Norwich City maakt slippertje in de gokwereld

16 juni 2021

Het is een uitstekend seizoen geweest voor Norwich City. De Engelse voetbal club promoveerde naar de Premier League en maakte daarmee de supporters erg trots. Norwich is een echte volksclub en zorgt zelf voor de financiering van het professionele 1e elftal. Het was dan ook een prachtig bericht dat er voor volgend seizoen een nieuwe shirtsponsor was gevonden.

Een kort Aziatisch sprookje

BK8 is een grote partij uit Azië op het gebied van sportweddenschappen. De beelden van de presentatie  mogen bekend worden geacht bij vergelijkbare feestjes. Blije gezichten van de managers van de club en de Aziatische toppers overheersten. Daarbij werd ook het nieuwe shirt met de grote letters BK8 trots getoond. Het sprookje duurde echter niet lang.

De samenwerking wordt opgezegd

Terwijl de managers van de club blijkbaar niet verder hadden gekeken dan hun neus lang was, deden de supporters dat wel meteen. Ze wilden immers wel weten waarmee hun club in zee was gegaan. Dat viel niet echt mee. Op de marketingpagina’s van BK8 waren met regelmaat halfnaakte jongedames te zien in shirtjes met de reclame van het merk. Ook op YouTube gebruikte BK8 seksuele toespelingen om het merk te promoten. En hoewel weinig mensen Engelse voetbalsupporters van preutsheid zullen verdenken, ging dit te ver.

De supporters wensten niet dat hun volksclub met een dergelijk kantoor geassocieerd zou worden. De managers begrepen al gauw dat deze samenwerking niet zou worden geaccepteerd door de trouwe aanhang. Drie dagen later werd bekend gemaakt dat de samenwerking met onmiddellijke ingang zou worden beëindigd. De managers gingen diep door het stof om duidelijk te maken dat de club er is voor de aanhangers en dat ook niet zal veranderen. De fout had overigens kunnen worden voorkomen door eerdere berichten te lezen over BK8. De Nederlandse ex-topvoetballer Robin van Persie werd een jaar geleden aangetrokken als ambassadeur voor het merk. Ook dat leidde tot veel negatieve publiciteit.

Het EK voetbal is begonnen

Het is niet onmogelijk dat BK8 een graantje wilde meepikken van sportweddenschappen op het EK-voetbal. In Nederland wordt voor het EK wederom een recordomzet verwacht, mede omdat ons land weer deelneemt aan een groot eindtoernooi. Ook in de rest van Europa is het vaak voor het eerst mogelijk om online via de smartphone een weddenschap op de wedstrijden af te sluiten. Dat kan al binnen een tijdsbestek van enkele minuten en overal. Op de site van de Kansspelautoriteit worden exploitanten met een vergunning officiële vergunning vermeld, welke je tevens in ons vergelijkingsoverzicht eenvoudig met elkaar kunt vergelijken.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.