Nederlandse sportsbooks gaan de strijd al aan

27 augustus 2020

Het online gokken bij verschillende partijen is in Nederland nog niet legaal. De enige legale bookmaker beschikbaar in Nederland treft voor het sportsbooks al forse voorbereidingen. TOTO is een bekende Nederlandse sportsbooks en deze heeft al een mooie positie veroverd als bookmaker. Dit deed Toto o.a. met de gelikte reclamecampagne ‘Koning Toto’ en als hoofdsponsor bij het voetbalpraatprogramma Veronica Inside. Maar ook andere bookmakers maken de borst al nat om de strijd aan te gaan en een marktaandeel te veroveren. Niet alleen binnen Nederland zelf, maar ook op internationaal niveau.

TOTO krijgt concurrentie

TOTO was vele jaren de alleenheerser op de Nederlandse gokmarkt. Alleen deze aanbieder kon legale sportweddenschappen aanbieden. Dat wil overigens niet zeggen dat geen enkele Nederlander ooit bij een buitenlandse partij een online een gokje heeft gewaagd, want via een omweg was het mogelijk om bij buitenlandse aanbieders eveneens in te zetten. Dat was en is echter nog steeds niet legaal en de Nederlandse Kansspelautoriteit heeft hier afgelopen jaren behoorlijk streng op gehandhaafd met fikse boetes en waarschuwingen. Online gokken wordt in Nederland pas vanaf 2021 echt legaal. Voor alle sportfans die houden van een weddenschap is het dus nog even wachten.

Concurrentie van buitenlandse sportsbooks

Buitenlandse bookmakers zijn geruime tijd op de Europese markt en hebben flink naam gemaakt en mooie posities veroverd. Ze bieden vaak veel meer verschillende weddenschappen aan in vergelijking tot TOTO als momenteel enige Nederlandse aanbieder. De website van TOTO is bijvoorbeeld met name geconcentreerd op voetbalweddenschappen, waarbij menig buitenlandse bookmaker ook een zeer ruim aanbod heeft in andere sporten en weddenschappen. Ook hebben buitenlandse bookmakers vaak betere odds, ook wel quoteringen genoemd. Vaak kun je ook aan live betting doen. Live wedden is beslist iets voor de meer ervaren gokker. We gaan er vanuit dat TOTO in 2021 zonder meer een vergunning gaat krijgen van de KSA, maar er zijn nog meer concurrenten op de markt en TOTO zal moeten vechten voor behoud van zo groot mogelijk marktaandeel.

Een inhaalslag voor de sportweddenschappen

Veel bookmakers en aanbieders van sportweddenschappen hebben enorme klappen gekregen door de coronacrisis. De hele sport werd feitelijk stilgelegd en waar geen sport is, zijn natuurlijk ook geen sportweddenschappen. Er is in Nederland al een run op de aanvragen voor vergunningen en de verwachting is dat er meer aanvragen zullen worden gedaan, dan dat er vergunningen uitgegeven gaan worden door de Kansspelautoriteit. Nu veel wedstrijden weer hervat worden, zoals de Champions League, komt ook het wedden op sport weer meer naar voren. Het is dan ook goed om de huidige wedstrijden alvast te volgen, zodat je in 2021 beslagen ten ijs komt wanneer je op jouw favoriete sport wilt wedden.

Betrouwbare bookmakers

TOTO kent iedereen wel, maar de nieuwe Nederlandse bookmakers zullen op het moment dat ze worden toegelaten nog een positie op de markt moeten verwerven. Op onze website vind je straks een overzicht met alle betrouwbare bookmakers, die onder toezicht staan van de Kansspelautoriteit. Deze beschikken over de juiste vergunningen. Zodra de wet op kansspelen van kracht is en online wedden bij meerdere goksites in Nederland legaal is, kun je natuurlijk bij ons terecht en zullen wij iedere partij uitgebreid testen en onze bevindingen met jullie delen. Tot die tijd biedt TOTO met zijn sportweddenschappen voor Nederlandse spelers het legale alternatief.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.