Unibet overtreft eigen verwachtingen in Nederland

19 september 2022

Het heeft even geduurd voordat Unibet terug was in Nederland als online bookmaker. Omdat het bedrijf in de periode voordat de wet op kansspelen op afstand in werking trad zich al bewust op de Nederlandse markt had gericht, werd Unibet uitgesloten van de eerste ronde van aanvragen van vergunningen. Hoewel er geen officiële cijfers bekend zijn over de markt voor 1 oktober 2021 werd algemeen verondersteld dat Unibet de meest populaire, illegale bookmaker in ons land was. In juli 2022 ging Unibet weer live in ons land dit keer legaal. Dat was negen maanden later dat de eerste vergunninghouders. Het is echter tot dusverre wel een succes geworden.

De recente cijfers van Unibet

Op de Capital Markets Dat op woensdag 14 september in Londen gaf Kindred Holding, waartoe ook Unibet behoort, opening van zaken over de positie in ons land. Daarbij waren de eigen verwachtingen overtroffen. Inmiddels heeft Unibet 115.000 Nederlandse klanten die dagelijks voor een brutowinst zorgen van € 366.000. Er werd niet aangegeven wat de verwachtingen van Unibet voor de markt waren geweest. Kindred streeft ernaar om per eind van het jaar een marktaandeel te realiseren van 15% in ons land.

CCO Anne-Jaap Snijders was zeer enthousiast over de start van Unibet in Nederland:

“We hebben Unibet.nl negen maanden na regulering gelanceerd. Het is goed om weer terug te zijn! We overtreffen duidelijk onze verwachtingen. Dat geeft me veel energie om verder te bouwen naar de nummer 1-positie. We hadden een vliegende start, zoals het een echte Vliegende Hollander betaamt. Het begon al met onze vergunning die we vroeger ontvingen dan veel andere aanbieders die nog steeds wachten of net hun vergunning pas hebben gekregen. Het zijn een paar fantastische maanden geweest sinds we het groene licht hebben gekregen. We zien een duidelijk pad naar een leidende positie.”

De meest complexe en competitieve gokmarkt ter wereld

Unibet noemde Nederland de meest complexe en competitieve gokmarkt ter wereld en lichtte  nog een verder tipje van de sluier op. In de eerste twee weken nadat Unibet weer live was in Nederland werden er 30.000 accounts geopend. Inmiddels is dat aantal dus al verviervoudigd. De nieuwe vergunninghouder zet zwaar in op Nederland, omdat wordt verwacht dat de markt daar nog flink zal groeien. Het is nog geen jaar geleden sinds de regulatie en de ervaring in andere landen heeft geleerd dat na een gewenningsfase  de markt volwassen gaat worden. Daarin wil Unibet weer de grootste zijn. Dat er een verkoop van de Kindred Group wordt overwogen, werd ontkend in Londen.

Bekijk ook eens

Andere artikelen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.