Gokken op tennis, de Australian Open

9 februari 2021

In februari wordt de eerste Grand Slam van 2021 gehouden. Normaal zou deze al in januari hebben plaatsgevonden, maar het coronavirus ontregelt nog steeds veel. Ook de Australian Open werd op een vrij laat moment nog verplaatst van januari naar februari. De eerste wedstrijden vinden op 8 februari plaats, de laatste wedstrijden op 21 februari. In de tussenliggende periode zal dus bepaald worden wie er door mag naar de finales. Hoewel er beperkt publiek bij de wedstrijden aanwezig mag zijn, is het voor Nederlanders niet mogelijk om het land in te reizen momenteel. De wedstrijden zijn uiteraard wel via de tv te volgen. Wil je wat meer betrokken zijn, dan is wedden op sport misschien wel iets voor jou.

Een van de grootste tennistoernooien ter wereld

Inmiddels vindt de 109de editie alweer plaats van de Australian Open. Het toernooi voor heren wordt al langer georganiseerd dan het toernooi voor dames, want voor de dames is het de 95ste editie. De Australian Open was echter niet meteen vanaf het begin zo internationaal georiënteerd. In eerste instantie was het meer een landelijk evenement. Nu het toernooi een van de grootste tennistoernooien ter wereld is, kun je je dat bijna niet meer voorstellen. Tijdens het toernooi worden er verschillende soorten wedstrijden gehouden: het vrouwen- en mannenenkelspel, het vrouwen- en mannendubbelspel en gemengd dubbelspel. Ook aan de junioren is gedacht. Hoewel er zeker ook wedstrijden voor rolstoeltennissers worden georganiseerd in Australië, vinden deze vaak veel later plaats dan de reguliere wedstrijden in de Australian Open. De partijen speelt men op de beroemde hardcourtbanen in Melbourne.

De favorieten voor Australian Open 2021

Natuurlijk worden er inmiddels al heel wat namen genoemd als het gaat om de Australian Open van 2021. De absolute favoriet onder de mannen is Novak Djokovic. Hij kan inmiddels bogen op 7 overwinningen bij dit Grand Slam toernooi. Geen wonder dat hij ook dit jaar weer een van de meest genoemde namen is bij de bookmakers. Bij de vrouwen is er niet echt een duidelijke favoriet, maar er is ook geen tennisster die zoveel Australian Opens op haar naam heeft staan als Djokovic. Serena Williams is zeker een kanshebber, maar ook de naam van Naomi Osaka wordt meerdere keren genoemd. Er zijn drie Nederlandse deelnemers voor het enkelspel. Arantxa Rus komt het eerst in actie, Botic van de Zandschulp en Robin Haase volgen. Rus heeft echter wel de pech dat zij het moet opnemen tegen Iga Swiatek. Momenteel is zij regerend kampioen op Roland Garros.

Online wedden op tennis

Wil je online wedden op tennis, dan zal je nog heel even geduld moeten hebben. De nieuwe kansspelwet is er bijna door, waardoor je binnenkort ook in Nederland bij verschillende bookmakers een gokje kunt wagen op jouw favoriete tennisser. Op deze site vind je vanaf dat moment het beschikbare aanbod met betrouwbare bookmakers, die onder toezicht staan van de Kansspelautoriteit. Vanaf dit moment kan je terecht bij Toto sportweddenschappen voor het plaatsen van een weddenschap!

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.