Golf en iGaming: eindelijk een match?

17 november 2020

De professionele golfsport wilde lange tijd niets weten van iGaming. De houding van de golfsport was een beetje hautain ten opzichte van de bookmakers. Ook de sponsoring kon hen niet overhalen om de bookmakers meer bij de golfsport te betrekken. Het afgelopen jaar heeft de golfsport echter beseft dat het tijd is voor een frisse wind: plotseling stijgt het aantal golfweddenschappen.

De eerste golfer met zichtbare sponsoring

Tot op heden was er geen zichtbare sponsoring in de golfsport. Maar vanaf dit jaar gaat daar verandering in komen. Deze week wordt er een toernooi gespeeld waarbij Bryson DeChambeau voor het eerst een logo op zijn pet zal dragen, namelijk van DraftKings.

De interesse vanuit de professionele golf voor iGaming is ontstaan tijdens de coronacrisis. Er zijn immers veel grote sportevenementen geannuleerd. Daardoor is er meer interesse gekomen voor wat er nog meer mogelijk was op het terrein van sport. Ook scheelt het dat de markt voor sportweddenschappen in Amerika in razend tempo gelegaliseerd wordt. Daardoor is het voor de golfwereld interessanter om zich op het gebied van weddenschappen te begeven. De PGA, Professional Golf Association profiteert er nu al van en heeft snel het beleid met betrekking tot sponsoring aangepast. Er wordt al volop onderhandeld met tv-producenten. Zo kunnen ze de odds gaan aanpassen tijdens de diverse live uitzendingen van golf. De weddenschappen op golf zijn dit jaar snel vermeerderd. De stijging is de hoogste ooit en soms zie je zelfs een verdrievoudiging.

Verschillende mogelijkheden bij bookmakers

Bookmakers bieden diverse mogelijkheden waar het op sportweddenschappen aankomt. Het is mogelijk om van tevoren al je verwachtingen vast te leggen in een weddenschap, maar je kunt ook live wedden op wedstrijden. Bij golf draait het meestal om live wedden. Het is wel verstandig om hiermee langzaam te beginnen, live wedden is vaak echt iets voor de meer gevorderde gokkers. Op het gebied van golf zijn er overigens nog geen formele gevallen van vals spel gemeld en dat is natuurlijk een prettige wetenschap.

Zelf wedden op golf of andere sporten

Wil je zelf wedden op golf of andere sporten? In 2021 verandert de wetgeving in Nederland, waardoor het online wedden gelegaliseerd zal worden. Vanaf dat moment vind je op deze website een overzicht van betrouwbare online bookmakers. Deze bookmakers staan onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.