Voetbalcompetities binnenkort weer hervat

5 mei 2020

De voetbalcompetities liggen al enige tijd stil door het coronavirus. Een gemis voor menig voetballiefhebber. Maar ook op dit gebied is er goed nieuws. De kans is groot dat de competities binnenkort weer hervat worden. Er is een land wat daarin vooroploopt: Portugal.

Voetbalcompetitie in Portugal in mei

Goed nieuws voor voetballiefhebbers in Portugal: de voetbalcompetitie wordt waarschijnlijk nog in mei hervat. Premier António Costa kwam op 30 april met dit bericht naar buiten. Het is daarbij nog niet mogelijk om de wedstrijden te bezoeken, maar het is toch weer een mooie stap op weg naar het ‘normale’ leven in de voetbalwereld. Bij deze wedstrijden gelden overigens wel zeer strenge voorwaarden. De tribunes dienen dus leeg te blijven, maar dat is nog niet alles. De spelers moeten allemaal worden getest voor zij het veld op kunnen en er moet een gezondheidsprotocol gelden, gecontroleerd door het ministerie van Volksgezondheid. FC Porto is dit seizoen de meest logische winnaar, maar Benfica is eveneens een kanshebber, met slechts één punt achterstand. Met goed nieuws komt er overigens ook meteen slecht nieuws: alleen het voetbal zal nog worden hervat, de andere sporten kunnen nog geen doorgang vinden.

Wanneer gaan de internationale voetbalcompetities weer van start?

De wereld is zich langzaam aan het herstellen, maar de risico’s zijn nog groot. Veel landen zijn daarom nog voorzichtig met het versoepelen van de maatregelen. Kinderen krijgen meer vrijheden dan volwassenen, ook in de sportwereld. Het zal dan ook nog wel even duren voor dit weer op het normale niveau ligt, maar toch is de huidige ontwikkeling een goed teken. Waar één schaap over de dam is, volgen er vaak meer. Binnenkort kunnen we dus weer wedstrijden verwachten. Ook de Formule 1 heeft het erover om in augustus daadwerkelijk weer van start te gaan. Dat betekent dat er natuurlijk volop gewed kan worden op deze nieuwe wedstrijden. Het is een mooie manier om de wedstrijden zo toch mee te beleven en betrokken te blijven bij je favoriete sport.

Gokken op voetbal of andere sporten

In Nederland is het online wedden op sporten of andere zaken via bookmakers nog niet gelegaliseerd. Dit zal echter niet lang meer duren en dan kun je dus een gokje wagen op de club of sporter die volgens jou het beste is. Daar kun je alleen maar achter komen door die goed te volgen en de resultaten bij te houden. Begin daar nu vast mee. Dan komen wij met een overzicht van betrouwbare bookmakers, zodra het wedden op sport legaal is in Nederland!

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.