Legalisering online kansspelen geeft boost aan reclamewereld

15 december 2020

Inmiddels is bekend dat de online kansspelen binnenkort in Nederland gelegaliseerd zullen worden. Vanaf 1 maart 2021 is dit het geval, als alles volgens de planning verloopt. Het proces liep eerder al wat vertraging op, maar de verwachting is dat het in maart volgend jaar toch echt een feit gaat worden. De Nederlandse kansspelautoriteit gaat licenties uitgeven, waardoor er een betrouwbare basis ligt voor iedereen die een gokje wil wagen. Maar wat heeft dit te maken met de reclamewereld?

Legalisering kansspelwet heeft gevolgen voor andere sectoren

Wanneer het slecht gaat met de economie, zie je vaak een domino-effect. Nu door corona grote evenementen niet meer door kunnen gaan, heeft dat gevolgen voor alle sectoren die daarmee te maken hebben. Denk hierbij ook aan de marketing. Met de nieuwe kansspelwet zal er ook zo’n domino-effect ontstaan, maar dan in de positieve zin. Doordat deze tak steeds verder groeit, verzamelen zich hier steeds meer bedrijven omheen. Ook de reclamewereld kan op een flinke boost rekenen.

Prijzen worden hoger

De prijzen voor marketing worden hoger. Dit schommelt natuurlijk al jaren. Denk aan tv- en radiospotjes, die bijvoorbeeld in december vele malen duurder zijn dan in januari. Maar door de komst van de kansspelwet, wordt er verwacht dat de vraag naar dit soort reclame enorm zal stijgen. Tenslotte is het online gokken relatief nieuw in Nederland. Kan iedere aanbieder hier zomaar reclame voor maken? Nee, zeker niet. Het gaat hier alleen om de legale aanbieders, die licenties hebben verkregen van de Kansspelautoriteit. Alleen zij mogen ook reclame gaan maken, onder andere via radio en tv. Er zijn echter wel regels aan verbonden.

Regels voor reclame voor online gokken

De regels voor reclame maken voor online gokken zijn momenteel nog erg duidelijk. Omdat het nog niet legaal is in Nederland, mag hier nog geen directe reclame voor worden gemaakt. Vanaf de uitgifte van de licenties komt hier echter verandering in. De bedrijven die een licentie hebben verkregen, mogen reclame gaan maken volgens strikte regels. Zo mag er bijvoorbeeld geen BN’er in naar voren komen, om jongeren onder de 18 niet aan te spreken.

Veilig online gokken

Veilig online gokken doe je dus bij de bedrijven die de juiste licenties hebben ontvangen van de Kansspelautoriteit. Weten welke bedrijven dat zijn? Op onze website vind je een overzicht van betrouwbare Nederlandse bookmakers. Ben je ouder dan 18 jaar, dan kun je hier altijd vertrouwd een gokje wagen.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.