Kansspelen onweerstaanbaar: ook in tijden van corona

13 mei 2020

Kansspelen blijven een uitdaging. Zeker in tijden waarin de verveling meer dan eens toeslaat. Het zorgt voor afleiding, maar ook voor spanning en dat maakt je leven in quarantaine soms een stuk leuker. Dat er ook misbruik van de situatie wordt gemaakt, spreekt voor zich. Naast illegale bingo’s online wordt er bijvoorbeeld ook vaak zonder vergunning gepokerd.

Illegale kansspelen opgerold

Waar in eerste instantie vooral aandacht was voor de online bingo’s die uit de grond kwamen als paddenstoelen, richt de politie zich nu vooral op de fysieke kansspelen die overal georganiseerd worden. De laatste weken zijn er veel illegale pokerspelen een halt toegeroepen. De Kansspelautoriteit (Ksa) ondersteunt de politie regelmatig bij het oprollen van deze toernooien. Er waren bijvoorbeeld toernooien in Hoorn, Hoofddorp, Capelle aan de IJssel, Rotterdam, Zaandam en Tilburg. De deelnemers kregen boetes voor het overtreden van de coronamaatregelen en soms werd er gekozen voor vervolging wegens illegaal gokken.

Waarom komen er veel illegale toernooien aan het licht?

Je kunt je natuurlijk afvragen waarom deze toernooien juist nu aan het licht komen. Is dat omdat er meer kansspelen worden georganiseerd omdat de casino’s gesloten zijn? Zoeken mensen naar meer vermaak nu de quarantaine zo lang begint te duren? Of is het simpelweg het resultaat van een actievere handhaving? Doordat het naleven van de coronamaatregelen zeer streng wordt gecontroleerd, zijn er meer handhavers actief. Wat de reden ook is, het is uiteraard nooit een goed idee om deel te nemen aan illegale kansspelen. Buiten het feit om dat dit strafbaar is, is het ook heel erg risicovol. De toernooien staan niet onder controle van de Kansspelautoriteit en daardoor kun je niet veilig deelnemen aan de kansspelen. Natuurlijk zijn er dan veel betere opties. In deze tijd van corona is online gewoon de meest veilige optie.

Neem deel aan online kansspelen

Wil je dan toch een gokje wagen? Neem het risico niet om naar een illegaal toernooi te gaan en respecteer de regels, ook omtrent corona. Online zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Nu de sporten weer langzaam op gaan starten, liggen er talloze kansspelen voor het oprapen. In Nederland zal de nieuwe Wet op Kansspelen midden 2021 definitief van kracht gaan. Zodra je in Nederland legaal kunt wedden op sporten of andere zaken, vind je op deze website een overzicht met online bookmakers.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.