KSA verwacht ongeveer 35 licenties voor online gokken te verstrekken

24 maart 2021

De Nederlandse toezichthouder op (online) gokken, de Kansspelautoriteit (KSA), heeft recentelijk bevestigd dat het verwacht ongeveer 35 licenties voor online gokken te verlenen, nadat de nieuwe kansspelwet van kracht zal gaan.

35 operators toegelaten tot Nederlandse markt

De Nederlandse Kansspelautoriteit verwacht ongeveer 40 vergunningsaanvragen te ontvangen, waarvan vele afkomstig zullen zijn van internationale operators. Van deze vergunningaanvragen zullen dan 35 worden toegelaten tot de Nederlandse markt. Dit zal uiteindelijk gebeuren wanneer de Wet kansspelen op afstand op 1 april van kracht gaat en hierop volgend zes maanden ingaan alvorens de operators hun online deuren mogen openen.

KSA gaat inzetten op illegale gokactiviteiten aanpakken

De toezichthouder heeft dit in zijn jaarverslag 2020 vermeld, naast de belangrijkste vereisten voor vergunninghouders en de extra bevoegdheden die aan de KSA zijn verleend om illegale gokactiviteiten aan te pakken.

Het rapport onderstreepte ook nogmaals het belang voor exploitanten om zich te houden aan de onderdelen van de Wet kansspelen op afstand en in het bijzonder tot verslavingspreventie en consumentenbescherming.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.