Kansspelcommissie gaat samenwerking aan met Nederlandse Kansspelautoriteit

16 maart 2021

De Kansspelcommissie (KSC) is afgelopen week een samenwerking begonnen met de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA). Voortaan zal informatie gedeeld worden om nog meer in te kunnen staan voor een veilige kansspelmarkt. Wanneer informatie gedeeld wordt, kan er namelijk beter toezicht gehouden worden en zijn beide toezichthouders eerder alert.

Samenwerking tussen toezichthouders

De online gokmarkt is zich de laatste maanden aan het uitbreiden. De Belgische Kansspelcommissie ziet al vele jaren toe op het online gokken, maar voor de Nederlandse Kansspelautoriteit is het nog even wennen. Daar zal dit jaar namelijk pas de kansspelwet ingevoerd worden die regels stelt met betrekking tot online gokken. De samenwerking is voor beide partijen een vooruitgang. Er is een Memorandum of Understanding getekend, wat in grote lijnen inhoudt dat er nauwer samengewerkt gaat worden. Het uitwisselen van belangrijke informatie is eenvoudiger doordat daar nu protocollen voor zijn. Denk hierbij aan informatie over vergunningverlener, maar ook wat betreft handhaving. Zo kan bijvoorbeeld actuele informatie gedeeld worden met betrekking tot EA Sports, die momenteel behoorlijk onder vuur liggen door het videospel FIFA, waarbij medewerkers omkoopbaar leken te zijn. Door zulke informatie te delen in het nieuwe samenwerkingsverband, kan hier kordater tegen worden opgetreden.

Sterke behoefte aan internationale samenwerkingen

Online kansspelen worden zowel binnenlands als buitenlands aangeboden, waardoor er sterke behoefte is aan internationale samenwerkingsverbanden. De samenwerking met de Nederlandse Kansspelautoriteit is een mooie aanvulling op de andere samenwerkingsverbanden die de Kansspelcommissie al kent. Magali Clavie, de voorzitter van de Belgische Kansspelcommissie, zegt daar zelf over dat informatie-uitwisselingen met buitenlandse collega’s altijd leerrijk zijn.

De Kansspelcommissie kent overigens ook veel binnenlandse samenwerkingen, zoals die met FOD Financiën, voor toezicht op de belastingen en met de Cel voor Financiële Informatieverwerking om witwassen tegen te gaan.

Veilig online een gokje wagen

De Kansspelcommissie is opgezet om controle te houden over het gokken, al dan niet online, en om consumenten te beschermen. Op onze website vind je dan ook uitsluitend een aanbod van online gokbedrijven die onder toezicht staan van de Belgische Kansspelautoriteit. Zo weet je zeker dat alles er op een goede manier aan toe gaat. Bij de bookmakers in ons overzicht kun je kiezen voor het online casino, maar je kunt ook wedden op sport. Zeker nu de sporten wereldwijd weer helemaal opgestart zijn, is dit razend populair. Publiek is bij veel wedstrijden nog altijd niet welkom en het ziet ernaar uit dat dit nog wel even zo zal blijven. Beleef jij een wedstrijd ook van dichtbij mee door er zelf op in te zetten?

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.