Unibet voegt nieuwe betaalmogelijkheid toe

21 november 2022

Vergunninghouder Unibet biedt in Nederland een zeer uitgebreid aanbod aan sportweddenschappen. Uiteraard staat in ons land voetbal altijd op de eerste plaats als het om een gokje wagen gaat. Maar Unibet heeft in meerdere landen een site en de bookmaker heeft ook voor internationale sporten veel opties, uiteraard met in achtneming van de Nederlandse wet op kansspelen op afstand.

Een van de bekendste bookmakers

De bookmaker had voor de legalisering ongeveer  400.000 actieve klanten in Nederland wordt geschat en was daarmee in deze periode marktleider. Toch moest naamsbekendheid in Nederland weer veroverd worden. Voor enkele van de vroege vergunninghouders is Nederland een thuismarkt. Analisten denken dat het marktaandeel van de partijen als Holland Casino, TOTO en BetCity het grootst is momenteel, maar dat Unibet binnenkort tot de top drie zal gaan behoren.

Het genoemde trio bestaat ook uit partijen die het meeste reclame maken alsmede zeer actief zijn op het gebied van sportsponsoring. Unibet is bezig met een inhaalrace waar het marketing betreft. Maar service is ook een manier om klanttevredenheid te realiseren. Unibet gaat binnenkort in navolging van Bet365 en LiveScore Bet Paypal als betaalmogelijkheid toevoegen. Momenteel is het, zoals bij de meeste vergunninghouders, al mogelijk om te betalen met iDeal en creditcard. De Nederlandse wet eist dat stortingen op accounts bij vergunninghouders niet anoniem kunnen plaatsvinden. Crypto’s of cadeaukaarten zijn niet toegestaan als betalingsmogelijkheid.

Paypal

In Nederland zijn er meer dan 2 miljoen mensen die gebruikmaken van een Paypal account. Wereldwijd zijn er dat naar verluidt meer dan 250 miljoen. Daarmee is het bedrijf een van de grotere betaalproviders. Een Paypal account wordt eenvoudig gekoppeld aan een betaalrekening. Daarna kan je er geld mee overmaken zonder dat je bankgegevens zichtbaar worden, terwijl je persoonsgegevens uiteraard wel bekend worden gemaakt, zoals de wet eist. Het vereenvoudigt derhalve de opties om geld over te maken naar Unibet. Let er daarbij wel op in hoeverre je provisie moet betalen voor het overmaken van geld. Het terugstorten van geld van je account op je Paypal rekening is niet per definitie gratis.

Zal Unibet de klantbeleving hiermee vergroten?

Het is duidelijk dat alle bookmakers proberen zich te onderscheiden op de markt. Iedere extra service kan daarbij van belang zijn.  Er komen steeds meer vergunninghouders bij en de bestaande bookmakers weten ook niet goed wat ze kunnen verwachten van nieuwe vergunninghouders. Mede daarom zit Unibet niet stil en timmert de van oorsprong Zweedse bookmaker aan de weg.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.