The Marble League 2020: knikkeren voor je geld

26 mei 2020

De Marble Runs ontstonden al vele jaren geleden, maar zijn uitgegroeid tot een waar fenomeen. De autistische Jelle zette het project op, omdat hij al vanaf jonge leeftijd gefascineerd is door knikkerbanen. Op deze manier kan hij beter omgaan met zijn autisme. Het Youtube-kanaal dat hij beheert, dateert eigenlijk al van 2006.

Van simpele knikkerbaan tot Marble League 2020

De een ziet het als een simpel spel met knikkers, de ander ziet het als een ware sport. Bij grote sporten als voetbal en tennis duikt echter soms ook nog steeds de discussie op of het wel een zinvolle sport is. Wat zijn de Marble Runs? De knikkerbanen die Jelle bouwt, worden Marble Runs genoemd. Een bekende Engelse commentator, Greg Woods, ontdekte in 2016 het Youtube-kanaal en werkte mee aan het succes. Hij levert commentaar bij de video’s. Jelle heeft zelf echter een heel groot aandeel, want in 2009 krijgt hij bijvoorbeeld bekendheid doordat hij het wereldrecord voor de langste baan vestigt.

Een parodie op de gewone sport

De knikkerbanen van Jelle zijn professioneel, maar tegelijkertijd is het een parodie op de bekendere sporten. De MarbleLympics waren een knipoog naar de Olympische Spelen. Toch was het Olympisch Comité hier niet helemaal blij mee, en daardoor is de naam gewijzigd naar Marble League. Ook andere sporten moeten er echter aan geloven. De Sand Rally’s verwijzen naar off-road rally’s met motoren of auto’s en de Formule 1 kunnen we, als we goed opletten, terugzien in Marbula One. De Marble Runs zijn internationaal bekend geworden en hebben zelfs zendtijd gekregen bij ESPN en NBC Sports. Deelnemers aan de League komen overal vandaan. 50% van de volgers is Amerikaan. In deze tijd is dat al helemaal geen wonder, want bij de Marble Leagues gebeurt er tenminste nog wat op sportgebied. De volgende Marble Leagues staat gepland voor 21 juni.

Wedden op sport

De Marble Runs hebben een sponsor en verwachten binnenkort dik geld te gaan verdienen met hun knikkerbanen. Wellicht kun je er binnenkort ook een gokje op wagen. Mocht je je liever bij de bekende sporten houden, dan kan dat natuurlijk via de online bookmakers op onze website. Hier kun je op sporten wedden, maar ook in een online casino spelen. Zo breng je wat spanning in de coronatijd. In Nederland is het online wedden nog niet legaal, maar dit gaat niet lang duren. Zodra dit het geval is, dan kun je via deze site een betrouwbare bookmaker vinden.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.