Overname BetCity door Entain afgerond

24 januari 2023

Zonder enige twijfel was BetCity de grootste verrassing bij de eerste groep vergunninghouders in Nederland op het gebied van online kansspelen. Het Amsterdamse bedrijf had in tegenstelling tot de andere legale bookmakers geen ervaring en ook geen internationale contacten. Toch ging BetCity er vol in met een humoristische aanval op de grootste concurrent: staatsbedrijf  TOTO. De opvallende marketing was succesvol en momenteel heeft BetCity volgens insiders een marktaandeel van circa 20% en behoort het tot de top 3 van exploitanten van online kansspelen in ons land. Dat bleef in het buitenland ook niet onopgemerkt. In juni 2022 kondigde Entain, een van de grootste Britse bookmakers, de overname aan van BetCity.

Overnamesom van minimaal € 300 miljoen

Entain, dat onder andere ook de merken Bwin, PartyPoker en PartyCasino in de portfolio heeft, sprak over een overnamesom van minimaal € 300 miljoen. Dat bedrag kon oplopen tot maximaal € 850 miljoen afhankelijk van de prestaties van de bookmaker in de rest van 2022. Het juiste bedrag is nog niet bekend gemaakt, maar experts denken dat de uiteindelijk prijs € 450 miljoen gaat bedragen met een aanvullende bonus van € 50 miljoen. Het is niet duidelijk hoeveel winst de eerdere eigenaars van BetCity zullen maken maar een vermelding in de Nederlandse Quote 500 zit er wel in. Dat de overname 7 maanden heeft geduurd heeft te maken met de vele eisen die gesteld worden aan de overname van een licentie. Zo moest onder andere de Kansspelautoriteit toestemming geven. Entain toonde zich zeer verheugd.

Entain reageert

“We zijn blij dat we de overname van BetCity hebben afgerond. De combinatie van BetCity’s lokale expertise en sterke merk naast Entain’s wereldwijde schaal en marktleidende platform biedt klanten een verrijkt en breder aanbod van aantrekkelijke producten, nieuwe content en nieuwe ervaringen.

Deze transactie ondersteunt onze groeistrategie om te opereren in en verder uit te breiden naar aantrekkelijke gereguleerde markten. We kijken uit naar de samenwerking met Melvin en het BetCity team bij het benutten van de aanzienlijke kansen op de Nederlandse markt.” – Jette Nygaard-Andersen, CEO Entain

Gaat BetCity nu verder uitbreiden?

Naar aanleiding van de opmerking over een breder aanbod werd de vraag gesteld of er ook poker zal worden aangeboden bij BetCity nu het bedrijf volledig onder de verantwoordelijkheid valt van Entain. Die optie werd vooralsnog niet uitgesloten. BetCity is hiermee de tweede Nederlandse vergunninghouder die in handen is gekomen van een Britse exploitant. Eerder nam Flutter de bingo-site Tombola al over. Een bijzonder feit, gezien de korte periode dat online kansspelen in ons land legaal zijn.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.