verwacht en in eerdere instantie ook bevestigd door Entain. Maar de gelande datum in 2022 is niet gehaald en het bestuur meldt nu slechts ‘in afwachting’ te zijn.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.